0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
Da...discurile pe spate tin locul la tot: garda la sol devine miraculos mai mica, suspensiile se intaresc brusc si masina nu mai tine cont de faptul ca cea mai grea parte a ei e pe fata. Ca franele pe spate sa functioneze eficient, au nevoie de apasare! La fel cum pentru o acceleratie mai buna, ai nevoie de tractiune pe spate. De ce: masina in momentul accelerarii se lasa pe spate, punand apasare pe acele roti. La franare se intampla fix invers.Asa cum am spus mai sus: masina are tangaj, dar asta si este unul din farmecele ei. Multi care au mers cu mine, au spus ca le place foarte mult cum se ridica botul cand accelereaza Atata timp cat masina in configuratia actuala franeaza bine cu tamburi, nu vad (din punct de vedere tehnic) de ce ar fi fost nevoie de frana pe discuri pe spate.
Noile motoare (zic eu) sunt de fapt vechile motoare (ma refer la partea de mecanica) remapate. Ce-am mai remarcat din descrierea tehnica e faptul ca s-au marit rapoartele de compresie (aici ma refer la benzinare) 9,5 la 10 si 10.5 la 11.Sa inteleg ca acum trag mai mult aer decat modelele anterioare (deci VVT-ul lasa admisia mai mult deschisa), de unde rezulta ca arderea e mult mai completa de unde si noxe mai mici?!