Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 855724 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ariciul

Catalin ai dreptate, toti sunt corupti si vor numai sa profite, sunt de acord cu tot ce spui mai putin cu ultima fraza, aia cu dictatura indreptata spre binele poporului! Aici am zambit trist pentru ca ultima dictatura tot spre binele poporului cica era. Unii chiar o regreta! Pai daca-i dictatura prin definitie nu are cum sa fie spre binele poporului. Chiar nu poti gandi astfel! Cat despre hotii si banditii din politica trebuie sa fii atent si sa-i alegi pe cei care vor fi mai eficienti in guvernare pentru ca da, unii desi fura mai si fac ceva pentru popor. A avea pretentia ca vreodata va veni cineva complet cinstit la putere chiar si dupa o revolutie e o utopie! Oricand vor fi mai multi necinstiti care se vor lupta pentru ciolan decat oameni cinstiti. Si e firesc asa, doar ca ne vine greu sa inghitim asta! E suficient sa privim istoria si vom intelege!  Daca vrem sa progresam trebuie cladit caramida cu caramida, romanul vrea peste noapte si asta il costa mai de fiecare data. Daca vom sti sa alegem intelept si sa marginalizam banditii la fiecare alegeri de abia atunci o sa reusim sa facem progrese. De la un an electoral la altul. Daca nu, o sa avem circ din asta ieftin de care avem parte acum iar pe din dos banditii isi fac treaba. Peste cativa ani sau mai multi o sa aflam si ce-au furat dar o sa fie evident ca intotdeauna, prea tarziu!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

The following users thanked this post: toma

Offline shpeedy

Oameni buni, va certați degeaba, adevarul e undeva la mijloc.
Daca ati sti cum gandesc acesti "politicieni" autohtoni, indiferent de la ce partid, formațiune, ramură politică provine ați ramane muți.
Cei care erau oameni de calitate au facut pasul înapoi, au ramas doar oportuniști, parveniți, avizi de putere dar si naivi care sunt scosi in fata pe post de marionetă.
Intreaga societate este cangrenata, in metastaza.
Acele initiative sanatoase din randul poporului sunt deturnate imediat si manipulate in folosul lor (PSD, PNL, ALDE, UDMR, PMP, USR si toata sleahta de oportunisti, manipulatori).
Nu se va regăsi calea bună decat dupa o dictatura îndreptată spre binele real al poporului.

Da' cine se cearta?! Dezbatem...

Ce sa-ti zic?! O dictatura de sus-in-jos o consider periculoasa prin prisma identificarii persoanei/persoanelor potrivite s-o exercite; plus mentinerea compasului moral/etic. Si-mi aduc aminte ca am mai avut o discutie similara cu privire la faptul ca toti din politica sunt o apa si-un pamant - e ca si cum ai spune ca toti romanii sunt hoti, ceea ce nu e adevarat (eu stiu ca nu fur, tu banuiesc ca la fel, deci suntem cel putin doi carora nu li se aplica sintagma). La fel si-n politica - in fiecare partid exista mai multi / mai putini oameni capabili si cu bune intentii. Dar de curiozitate intreb: lasand la o parte propaganda, care sunt motivele pentru care USR este pus alaturi de partidele cu vechime? Are si el defectele lui, primul fiind acela de a fi prea idealisti si ne-experimentati in ale politicii dambovitene, dar dincolo de asta.... ?!?!

Personal, nu consider modelul rusesc (pentru ca acolo am vazut ca s-a pus problema asa in decursul timpului) un etalon pentru o societate functionala... Rusii cam tot timpul au simtit nevoia unui "tatuc" / a unui lider mesianic, indiferent ca se numea tar / prim-secretar PCUS / presedinte, care - in combinatie cu o religie ce are rolul de a tine majoritatea populatiei in niste valori intelectuale / emotionale / morale limitate - sa gandeasca / sa ia decizii in locul lor...

O "dictatura" de jos-in-sus a educatiei si a spiritului legii o consider mai potrivita pentru a ajunge la o guvernare (cat-de-cat) responsabila pentru Romania, cu separarea clara a puterilor in stat si mecanisme de control adecvate...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Online enicky

Mi s-au parut foarte elocvente cuvintele ambasadorului Germaniei :
 " nu am văzut niciodată acest proces de reforme în termeni de alb şi negru. Nu sunt de o parte unii care au dreptate şi de cealalată alţii care nu au. De asemenea, înţelegem exact că lupta împotriva corupţiei nu este doar lupta împotriva corupţiei, e şi lupta împotriva cauzelor acesteia."

