Autor Subiect: tambur versus disc de frana  (Citit de 13244 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: tambur versus disc de frana
« Răspuns #30 : 01.Sep.2009, 11:06:16 p.m. »
vorbesti de 1100, nu :)
DAAAAAA  :), avind in vedere ca ambele masini aveau motoare de 1100 cmc (Dacia si Oltcit) ;).
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline unde

« Răspuns #31 : 02.Sep.2009, 03:10:02 p.m. »
 Avantajul frinei pe tambur e ca e ieftin de construit si cam atit. Dezavantajele sint mai multe: volum mai mare, fading la frinari repetate si nu in ultimul rind sabotul nu sta lipit de tambur, asa cum sta placuta pe disc, deci e nevoie de un pic de timp pentru ca sabotul sa ajunga la tambur.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline andrei_a9

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 264
« Răspuns #32 : 02.Sep.2009, 03:34:08 p.m. »
tocmai d-aia pt o franare mai buna (de urgenta, evident) mai ajuta daca tragi si frana de mana, dar nu pana la capat ca asa blochezi rotile; doar cativa dinti

Offline Laurentiu

« Răspuns #33 : 02.Sep.2009, 10:36:14 p.m. »
...sabotul nu sta lipit de tambur, asa cum sta placuta pe disc...
Gresit. Discul de frina are o mica "bataie" care impreuna curotirea lui + eliminarea presiunii din instalatia de frinare, departeaza placutele de discul de frina => placutele vor fi indepartate suficient de disc la max 1/2 din cursa a discului.

De ce pe fata se folosesc etrieri, unde presiunea de frinare este folosita 100% (suprafata de frinare mult mai mare ca cea de pe spate) iar pe spate, unde presiunea variaza in functie de greutate (presiunea este obligator < decit cea de pe fata), se folosesc tamburii ?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline lucian107416

• Full Member
  • Mesaje postate: 107
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #34 : 08.Oct.2009, 12:38:15 a.m. »
"The advantages of front-wheel drive (FWD) seem self evident: By avoiding the need for a driveshaft connecting the engine in front with the rear wheels, front-drive cars save space. The entire drivetrain can be packed into a neat compartment in the front, leaving the rest of the car's volume for passengers and cargo. Plus, front-drive cars have better traction in slippery conditions (in part because the weight of the engine is on top of the wheels that are providing the power)"

Deci in nici un caz o masina cu motor fata si tractiune spate nu va avea o tractiune mai buna decat aceeasi masina cu motor fata si tractiune fata !
Fals! Este vorba de tractiune la viteze/acceleratii mici, atunci cand nu exista un transfer al maselor intre punti. Fiecare tip de tractiune are avantajele si dezavantajele ei, asa ca fiecare alege in functie de nevoi si posibilitati. Cam offtopic, dar trebuia spus.
Swift 1.5 GS

Offline Laurentiu

« Răspuns #35 : 08.Oct.2009, 03:22:28 p.m. »
... o masina cu motor fata si tractiune spate nu va avea o tractiune mai buna decat aceeasi masina cu motor fata si tractiune fata !
In F1, se foloseste sistemul "totul spate" (motor si tractiune spate) ? Demaraj mai bun (marea parte a greutatii se afla pe rotile motrice => aderenta buna) si viteza mai mare in special pt mersul in palier (mers pe "orizontal"). In rampe, tractiunea lucreaza mai greu.

In marea majoritate a cazurilor, constructorii de masini au adoptat pt circulatia de "masa", solutia "totul fata" (motor si tractiune fata) deoarece in rampe se consuma o forta mai mica iar directia de deplasare poate fi controlata mai usor.

Incearca sa deplasezi un obiect pe un plan inclinat atit prin tragere cit si prin impingere. In care situatie vei avea un randament mai bun ?
  • Suzuki SX4

Offline Silviu_syl

• Full Member
  • Mesaje postate: 118
« Răspuns #36 : 08.Dec.2009, 03:26:35 p.m. »
Eu am versiunea cu tambur pe spate si pot sa spun ca e un dezastru, e singurul meu 'of' la SX4. Ca sa clarific, nu ca si putere de franare e ok si asa, nu se simte deoarece oricum franeaza cu fata dupa cum ati zis si voi, cam 85%. Dar ritmul in care mi se rod placutele pe fata e infernal. La 30000km sunt la al 4-lea set de placute, ca sa nu mai zic ca sunt la al 2-lea set de discuri. Discurile de fabrica s-au fisurat dupa 15000km!!! Intr-adevar conduc mai agresiv, dar am mai avut alte masini si cu tabur si cu discuri pe spate, dar asa ceva nu am mai patit. Faza cu viteza maxima e o explicatie, intr-adevar din cauza aerodinamicii precare SX4 nu poate ajunge la viteze prea mari. Dar mie chiar mi-ar trebui discuri pe spate, asa ca daca are cineva idee cum sa rezolv problema va rog frumos sa imi spuneti.

Offline Laurentiu

« Răspuns #37 : 08.Dec.2009, 03:33:53 p.m. »
Dar mie chiar mi-ar trebui discuri pe spate, asa ca daca are cineva idee cum sa rezolv problema va rog frumos sa imi spuneti.
Schimbi puntea spate. Am inteles ca noul SX4 este dotata cu discuri pe toate rotile.
  • Suzuki SX4

Offline Silviu_syl

• Full Member
  • Mesaje postate: 118
« Răspuns #38 : 08.Dec.2009, 03:44:42 p.m. »
Da...asa mi-au zis si la Suzuki...Ma gandesc ca ma costa enorm.

Offline Laurentiu

« Răspuns #39 : 08.Dec.2009, 04:21:01 p.m. »
Ma gandesc ca ma costa enorm.
"Obrazul subtire, cu cheltuiala se tine" ;).
  • Suzuki SX4