Suzuki-Club.ro - My own "Way of Life"!
Bine ai venit,
Vizitator
. Te rugăm să
te autentifici
sau să
te înregistrezi
.
O Oră
O Zi
O Săptămână
O Lună
Pentru totdeauna
Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Pagina de Start
Forum
Ajutor
Căutare
Autentificare
Înregistrare
Suzuki Club ROMANIA
»
Suzuki - discutii TEHNICE
»
Suzuki SWIFT
»
Imbunatatiri SWIFT
(Moderator:
shpeedy
) »
Anvelope de iarna
« precedentul
următorul »
Tipărire
Pagini:
1
2
3
4
[
5
]
6
Mergi Jos
Autor
Subiect: Anvelope de iarna (Citit de 10710 ori)
0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
hugbear
Hero Member
Mesaje postate: 4833
Gen:
Galați
Re: Anvelope de iarna
«
Răspuns #40 :
01.Nov.2010, 09:15:39 p.m. »
Sunt de acord neconditionat cu utilitatea (si superioritatea comportamentului) anvelopelor de sezon.
INSA:
1. Introducerea unei legi care stipuleaza
obligativitatea
lor cu cateva saptamani inainte de inceperea sezonului e o marsavie care nu poate veni decat fie dintr-o prostie crasa, fie din nepasare (in conditiile economice actuale), fie din interese meschine ale societatilor de asigurari, fie dintr-o combinatie a acestora.
2. Obligativitatea e redundanta, atata timp cat distrugerea proprietatii si incalcarea codului rutier sunt fapte incriminate deja de legislatia in vigoare; dar se incearca corectarea unei idiotenii prin alta idiotenie. Idiotenia initiala era ca in cazul accidentelor "usoare" (fara victime) lucrurile se rezolva "la mica intelegere" prin asigurari, pe baza constatarii amiabile, cel care era in culpa nemai fiind obligat sa suporte consecintele (administrative, pecuniare sau penale) ale faptelor sale. In consecinta, bizonul cu CASCO si RCA socotea ca oricum a platit la asigurator efectele greselilor sale; daca s-ar aplica amenzi pentru cel in culpa indiferent de gravitatea accidentului s-ar circula cu mult mai multa grija.
3. Ridicati-va 3 minute din fata calculatorului si ganditi-va limpede la urmatorul aspect: chiar credeti ca tugulanul care si-a pus gume de iarna din obligatie si nu din constiinta va circula mai atent? Nu cumva va considera ca anvelopele de sezon sunt echivalentul senilelor si in consecinta poate s-o calce si sa croseteze traficul fara probleme? Si nu cumva atitudinea asta il va duce inevitabil la accident? Si nu cumva accidentele celor cu gume de iarna se vor produce la viteze mai mari decat inainte, rezultand daune mai mari?
Sunt convins ca un sofer
responsabil
actioneaza pe prioritati, in felul urmator:
a. Isi pune gume de iarna (si merge cu ele cu grija, ca... iarna nu-i ca vara).
DACA nu-si poate lua gume de iarna, atunci:
b. Merge cu cele de vara FOARTE ATENT si cu lanturile in portbagaj, atunci cand carosabilul ii permite
DACA nu-i permite carosabilul, atunci:
c. Lasa masina acasa si cauta transport alternativ.
Pe de alta parte,
bizonul
are alte prioritati:
a. Isi ia cele mai mari si mai scumpe jante, sa moara dusmanii, si baga zeci de meleoane in slick-uri sa-i faca pe fraeri la semafor. Bineinteles ca nu mai are bani de gume de iarna, da' lui si-asa nu-i trebe, ca-i din neam de Shumi si oricum de-aia plateste taxe ca sa deszapezeasca drumarii!!!
DACA il olbliga legea, atunci:
b. Injura cat il tine gura si-si ia gume de iarna, cu care merge "de toti banii", ca-i din neam de Shumi si doar nu le-a luat ca sa mearga ca melcu'!!! Rezultatul e evident...
Concluzia e una singura: trebuie gume de iarna, dar intai trebuie inteles DE CE trebuie gume de iarna si care sunt LIMITELE lor, iar obligarea prin act normativ e o stupizenie redundanta.
Intrebare de final: punem pariu ca, daca se introduce aceasta obligativitate, numarul accidentelor nu va scadea insa gravitatea consecintelor va creste?
«
Ultima Modificare: 01.Nov.2010, 09:20:03 p.m. de hugbear
»
memorat
Zuza a II
a
(SX4 GS 4WD "Gassy Beast")
„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon
rexkrokiDAU
Global Moderator
Hero Member
Mesaje postate: 13002
Gen:
«
Răspuns #41 :
01.Nov.2010, 09:44:41 p.m. »
Bizonii sunt si raman la fel, chit ca au cauciucuri de vara sau de iarna, dar desi sunt multi ei sunt totusi un procent destul de mic din numarul tottal al soferilor. In schimb pentru ceilalti soferi, normali sau chiar pentru cei resonsabili, care pana acum circulau cu cauciucuri de vara, pentru ca nu socoteau necesar sa-si ia cauciucuri de iarna sau pentru ca pur si simplu stateau prost cu banii, pentru acestia o astfel de obligativitate e bine venita, fiindca ii protejeaza in mod indirect de eventualele neplaceri.
