Autor Subiect: Anvelope de iarna  (Citit de 10711 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline goad

Re: Anvelope de iarna
« Răspuns #20 : 25.Oct.2010, 12:15:43 a.m. »
 :)
Chiar daca e mai vechi topicul,e bine de stiut:
Anvelopele de iarna sunt mai inguste decat cele de vara din doua motive :unul se refera la  felul amprentei de contact (In mod evident un autoturism va derapa mai usor cu o "amprenta" mai lata decat cu una mai ingusta si mai lunga,pe teren alunecos )

si al doilea motiv e ca trebuie sa ramana spatiu pt. montarea unor lanturi.
La fel cum cu schiurile aluneci pe lung si nu pe lat ,la fel anvelopa mai ingusta "taie" mai bine zapada si nu aluneca in lateral.
« Ultima Modificare: 25.Oct.2010, 12:23:41 a.m. de goad »
Suzuki Jimny 2018 4x4,1.3, Bluish Black Pearl ,Daihatsu Cuore VIII '07,Trabant 601S de Luxe '86, NEW !

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #21 : 25.Oct.2010, 09:59:37 a.m. »
Dacă veţi viziona probe de raliu pe zăpadă, veţi observa că maşinile sunt echipate cu roţi ce seamănă cu roţile de rezervă de uz temporar. Chiar arată caraghios ! Oare nu se pricep băieţii ăia la echipare autoturismului pentru carosabil de iarnă ?  :-?
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline gigelm5m3

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 308
« Răspuns #22 : 25.Oct.2010, 10:14:12 a.m. »
Baietii aia la raliuri au si ghimbi sau tinte in cauciucurile alea inguste, dar asa este..pe zapa si noroi aderenta este mai buna cu roti inguste, cu un amendament: daca zapada are 1 m adancime de exemplu e bine sa ai roti late ca greutatea sa se distribuie pe suprafata mai mare sa nu-te scufunzi, nu e cazul nostru, cel putin u pe sosele.

Offline Suzuka333

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
  • Gen: Femeie
« Răspuns #23 : 25.Oct.2010, 06:08:56 p.m. »

Buna,

Sunt si eu destul de noua pe acest forum, posesoare a unui Suzuki Swift 1,3 benzina. Puteti sa-mi dati un sfat pentru achizitionarea unor cauciucuri de iarna (cele 2 pe fata)? Acum le am pe cele din fabrica (COntinental 185/65/R15).

Merge sa pun unele mai inguste pe fata pt aderenta? Imi recomandati o marca anume?

multam fain

Offline mammut

« Răspuns #24 : 25.Oct.2010, 07:30:41 p.m. »
Buna, eu iti recomand in primul rand sa le pui pe toate de iara, nu doar pe cele din fata, in felul asta eviti sa-ti fuga fundul in curbe, scuza-mi expresia :) Eu am Dunlop SP Winter Spoer M2 165/70R14 de care sunt foarte multumit.

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #25 : 25.Oct.2010, 09:10:32 p.m. »
@Suzuka333 si eu ti-as recomanda sa iei toate cele 4 anvelope de iarna, deoarece doar doua sunt aproape degeaba. :) Uite, este destul de edificator filmuletul de mai jos (m-am chinuit un pic sa il caut in forum :P)

http://www.youtube.com/v/rzB7hpWhqIA?fs=1&hl=ro_RO

Ca idee, poti incerca pe la dealeri, sa vezi macar ce oferte au.
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline Batranul

« Răspuns #26 : 25.Oct.2010, 09:17:56 p.m. »
Marca e mai putin importanta. In cazul in care criteriul financiar ne tempereaza actiunile, dupa cum de multe ori se intampla, decat sa iei doar pe fata doua cauciucuri 'mai de marca' de iarna, mai degraba le iei pe toate patru de iarna dintr-o gama mai ieftina.

Eu spre exemplu am la ignis 4 Matadoare pentru iarna, care-s niste anvelope ieftine insa isi fac treaba si se simte.

Ca si dimensiune, dimensiunea aia mai ingusta din talon.

Spor si drive safe!
p.s. anvelopele de iarna se recunosc dupa:
- scrie pe ele winter tyres
- scrie pe ele M+S si au si un simbol ca un munte cu un fulg de nea (profil pt zapada si compozitia cauciucului pentru temperaturi joase)
« Ultima Modificare: 25.Oct.2010, 09:19:33 p.m. de Batranul »
fost posesor de Ignis 1.5 4wd
www.scoaladepaine.ro

Offline gigelm5m3

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 308
« Răspuns #27 : 25.Oct.2010, 09:52:35 p.m. »
@ suzuka
Acum le am pe cele din fabrica (COntinental 185/65/R15).

dimensiunea corecta a cauciucurilor tale 185/60/r15 84h (84 fiind indicele de greutate, este si putin mai usor cauciucul, dar se gaseste mai greu; uzual pentru dimensiunea data este 88)

Si eu te sfatuiesc sa-ti iei 4 cauciucuri de iarna, nu 2, chiar si mai ieftine.

Offline HyperL

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 46
« Răspuns #28 : 28.Oct.2010, 12:35:45 p.m. »
Ieri am incaltat si eu Swiftul cu 4 bucati de iarna Fulda KRISTALL MONTERO 2, ca si profil al cauciucului mi-au placut mai mult ca Firestone WINTERHAWK 2 iar cei de la service-ul de unde le-am achizitonat si montat chiar mi le-au recomandat pe acestea...Va tin la curent daca apar probleme, deocamdata toate bune...doar ca nu e zapada.
Suzuki Swift 1.3 GLX @63kW G13B
Model 2001 (achizitionat de nou in 2003)

Offline Trixi

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 376
« Răspuns #29 : 29.Oct.2010, 05:18:42 p.m. »
...si daca nu e zapada,ai facut tare bine ca ti-ai pus ghetutele.in mod oficial,deja daca scade temperatura sub +10 grade,se recomanda cauciucurile de iarna.(politistul maghiar deja iti cam atrage atentia).gumele mele de vara sunt destul de dure si deja daca e un pic de umezeala pe jos seara...ma cam duc.
astept sa imi relacuiesc setul de iarna,tabla,ca nici din greseala sa nu ma afecteze sarea de pe drumuri nici iarna asta,si luni-marti imi pun si eu ghetutele.ca norocul,si setul meu de fabrica inca este in stare ireprosabila.

cei care chiar nu isi permit sa se gandeasca la un set nou de cauciucuri de iarna,ori sa se orienteze catre marci mai ieftine,ori sa se intereseze de cauciucuri second de iarna,dar neaparat in set!pe langa faptul ca in asa fel masinuta este mai stabila,mai scapi si de domnul politist.desi,deocamdata doar pentru masinile mari este obligatoriu cauciucul de iarna si lantul,din 7 noiembrie ma astept sa fie introdusa si pentru autoturisme....si daca asa se va intimpla,doamne pazeste si apara de preturi si de coada de  la vulcanizare.