Autor Subiect: Anvelope de iarna  (Citit de 10709 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Alex-Swift 1.3 GLX

Re: Anvelope de iarna
« Răspuns #30 : 30.Oct.2010, 04:27:19 p.m. »
:) trebuie si eu sa trec acusi la incaltari de iarna.. Am simtit pe pielea mea ca masina raspunde muuult mai dificil mai ales dimineata cand e frig (-2 / +6 grade in IS) si cand e si putina umezeala/bruma... Abia de curand se simte si ABS-ul important :)

Offline dexter

• Full Member
  • Mesaje postate: 158
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #31 : 31.Oct.2010, 10:59:43 p.m. »
   Salutare. Ca  si HyperL,am luat si eu Fulda Kristall Montero 2,doua bucati,pe care le-am montat in fata,iar in spate am 2 Michelin Alpin,mai vechi,pe care le-am luat cu cealalta masina. Iarna trecuta,am avut anvelope de vara in spate si a fost groaznic.De aceea,subscriu la ideea de a lua 4 anvelope mai ieftine de iarna in loc de doua mai scumpe.Iar daca jigodiile din Parlament voteaza propunerea Polutiei Rutiere >:),ne vom trezi obligati  sa avem anvelope de iarna cat de curand. Feriti-va de anvelope All Season,nu sunt bune de nimic.
Cand cumpar un obiect,intai il repar, apoi il folosesc

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #32 : 01.Nov.2010, 08:54:15 a.m. »
Iar daca ********* din Parlament voteaza propunerea ******** Rutiere >:),ne vom trezi obligati  sa avem anvelope de iarna cat de curand.

mai bine mai tarziu decat niciodata...   :clap:

Offline gigelm5m3

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 308
« Răspuns #33 : 01.Nov.2010, 10:52:21 a.m. »
"Iar daca jigodiile din Parlament voteaza propunerea Polutiei Rutiere ,ne vom trezi obligati  sa avem anvelope de iarna cat de curand"

Domnilor cu riscul de a-mi pune multa lume in cap eu ii sustin pe cei din parlament. Personal mi-se pare de bun simt sa ai cauciucuri de iarna pe masina ...iarna. E plin de inconstienti care merg cu cele de fara in varianta slick si sunt pericol public...nu cred ca ii convine nimanui sa-se trezeasca cu masina torcnita de unu fara cauciucuri adecvate.
In Europa daca faci accident iarna si nu ai cauciucuri de iarna pe toate cele 4 roti nu esti acoperit de asigurare.

Trebuie sa incepem si noi romanii sa ne asumam responsabilitatea conducerii unui autoturism pe drumurile publice..aa proaste cum sunt ele ..drumurile.

Offline edy70

« Răspuns #34 : 01.Nov.2010, 11:36:25 a.m. »
De dragul discutiei, jigodismul alesilor deriva nu din faptul legiferarii obligativitatii echiparii cu cauciucuri de iarna ci din faptul ca adopta legi cu aplicativitate de azi pe maine (vezi si TVA-ul). Fapt ce sigur duce la distorsionarea pietei din domeniu si implicit la jecmanirea fraierilor de romani.
Pana acum vreo cativa ani se spunea ca masina a devenit o necesitate acum ea a devenit un lux. Oricum din parcul auto al Romaniei, 4,6 mil. de autovehicule, 1,2mil. sunt Dacii mai vechi de 2004 si 100mii Aro, Olcit si Moskvich (sursa statistica DRPCIV 2009 ), la care un set de cauciuciucuri de iarna mai ca egaleaza (daca nu si intrece) valoarea masinii. Si discutii pe margine mai pot fi multe.
Asa ca bunul simt in primul rand la alesii natiunii trebuie regasit (daca  a fost vreodata).
"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   
SX4 1.6i GS 107 CP 4x4 gri-metal
Raspunde la numele de ZAMBI.