Eu nu cred ca prin introducerea obligatorie a cauciucurilor de iarna vor fi accidente mai grave decat pana acum, dar cu siguranta numarul lor va fi mai mic, asta daca ma gandesc doar la micile tamponari de la semafoare.
memorat
Jimny 1.5 MT / Swift 1.2 AT / Outback 2.5 CVT |
S-Cross 1.6 MT / SX4 1.6 MT
hugbear
Hero Member
Mesaje postate: 4833
Gen:
Galați
«
Răspuns #42 :
01.Nov.2010, 09:53:58 p.m. »
OK, am vorbit de bizoni pentru ca ei sunt exponentii cei mai "vizibili" ai soferilor cu grad ridicat de pericol in trafic. Dar daca se aduna numarul celorlalti soferi "de hazard", numarul creste semnificativ. Am putea include (
mutatis mutandis
) pe cei suficient de atehnici incat sa nu inteleaga ce reprezinta frana de motor, apoi pe cei mai putin experimentati care nu-s pregatiti s-o foloseasca, pe urma pe cei insuficient informati care considera ca un set de gume de iarna pe puntea tractoare e suficient si lista ar putea continua. Desi pentru acestia echiparea
corespunzatoare
cu gume de iarna ar avea intr-adevar un efect benefic, inclin sa cred ca acesta va fi minimal si in legatura cu "manevra legislativa", personal raman la concluzia din postarea mea anterioara.
P.S. De ce zici ca bizonii sunt putini, tu nu traiesti in Romania? (sic!
)
«
Ultima Modificare: 01.Nov.2010, 09:56:32 p.m. de hugbear
»
memorat
Zuza a II
a
(SX4 GS 4WD "Gassy Beast")
„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon
B90SWT
Full Member
Mesaje postate: 168
Gen:
«
Răspuns #43 :
04.Nov.2010, 09:54:38 p.m. »
Salutare,
Are ceva daca echipez swiftul cu 185/65R15 de iarna? Nu prea gasec gume cu talon de 60 + ca sunt marci cam scumpe cele care le gasesc.
memorat
QQ 1.6 CVT 360
gigelm5m3
Sr. Member
Mesaje postate: 308
Gen:
«
Răspuns #44 :
04.Nov.2010, 10:07:35 p.m. »
Salut,
nu are nimic in principiu...vei avea garda la sol mai mare cu 9mm si exceptand cazul in care te opreste politia (asta daca ai talon vechi) sunt putin mai grele anvelopele cu 65 datorita indicelui de greutate mai mare ..88 in loc de 84..ce-i drept si mai ieftine, e o dimensiune uzuala aceeasi ca pe logan. Eu am avut 2 ierni dimensiunea respectiva si a fost ok.
Acum tocmai mi-am cumparat un se complet de Good year ug7+ dimensiunea 185/60 r15 84T cumparate la un pret foarte bun de aici:
www.anvelopejantepromotii.ro
cu transport gratuit daca cumperi 4 buc, ei fiind din Sibiu. Am dat comanda la pranz si a doua zi la 10:30 era curierul in fata casei. Plata la livrare.
Sper sa-ti fie de folos informatia.
memorat
Alex-Swift 1.3 GLX
Sr. Member
Mesaje postate: 424
Gen:
My Swift
«
Răspuns #45 :
05.Nov.2010, 08:41:22 a.m. »
cred ca mai bine schimbam si eu iarna de iarna cauciucuri pe jantele de aliaj de 15". acum am 4 jante de 14 (TABLA) cu cauciuc pirelli snow control - vandute in dealeri szk. Da arata ca o bicicleta
)
. DA merge ok
si totusi jale de URAT!
memorat
Dokken
Full Member
Mesaje postate: 100
«
Răspuns #46 :
05.Nov.2010, 09:58:59 a.m. »
Eu inca de anul trecut mi-am luat un set de roti: jante de tabla de 15 si anvelope GoodYear UG7+ pe 185/60/R15. Pot spune ca iarna trecuta nu am avut niciun fel de probleme, exceptand cazurile cand pe jos era "sticla".
Inca nu le-am pus, mai astept sa se strice vremea afara, astfel incat temperatura sa scada sub 7 grade.
memorat
Trixi
Sr. Member
Mesaje postate: 376
«
Răspuns #47 :
05.Nov.2010, 11:31:25 a.m. »
Setul meu de iarna are deja 5 ani.Primavara asta ,cand am dat jos,am observat,ca a inceput sa pape sarea tabla,asadar,anul acesta inainte de a le pune pe masina,am luat un spray negru,am curatat jantele si le-am revopsit.
Astept si eu sa vina frigul,ca momentan sunt 16 grade la Oradea si cu sprayul ce a mai ramas,am sa revopsesc si tamburul pe spate,dupa o curatare temeinica,pentru ca si la mine este ruginit rau.Abia am reusit sa dau jos janta in primavara din cauza asta.
memorat
Alex-Swift 1.3 GLX
Sr. Member
Mesaje postate: 424
Gen:
My Swift
«
Răspuns #48 :
05.Nov.2010, 12:01:20 p.m. »
ale mele au doar o iarna si incep sa rugineasca pe la margini.. se pare ca e mai al dracului vremea si sarea pe aici..
memorat
Trixi
Sr. Member
Mesaje postate: 376
«
Răspuns #49 :
05.Nov.2010, 12:11:58 p.m. »
sincera sa fiu...tot in zona aia a intrat rugina si in a mea
memorat
Tipărire
Pagini: