Autor Subiect: Scade relantiul la solicitarea instalatiei electrice  (Citit de 6762 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Gil

Re: Scade relantiul la solicitarea instalatiei electrice
« Răspuns #10 : 28.Oct.2016, 08:16:26 p.m. »
@Laurentiu: am inlocuit bateria, nu cu una ci cu doua. Nu am vazut nicio masina in viata mea care sa faca asa si sa fie necesara schimbarea intregului cablaj. Nici nu am auzit de asa ceva decat la reconditionari de masini de epoca. Multumesc de sugestie oricum!  :good:
  • Jimny 2001 M13A DOHC

Offline Laurentiu

« Răspuns #11 : 28.Oct.2016, 08:22:28 p.m. »
Nu am vazut nicio masina in viata mea care sa faca asa si sa fie necesara schimbarea intregului cablaj.
Sincer sa fiu nici eu n-am vazut dar daca masina are cablajul electric subdimensionat, ce remediu crezi ca exista!?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Vali D

« Răspuns #12 : 28.Oct.2016, 09:06:57 p.m. »
 Gil - Cand te-am intrebat daca ai verificat alternatorul, era pentru ca se poate sa ai spire de la sarma de bobinaj in scurt din cauza imbatranirii lacului si contributia factorilor chimici(ploaie, sare de la deszapezire) sau incalzire excesiva de la suprasarcina. Rulmentii cum sunt?

Offline Gil

« Răspuns #13 : 28.Oct.2016, 09:25:04 p.m. »
@Vali, alternatorul a fost intai verificat pe un tester electronic, apoi ca un Toma necredinciosul l-am desfacut, curatat, verificat rulmenti, punte, carbuni... totul parea foarte in regula. Apoi ca sa fiu si mai sigur, am pus pe masina alt alternator (second hand) iar simptomele au fost aceleasi. Eu am suspectat regulatorul de tensiune dar in gol incarca 14.6V (la relanti) iar cu consumatori 13.7V (tot la relanti) doar ca se "infraneaza" in draci. Amperajul in sarcina nu am avut cu ce sa-l masor ca nu am ampermetru pentru peste 20-30A. In manualul de service zice ceva si de masuratoarea asta. Daca e sub 20A in sarcina, IC regulator e defect.
  • Jimny 2001 M13A DOHC

Offline Vali D

« Răspuns #14 : 28.Oct.2016, 09:29:07 p.m. »
Gil - Pentru a masura curenti de intensitate mare cu un aparat de masura uzual se foloseste un șunt.

Offline Catalln

« Răspuns #15 : 28.Oct.2016, 09:39:08 p.m. »
@Vali, alternatorul a fost intai verificat pe un tester electronic, apoi ca un Toma necredinciosul l-am desfacut, curatat, verificat rulmenti, punte, carbuni... totul parea foarte in regula. Apoi ca sa fiu si mai sigur, am pus pe masina alt alternator (second hand) iar simptomele au fost aceleasi. Eu am suspectat regulatorul de tensiune dar in gol incarca 14.6V (la relanti) iar cu consumatori 13.7V (tot la relanti) doar ca se "infraneaza" in draci. Amperajul in sarcina nu am avut cu ce sa-l masor ca nu am ampermetru pentru peste 20-30A. In manualul de service zice ceva si de masuratoarea asta. Daca e sub 20A in sarcina, IC regulator e defect.
Ca sa masori curentul, fără bătăi de cap, ai nevoie de un cleste ampermetric, ceva de genul http://www.distek.ro/ro/Categoria/Aparat-masurat-electrice_Cle%C8%99ti-ampermetrici_FLUKE-706.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline Gil

« Răspuns #16 : 28.Oct.2016, 09:45:50 p.m. »
Poti sa-mi spui te rog cum pot sa fac asta?
Poate si al doilea alternator era defect iar in legatura cu testerul am ceva indoieli.
Acei clesti ampermetrici sunt doar pentru curent alternativ din cate vad in descriere, nu cred ca ma ajuta.
« Ultima Modificare: 28.Oct.2016, 10:00:23 p.m. de Gil »
  • Jimny 2001 M13A DOHC

Offline Vali D

« Răspuns #17 : 28.Oct.2016, 10:25:41 p.m. »
Exista clampmetru de CC si CA. Masuratoarea o faci punand in interiorul clestilor conductorul pe care il ai de masurat strabatut de curent. Astfel conductorul genereaza un camp magnetic si pe principiul transformatorului instrumentul il masoara. Daca nu ai instrumentul poti folosi un șunt (o rezistenta de 0,1 Ohm/100W) si masori caderea de tensiune pe ea. Si in manual spune si de tensiunea la un consum de 10A cu bateria incarcata.

Offline Catalln

« Răspuns #18 : 28.Oct.2016, 10:30:34 p.m. »
Primii in lista sunt doar pt ca. (AC), mai jos sunt si pt cc. (DC), vezi Fluke 374, 375, 353, 355, 345, 365.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline Gil

« Răspuns #19 : 28.Oct.2016, 10:50:14 p.m. »
Poate exista un posesor de Jimny prin Sibiu care are un alternator bun pe masina si care pentru niste beri e dispus sa fac un transplant de scurta durata ca s-o lamuresc definitiv cu alternatorul. Dureaza maxim 40 de minute, am ajuns campion la montat si demontat alternatoare  :-))
Un cleste ampermetric pentru DC costa aproape cat un alternator nou. Mi-ar placea sa-l am in dotare dar nu ma dau banii afara din casa.
Inca ceva: daca alternatorul nu "scoate" amperii necesari in sarcina, nu ar fi normal ca farurile sa lumineze mai slab? Ca la mine lumineaza ok, doar turatia motorului scade.

• Jimny 2001 M13A DOHC