Offline Laurentiu

« Răspuns #35 : 01.Nov.2010, 12:01:56 p.m. »
Domnilor cu riscul de a-mi pune multa lume in cap eu ii sustin pe cei din parlament.
Daca alta ar fi fost constiinta romanilor, n-ar fi fost nevoie de lege.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #36 : 01.Nov.2010, 12:14:24 p.m. »
Ei, nici alte popoare nu stau neaparat mai bine la capitolul constiinta, acum sa recunoastem, cui ii face placere sa scoata bani din buzunar in plus, dar tocmai de aceea  ebinevenita aceasta lege, tine de siguranta traficului, si trebuie privita ca ceva firesc, asa cum ne-am obisnuit deja ca e obligatoriu sa faci ITP-ul o data la doi ani.

la care un set de cauciuciucuri de iarna mai ca egaleaza (daca nu si intrece) valoarea masinii.

Nu cred ca asta e un argument sa nu incalti masina cu cauciucuri adecvate sezonului.  :)

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #37 : 01.Nov.2010, 12:15:35 p.m. »
Sunt perfect de acord cu ce a scris edy70.
Doar se votează "după deget" ce "mama dracu' ?!"

E revoltător să li se smulgă nişte  bani din buzunar unor amărâţi cu singura alternativă de a nu putea circula în sezonul rece.
 Pe de altă parte, maşina mi-a fost lovită acum 2 ani în parcare (la 3 zile după ce o scosesem din service deoarece mă buşise un adolescent cu un jaf de Golf 2 ce nu a putut frîna ori nu a încercat să frâneze), de un nene cu o gioarsă de Dacie cu anvelopele opincă din pricina cărora nu a reuşit să vireze pt a parca lîngă maşina mea.
Consider măsura necesară şi corectă :inteligent: dar trebuia anunţată  cu minimum 6 luni înainte de aplicare, nu în iureşul legislativ al celor dirijaţi cu degetul !
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline Laurentiu

« Răspuns #38 : 01.Nov.2010, 12:49:49 p.m. »
Consider măsura necesară şi corectă :inteligent: dar trebuia anunţată  cu minimum 6 luni înainte de aplicare, nu în iureşul legislativ al celor dirijaţi cu degetul !
Deocamdata din cite am inteles, masura e obligatorie doar pt masinile mari de transport marfa si/sau persoane.
Pt turisme am inteles ca de la anul va fi obligatorie incaltarea cu caucioace conform sezonului.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Trixi

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 376
« Răspuns #39 : 01.Nov.2010, 12:59:35 p.m. »
....cu toate ca sunt de acord cu toti cei care au postat,am si eu o parere,daca m-i se permite.
ca si toti,si eu fac un efort destul de mare financiar,ca sa imi intretin masina.am 2 seturi corespunzatoare,si rca-ul platit...si cu toate ca inteleg problemele financiare,nu prea pot sa raman pasnica,daca un domn,cu un 5-ar nou,din cauza ca ii merge masina sanie de la o pata mica de umezeala se apropie periculos de suza mea.(ca deh,nu poti sa pui janta mai mica din cauza etrierelor si gume de iarna pe dimensiunea lor costa mult,asadar se rupe el in figuri cu tractiunea lui de spate,si gume de vara + un rca carpatica,ca aia e cea mai ieftina,nu conteaza ca nu se despagubeste masina lovita ,doara nu e durerea lui)
...si sa fiu iertata,dar daca chiar vrei si te gandesti din timp,pe o masina decenta de categoria mijlocie,poti sa iti rezolvi un set de iarna din 350 de roni,approx.daca nu poti sa te lipsesti de suma asta,atunci iti parchezi masina si nu incurci restul.
sa nu uitam,ca din mijlocul lunii octombrie s-a anuntat deja iarna,ca tot de atunci banuim,ca si pe autoturisme mici e posibil sa fie obligatoriu cauciucul de iarna si abia peste o saptamana incep controalele la categoria grea!