Suzuki-Club.ro - My own "Way of Life"!
Bine ai venit,
Vizitator
. Te rugăm să
te autentifici
sau să
te înregistrezi
.
O Oră
O Zi
O Săptămână
O Lună
Pentru totdeauna
Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Pagina de Start
Forum
Ajutor
Căutare
Autentificare
Înregistrare
Suzuki Club ROMANIA
»
Cafeneaua SCR - discutii diverse NON-AUTO
»
Paharul de ... vorba
(Moderatori:
miaunica
,
toma
) »
TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!
« precedentul
următorul »
Tipărire
Pagini:
1
...
592
593
594
595
596
[
597
]
598
599
600
601
602
...
1011
Mergi Jos
Autor
Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu! (Citit de 854900 ori)
gigel
,
FritzVonSpritz
şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.
toma
Global Moderator
Hero Member
Mesaje postate: 4366
Gen:
Bucuresti
Re: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!
«
Răspuns #5960 :
01.Dec.2018, 08:13:48 p.m. »
Buna precizare si bine zis
@Costique
!
Trebuie sa discernem cu multa reponsabilitate intre patriotism si critica la adresa hotilor.
memorat
Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain
shpeedy
Hero Member
Mesaje postate: 11865
Gen:
Bucuresti
Re: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!
«
Răspuns #5961 :
04.Dec.2018, 04:35:17 p.m. »
Potrivit lui Crin Antonescu, „nu moare România dacă Dragnea scapă de câteva dosare“, un alt fel de a spune că nu e mare lucru dacă guvernul dă Ordonanță de Urgență privind amnistia și grațierea, că a trecut România prin încercări mai grele ca să fie doborâtă acum de eliberarea și/sau exonerarea corupților dovediți sau pe cale de a fi dovediți. Declarațiile lui Antonescu nu ar merita gratificate cu onoarea unei mențiuni, dacă această opinie nu ar fi devenit una dintre ultimele linii de bătaie ale aparatului de propagandă antijustiție: „Ne-am agățat cu toții de povestea asta, ca și cum de ea depinde viitorul patriei, dar ce mare brânză? Ce mare scofală dacă se dă amnistia și grațierea? Se face gaură în cer? Se anulează Crăciunul? Moare România? Nici vorbă“. În realitate, cu cât se repetă mai mult astfel de pledoarii care fac apel „la scara istoriei“, următoarea sută de ani etc., cu atât devine mai clar că mizele amnistiei și grațierii sunt cu adevărat importante și grave.
Prima constă în caracterul imediat, cert și permanent al acestei măsuri. Guvernarea PSD a demonstrat că 12 ani de reforme dificile și incomplete în justiție pot fi anulate de o coaliție largă formată din lideri politici, instituții capturate, precum CCR, și agenții restaurației din sistem, că, așadar, nicio reformă nu este cu adevărat ireversibilă. Dar, dacă acest lucru este din nefericire adevărat, tot atât de adevărată este și reciproca. Nici restaurația nu este ireversibilă, răul făcut poate fi îndreptat, iar statul de drept - întărit. Agenții contrareformei sunt foarte conștienți de fragilitatea propriului demers, oricât de copleșitor ar părea el la TV, și de aceea au nevoie de ceva concret care să devină realitate acum și pentru totdeauna. Or, singura măsură care oferă acest caracter imediat și permanent este amnistia, care, odată intrată în vigoare, fie și printr-un act administrativ cum este o OUG, nu mai poate fi întoarsă. Este singurul lucru care poate satisface armata de corupți și infractori ai căror reprezentanți au devenit Dragnea și grupul care a pus stăpânire pe PSD și pe țară.
