Autor Subiect: Scade relantiul la solicitarea instalatiei electrice  (Citit de 6758 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Scade relantiul la solicitarea instalatiei electrice
« Răspuns #30 : 30.Oct.2016, 05:08:28 p.m. »
Daca ii dau de cap, promit sa postez aici cum am rezolvat pana la urma.
B A F T A si ... sa nu uiti promisiunea:good:
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline gabimh85

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
  • Gen: Bărbat
    • rm valcea
« Răspuns #31 : 06.Iul.2017, 09:16:19 p.m. »
Ai rezolvat problema? Și la mine face la fel cand acționez frână. Geamuri, etc scade turația și intra in trepidatii.
  • suzuki jimny

Offline Laurentiu

« Răspuns #32 : 07.Iul.2017, 11:27:14 a.m. »
Și la mine face la fel cand acționez frână. Geamuri, etc scade turația și intra in trepidatii.
Baterie de capacitate mica astfel incit sa duca multi consumatori in functiune in acelasi timp sau baterie descarcata.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Gil

« Răspuns #33 : 03.Apr.2018, 04:24:06 p.m. »
Asa cum am promis, revin acum cu rezolvarea problemei.
Tot ce voi spune nu cred ca este universal valabil, masinile sunt diferite.
Masina mea, cum am spus, a trecut cu brio testele electrice facute de "profesionisti" cu aparate dedicate pe instalatia electrica.
Citind si invatand, am inceput sa masor diferentele de potential (voltage drop in engleza  - poate aici ma exprim gresit si m-as bucura sa ma corecteze cineva) pe instalatia electrica a masinii mele.
Am observat ca, in sarcina maxima (faruri faza lunga, ventilator habitaclu la maxim, dezaburire geam spate etc.), aveam o diferenta intre teniunea data de alternator (14.3 V) fata de ce ajungea la baterie (13.8).
Deci 0.5V "voltage drop" pe partea pozitiva a circuitului. Pe partea negativa neglijabil, 0,01V DC.
Am inlocuit cablul care merge de la alternator (cablul de pe borna "+" a alternatorului) pana la siguranta centrala, cea de 80A, din cutia de sigurante a compartimentului motor. si GATA.
Usoare fluctuatii de relanti mai sunt cand suprasolicit instalatia electrica, dar aceste solicitari nu cred ca au fost luate in calcul de cei de la suzuki. (De ex: becuri de frana aprinse, ambele geamuri deodata jos, faza lunga aprinsa, ventilator la maxim.) In astfel e caz, motorul tremura putin datorita sarciniii mari la care este expus alternatorul, dar nicidecum cum a fost inainte.
Concluzia mea: cablul de curent de la alternator la siguranta principala din panou trebuie inspectat. Un simplu cablu, nici mie nu mi-a venit sa cred.
Bafta!
  • Jimny 2001 M13A DOHC

The following users thanked this post: kellogs