Imi place ca mai sunt oameni ca au inteles ca revolutia din Decembrie n-a fost decat un simulacru, o facatura bine organizata, o parte dintr-un scenariu al unei piese de teatru, care, din pacate nu s-a terminat, ba se mai continua si astazi ! Aici nu stiu daca toata lumea intelege, ca inca nu s-a terminat !
     Din pacate, la unii a fost "de catifea", dar la noi a fost cu victime, inutile de altfel. "Piesa de teatru" este probabil o "intelegere" intre "Vest" si "Est".
     Este evident ca tari ca a noastra si in general cele din fostul lagar comunist, nu-si croiesc singure drumul, nu-si fac singure "politica" si cu atat mai mult economia !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: chriss

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2538
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
M-a apucat 2 noaptea seara trecuta sa vad "Moartea lui Stalin". Ce faceau aia  acolo se tot repeta in istorie cu diferiti actori...Cum explicati toate tampeniile facute de Antonescu si Ponta? Ca eu nu pot, la minima mea cunostinta, nu pot intelege...ce i-a manat in lupta, ce i-a despartit, ce l-a facut pe Antonescu sa iasa din "pseudo" liberalii europeni si sa treaca  in PPE ca si PDL...voi stiti ca o groaza de lucruri intamplate in ultimii ani nu au explicatie si "lupta" impotriva SRI poate sa ascunda multe? Inclusiv tradari  (acum se afla din ce in ce  mai mult ca Militaru de exemplu era agent rus, de care inca nu stim , dar nu era dedicat noua!)...
N-am inghitit PSD doctrinar, asta e clar. Dar acum ei sunt cei mai tari (Tariceanu i-a ridicat dupa ce in 2004 aveau 15 % din voturi!), ce facem sa aiba grija si de noi/voi? Caci altfel va spun sincer, o sa va treaca si voua tineretea si viata cum mi-a trecut si mie,  in "lupte" fara sfarsit si importanta, ca sa descopar ca n-am facut nici un rahat si sa caut apoi vinovatii, ca nu e numai Costica prostul...
Apropo, asta e pentru "antenisti": stiti de ce ii ...? Pentru ca sunt destepti, foarte destepti, asa de destepti ca ma doare fizic si psihic sa vad ca folosesc cele mai josnice metode de a-si desfiinta "dusmanii" iar de facut ceva bun, doar lor si gastii cei plateste... Cand ai mai destepti membri ai natiei sunt dedicati trup si suflet diavolului, natia e pierduta. De aiai ii ... De la prosti n-am pretentii dar sa vad asa oameni destepti slujind fara scrupule indivizi inferiori lor....
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline valmar67

Cineva mi-a reproșat ca nu-i dau respect cetățeanului Iohannis. Ghinion!
Iar ca să vadă câte voturi a scos în turul 1 la prezidențiale, fiindca parlamentarele nu au doua tururi, și de-aici scorul mai mare în turul 2 al președintelui, am cautat pe net și :
" Ca numar de voturi, principalii candidati au obtinut: Victor Ponta - 3.836.093, Klaus Iohannis - 2.881.406, Calin Popescu Tariceanu - 508.572, Elena Udrea - 493.376, Monica Macovei - 421.648.". Citat de pe Ziare.com, deci, de încredere 😀

Deci cele 6 milione de voturi au fost luate pe baza de distribuire de voturi și obsesia germana a romanilor....
  • Vitara passion 1,6 benzina,MT, Allgrip, Horizon Orange Metallic / Cosmic Black Pearl Metallic

Offline rexkrokiDAU

Ce la oprit pe Ponta să obțină peste 50% din primul tur?

Offline shpeedy

Sau facem si parlamentarele in doua tururi...

Poate cand se vede structura Parlamentului dupa primul tur, fiecare partid are posibilitatea de a-si atinge potentialul maxim de voturi.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline rexkrokiDAU

Pana la urma (c-o singura exceptie, care sta pe "tusa") toti traimi aci si toti vrem un stat/guvern fara corupti, cu profesionisti cinstiti, democratie si libertate corect intelese, si o tara in care legea sa fie respectata de toti.

Fara sa-mi fie frica ca gresesc prea mult, cred ca cele de mai sus sunt (cel putin in aceeasi masura) si in asentimentul celor plecati peste granite.
« Ultima Modificare: 13.Mai.2018, 07:17:35 p.m. de rexkrokiDAU »

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2538
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Eu unul confirm.
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline rexkrokiDAU

Lăsați guvernul să lucreze....mama lui de pixel albastru... :D