A doua miză, care decurge din prima, este însuși viitorul democrației liberale românești. Aud în ultima vreme tot mai multe voci, inclusiv prietene, care susțin înțelept că anticorupția nu este panaceu, că a trimite corupții la închisoare nu asigură o educație și o sănătate mai bune, nu garantează construcția mai eficientă a infrastructurii și nu asigură în sine o mai bună guvernare și că, în general, ar fi cazul să ne mai ocupăm și de construcția instituțională într-o țară în care nicio instituție nu funcționează cum trebuie. Cum ar fi însă posibile una fără cealaltă este dincolo de capacitatea mea de înțelegere. Nu susțin că instituțiile sunt disfuncționale numai pentru că sunt măcinate de corupție, că incompetența și calitatea slabă a „capitalului uman“ nu joacă și ele un rol, dar, atâta vreme cât vorbim de corupție cvasigeneralizată în sistemul public, atunci nu vom putea spera niciodată la instituții independente și dedicate binelui public. Invers însă se poate. Se poate să ai instituții corupte și durabile al căror caracter opresiv și disfuncțional să ofere norma vieții sociale ca în Rusia lui Putin. Poți să ai un astfel de regim relativ stabil, care să se bucure chiar și de un oarecare suport popular, dar nu vei mai avea o democrație liberală.
Or, amnistia și grațierea garantează, pe de o parte, transformarea corupției în normă instituțională, iar pe de alta, impunitatea clasei birocratice, care, din funcționari publici, devin în foarte scurtă vreme o cleptocrație de partid. Dacă admitem că România este teatrul unei confruntări între un regim cleptocratic care aspiră la autoritarism și democrația liberală de tip occcidental, atunci amnistia și grațierea ar reprezenta o lovitură mortală dată democrației liberale.
Actorii politici sunt conștienți de aceste mize și de aceea amnistia a devenit acum principalul teren de bătălie politică. Gruparea proinfracțională din jurul lui Dragnea presează constant pentru adoptarea acesteia prin OUG, o formă de legiferare ieșită din controlul de constituționalitate, deci, cvasiabuzivă, pentru că în felul acesta scapă de chinurile contestărilor și amânărilor. Dacă ordonanța nu este emisă acum, până la sfârșitul anului, urmează șase luni de președinție a Consiliului UE, când puterea nu își poate permite să declanșeze o criză politică. În șase luni, cu toată contrareforma agresivă din justiție și cu toată instituirea poliției politice a justiției, care este Secția Specială pentru magistrați, nici Dragnea, nici apropiații săi nu pot fi siguri că scapă. Și dacă Dragnea nu poate fi sigur, nici marea masă a cleptocraților care așteaptă fremătând să proclame moartea anticorupției nu poate fi încă sigură. Numai amnistia și grațierea îi asigură că anticorupția este îngropată, altfel va exista întotdeauna un risc.
De partea cealaltă, opoziția, prin vocea USR, a făcut apel la președinte să participe la toate ședințele de guvern de acum și până la sfârșitul anului, pentru a se asigura că OUG nu este adoptată. La rândul său, președintele Iohannis a făcut apel la partea rațională din PSD să nu îl urmeze pe Dragnea pe calea distrugerii democrației. Acești actori politici par conștienți de gravitatea și urgența momentului.
Gândul însă că soarta democrației depinde de Iohannis, de partea responsabilă din PSD și de o mână de funcționari din ministere este unul profund neliniștitor.
Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
memorat
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci
The following users thanked this post:
toma
rexkrokiDAU
Global Moderator
Hero Member
Mesaje postate: 13029
Gen:
«
Răspuns #5962 :
04.Dec.2018, 05:22:01 p.m. »
Dacă ordonanța nu este emisă acum, până la sfârșitul anului, urmează șase luni de președinție a Consiliului UE, când puterea nu își poate permite să declanșeze o criză politică
.
Ce face? Să fim serioși....
memorat
Jimny 1.5 MT / Swift 1.2 AT / Outback 2.5 CVT |
S-Cross 1.6 MT / SX4 1.6 MT
Costique
Hero Member
Mesaje postate: 2538
Gen:
Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
Göteborg
«
Răspuns #5963 :
04.Dec.2018, 05:49:24 p.m. »
Eu unul nu cred ca trece anul fara pomenita OU. Mergand de la baza societatii si pana la varf si facand o analiza a comportamentului si a valorilor afisate si sustinute imi este clar ca acest popor nu a fost niciodata capabil de vreo revolutie si deci in 1989 am avut o lovitura de stat legitimata prin sange pentru a acoperi urmele faptasilor. Care nu au fost altii decat coloneii de Securitate si activistii de rang 2. In rest...sa fiti sanatosi ca mi-e jele de cei ce ajung la spital ! Acum inteleg de ce tiganii nu-si inregistrau copiii...
memorat
Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008
shpeedy
,
toma
,
Soimu
shpeedy
Hero Member
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #5964 :
06.Dec.2018, 02:09:46 p.m. »
Nici eu nu cred ca scapam fara respectiva OUG si asta cat se poate de repede (inainte de Craciun chiar), transformand Romania intr-un puternic sens negativ. Si din ce in ce mai mult ma gandesc ca punctele de turnura pozitive ale acestei tari s-au intamplat mai degraba din accident, ca o exceptie, nu ca un rezultat firesc al unui anumit comportament/unei anumite conduite...
