Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 854891 ori)

gigel, FritzVonSpritz şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline valmar67

Dar ce sa faci , topicul asta este in ton cu "dragul" nostru presedinte care contesta orice, la CCR, numai el nu o respecta. Democratie, ce sa faci, ciuma rosie...
  • Vitara passion 1,6 benzina,MT, Allgrip, Horizon Orange Metallic / Cosmic Black Pearl Metallic

Offline toma

@valmar67 eu zic sa ne explici tu cat de bune sunt prevederile din noul cod penal, cum sunt ele o transpunere a deciziilor CCR si cum face parte din programul de guvernare votat de alegatorii PSD. Nu de alta dar nu prea am timp sa ma uit la Aneta3 si mi-ar prinde bine un rezumat.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline shpeedy

Care CCR? Aia care - potrivit propriei decizii - este putin cam in ilegalitate prin prisma valabilitatii mandatului unuia dintre membri? Sau cea care are o problema in a justifica luarea unei decizii cu o majoritate de jumatate+1?

Si cam cum e Presedintele in culpa?

Preferabil cu vorbele tale...

Mi se pare trist cand vad - si in ceasul al 12-lea - ca unii sunt inca dispusi sa creada toate bazaconiile cu state paralele/oblice/perpendiculare si sa nu aiba capacitatea de a vedea imaginea de ansamblu cand un Grup Infractional Organizat captureaza o tara. Personal, consider ca asta nu mai tine de ignoranta ("noaptea mintii"), ci de rea-intentie/-vointa (ticalosie)...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline rexkrokiDAU

@toma  eu as fi mai degrabă curios să înțeleg ce s-a întâmplat pe 15.02.2018, dată în care colegul nostru are prima postare pe un topic cu discuții politice. Dacă până atunci prezența lui pe forum era variată,  acoperind diverse domenii de discuție, de atunci aproape toate postările sunt pe temă politică.  Ce a dus la această "radicalizare"?  :-? :dknw:

Offline toma

Deocamdata Iohannis joaca la limita Constitutiei. Are de pus in practica o decizie a CCR (stramba, dreapta  - decizie) si inca amana. Nu stiu daca expertii in drept s-au hotarat care este intervalul de timp dupa care aceasta amanare vine in contradictie cu legea.

Pana atunci, nu prea vad cum acest lucru pe care il face presedintele este comparabil ca anvergura si gravitate cu ce face PSD-ul.

Oare votantii/simpatizantii/sustinatorii PSD, si ma refer aici la oamenii care nu au nimic material de castigat in mod direct de pe urma faptului ca PSD e la butoane,  au macar in intimitatea lor vreun moment de sinceritate in care sa-si spuna: "nu asta am votat", " e prea mult si prea ticalos ce se intampla" ?

M-am tot ferit sa judec radical sustinatorii PSD dar incep sa-i dau dreptate lui @shpeedy: daca si dupa votarea acestui Cod penal, inca sustii PSD inseamna fie ca esti ticalos - ai ceva de castigat in mod direct: contracte, influenta, functii, favoruri (pe scurt bani) pentru tine sau familie, sau esti hot (ai furat intr-o forma sau alta din bunul public) si te bucuri de legi care sa te scape, sau esti atat de limitat incat nu intelegi nimic din ce se intampla in jurul tau.

Si incep deasemeni sa cred ca saracia si prostia nu mai sunt o scuza valabila pentru a sustine PSD.
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: hugbear, gabineg, shpeedy, Meltdown

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14889
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Mai este si rationamentul urmator: mie mi-a umplut burta PSD-ul, iar de justitie nu-mi pasa, poa' sa fure cat o vrea, ca nu fura de la mine. Eu sunt multumit cu putinul care mi se da.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: ariciul

Offline shpeedy

@gabineg: nu neg ca ar exista si aceasta optica, dar care ar fi use-case-ul/profilul respectiv?! De sanatate am avea nevoie cam toti, de infrastructura am avea nevoie multi din populatia activa, oameni care sa se multumeasca cu putin pentru ce lucreaza/nu lucreaza nu prea am intalnit...

Aaa, si in privinta furatului, parerea mea ca te poti afla in doar doua categorii mari - cei care fura si cei care sunt furati... Mult/putin - mi se pare irelevant.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline rexkrokiDAU

Am întâlnit de multe ori următoarea mentalitate: "da mă,  fură și primarul ăsta dar măcar o făcut ceva (o asfaltat o stradă,  o dat ajutoare sociale etc), ăilalți or furat și nu or făcut nimic. Lasa,  că doar nu fură de la mine."

Offline hugbear

Si incep deasemeni sa cred ca saracia si prostia nu mai sunt o scuza valabila pentru a sustine PSD.
[...] dincolo de vârfurile vizibile ale icebergului este putregaiul mărunt. Cei care sunt conștienți că fără o politică de corupție profundă și instituționalizată ajung la groapa de gunoi.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

The following users thanked this post: toma

Offline toma

@rexkrokiDAU ce spui tu e drept dar e altceva. Eu nu astept fat frumos in politica, curat ca lacrima. La cum nu se mai face mai nimic in tara asta pot sa accept ca valid un astfel de punct de vedere: stim ca fura dar ramane ceva in urma lor (infrastuctura, spitale, scoli, legi bune).

Ce face PSD-ul acum este cu cu totul alt nivel de ticalosie: sa dai legi in favoarea hotilor este inacceptabil. Sa instaurezi impunitatea politicienilor prin lege este inacceptabil.
« Ultima Modificare: 05.Iul.2018, 04:26:48 p.m. de toma »