Madalin Hodor a surprins destul de bine (zic eu) aceasta realitate:
Nu stiu cum s-o spun ca sa nu supar. Romania este precum o femeie abuzata prea mult timp de sot. Ii fura banii, o umileste, o bate si apoi o baga in spital cu ochii vineti. Ti se face mila de ea. Sari sa o ajuti, ii spui sa nu se mai intoarca la nenorocitul ala betivan, ii spui ca sunt si barbati decenti, care pot avea grija de ea. Ea da din cap si pare ca intelege. Apoi vine betivul, ii ia ochii cu niste flori si o cutie de ciocolata. Ii cere iertare si ca nu mai face niciodata. Si vezi ca se impaca, iar ea se intoarce pe niste promisiuni care niciodata nu o sa fie onorate. Te apuca amocul, o bagi undeva de proasta si te gandesti ca e ultima oara cand mai pui botul. Sa-i ia dracu' ca se merita unul pe altul! N-au decat sa se bage reciproc in groapa sau la puscarie. Te gandesti sa o tai naibii de aici ca nu are rost.
Apoi, cand esti hotarat auzi soneria. E ea cu ochii umflati de pumni si plansa. Si nu te lasa inima. Pur si simplu nu poti sa-i trantesti usa in fata, cum ar merita. Hai sa vedem, ne descurcam noi cumva, hai intra.....
Cat despre strategia de tara in viitorul imediat, scenariul de mai jos nu mi se pare prea departe de infaptuire:
Liderii PSD nu sunt preocupați să câștige următoarele alegeri. Sondajele nu-i interesează prea mult. Tot ce vor e să profite de actuala majoritate. Asta înseamnă:
1. Să-și rezolve problemele din trecut cu justiția (amnistie&grațiere).
2. Să-și facă plinul cât au acces la bani publici
3. Să controleze sistemul judiciar pe termen lung (refacerea rețelei Voicu).
Al treilea e de maximă importanță pentru ei și explic de ce.
După ce dau amnistie&grațiere, nu vă imaginați că se fac băieți cuminți. Ei sunt născuți pentru tâlhărie, sunt niște recidiviști prin definiție. Tunurile adevărate abia atunci se vor da. Dar controlând procurorii și judecătorii, n-o să-i întrebe nimeni de sănătate nici când vor ajunge în Opoziție.
Pentru asta e esențială secția de anchetare a magistraților, populată deja cu oameni loiali partidului.
Imaginați-vă puțin cum lucrează această secție. Ei și numai ei au dreptul să-i ancheteze pe procurori și pe judecători. Sunt un fel de dumnezei. Dacă, de pildă, unuia îi dă comandă Dragnea sau Ciordache - vezi că-l am pe judecătorul cutărică în complet și e pus pe rele, îți dau 100.000 de euro să-i deschizi un dosar( a fumat la birou), să-l sperii. Procurorul loial de la secția de magistrați face ce trebuie și se află că ar fi luat mită de la un politician. Cine îl anchetează? Păi, fiind procuror, un coleg de-al lui din secție. Nu DNA, nu Parchetul Militar, nu Parchetul General...
Chiar în Opoziție de-ar fi, să zicem că Ciordache vrea să intimideze un ministru. Vorbește cu procurorul loial de la secția de magistrați și-i spune - cere-i ăluia de la DNA să-i facă dosar ministrului, dacă nu vrea fă-i tu dosar ăluia de la DNA că a fluierat în biserică. E trafic de influență pe lângă un magistrat? Este, dar il anchetează colegul și nu mai este.
În fine, ați înțeles mecanismul. Funcționează pe bază de loialități politice și intangibilitate deplină, atât la Putere, cât și în Opoziție.
Așadar, ei nu vor să se eternizeze la guvernare, că guvernarea e obositoare, vor să dețină "adevărata putere", să folosească sistemul judiciar ca pe o ghioagă de partid, cum era în vremurile Năstase-Stănoiu.
S-au prins și cei de la Comisia de la Veneția, și cei de la Comisia Europeană și de asta le cer să revină și să desființeze secția (ei ar vrea să o facă direcție, adică autonomă și de PG). Iordache a zis pe șleau - orice, dar nu asta.
Evident, nu e ceva implacabil. Actuala Opoziție poate să curețe putregaiul când va veni la guvernare. Dar prima și prima oară trebuie extrasă Mafia din CCR. Și asta renunțând la algoritmul politic generator de slugi.
memorat
toma
shpeedy
Hero Member
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #5965 :
07.Dec.2018, 06:11:42 a.m. »
Un punct de vedere
asupra proiectului prezidential pe educatie - la cum se prezinta, pare ca suntem condamnati la non-reforma in privinta educatiei...
memorat
Catalln
Hero Member
Mesaje postate: 993
«
Răspuns #5966 :
07.Dec.2018, 06:49:24 a.m. »
De fapt acest așa zis proiect are două ținte capitalul electoral și introducerea, facilitarea introducerii ideologiei de gen în școli, pentru a mai avea susținerea de la înalta poarta.
memorat
Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la
shpeedy
Hero Member
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #5967 :
07.Dec.2018, 06:59:51 a.m. »
Deh, fiecare cu ce-l doare...
memorat
Leutz
Hero Member
Mesaje postate: 2752
Gen:
Canberra
«
Răspuns #5968 :
07.Dec.2018, 08:47:31 a.m. »
Remarc ca articolul postat de
@shpeedy
indica si un timp de citire (8 minute
).
Fiind si eu unul din cei care nu a cazut prada analfabetismului functional, la fel ca si autoarea
, imi transpare printre randurile acestei indicatii faptul ca site-ul respectiv tine stacheta cam jos:
- fie pentru ca sunt convinsi ca cititorii sunt produsul sistemului de educatie romanesc (SIC!) (despre care autoarea are o parere proasta, asa cum transpare din articol)
- fie pentru ca se regasesc in ideea ca un roman mediu d.p.d.v. al educatiei si aptitudinilor native are nevoie de 8 minute pentru a digera articolul respectiv.
Postarea e evident un pamflet si trebuie tratata ca atare. Probabil indicatia respective e data automat de ctare soft-ul site-ului in functie de ceva indicatori statistici ai accesarii paginilor sau ceva similar.
Oricum, mi-ar fi placut ca din articolul autoarei sa transpara si ceva solutii in punctele unde documentul respectiv nu a lasat sa transpara nimic concret. Nu ca ar fi ea in stare sa le dea, dar putea incerca, in virtutea ideii numita critica constructiva. Poate ramanea vreun cititor si cu ceva bun in cap in cele 8 minute petrecute in fata monitorului.
memorat
SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019
shpeedy
Hero Member
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #5969 :
07.Dec.2018, 09:10:57 a.m. »
Despre Oana Moraru:
Oana Moraru este consultant educațional, fondatoarea școlii private Helikon, din Călărași, și creatoarea platformei Vocea Părinților. Are o experiență de 20 de ani în învățământ, unde a lucrat ca profesor de română și învățător.
Pe langa platforma respectiva mai contribuie - dupa cum se vede - si pe alte platforme, inclusiv Edupedu. Omu' spune (si face) destule, dar pentru cine e dispus sa asculte. In conditiile in care Statul reactioneaza la cu totul alt sistem de valori (servilism/incultura/impostura vs profesionalism/educatie/meritocratie), cam ce sa faci?!
memorat
Tipărire
Pagini:
1
...
592
593
594
595
596
[
597
]
598
599
600
601
602
...
1011
Mergi Sus
« precedentul
următorul »
Suzuki Club ROMANIA
»
Cafeneaua SCR - discutii diverse NON-AUTO
»
Paharul de ... vorba
(Moderatori:
miaunica
,
toma
) »
TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!
There was an error while thanking
Thanking...