Autor Subiect: Posibila problema la sistemul de injectie  (Citit de 34038 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline andreibr

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 14
  • Gen: Bărbat
Re: Posibila problema la sistemul de injectie
« Răspuns #30 : 29.Oct.2014, 06:43:10 a.m. »
Am avut eu probleme cu senzorul de presiune de pe turbina si mi se aprindea becul respectiv. Aproape de fiecare data cand aveam motorul cald si treceam de 90km/h mi se aprindea becul si intra motorul in protectie (cred ca dezactiva turbina) - nu puteam sa merg cu mai mult de 80 la ora. Am fost de vreo 5 ori la service pana s-au prins si l-au schimbat, calculatorul dadea tot felul de erori, majoritatea pe DPF, dar nu si pe senzorul respectiv. De cand l-am schimbat n-am mai avut problema asta.

S-a mai aprins odata si a ramas aprins permanent, dar masina mergea bine. Au fost bujiile pana la urma si dupa ce le-am schimbat a fost ok.

@Danval. Poti sa dai mai multe detalii despre DPF. Cati km ai facut de cand l-ai scos, ai avut alte probleme? Ma intereseaza sa-l scot si eu, am vazut ca sunt mai multi prin Bucuresti care se lauda ca rescriu ECU, dar nu stiu cat de incredere sunt.
Momentan mi se aprinde becul de DPF dupa vreo 200km prin oras (Bucuresti, in general drumuri scurte) si ultima data cand am iesit pe A1 sa-l curat s-a stins becul dupa 30km si s-a aprins imediat ce am intrat iar in oras...

Offline danval

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 20
Re: Posibila problema la sistemul de injectie
« Răspuns #31 : 29.Oct.2014, 12:47:22 p.m. »
Vezi postarile mele pe acest subiect:
http://www.suzuki-club.ro/forum/probleme-tehnice-gv/controversatul-filtru-de-particule/24/

Un scurt istoric: "AM avut si eu probleme cu filtrul de particule. Toata povestea a inceput cu un usor fasait care se auzea din partea stanga a motorului acum vreun an. Am ignorat zgomotul pt ca am crezut ca e de la turbina si toti mi-au spus ca nu am ce-i face, (eventual o curatare pe la o firma din Brasov, dar nu avea rost inca).
De vreo 2 luni, insa, fasaitul s-a agravat, a devenit mai mult un suierat destul de tare iar masina intra des in starea de avarie (2000 turatii si maxim 60-80 km/h). Am fost la reprez si testerul detecta doar 3g incarcare pe filtrul de particule. Am fost la mecanicul meu care mi-a zis ca e clar de vina filtrul de particule. Dupa ce a desfacut-o a constatat ca suieratul venea de la un furtun care plesnise pt ca nu mai aveau pe unde sa iasa gazele de evacuare, deci filtrul era incarcat la greu. Mi l-a dat jos, lasand doar carcasa filtrului (manopera: 200 ron), iar apoi am mers la Bucuresti ca sa mi-l scoata si din calculator (o firma specializata: 1150 ron). Cei de la reprez mi-au dat si varianta sa imi dea jos filtrul iar apoi sa imi puna o saiba ca sa faca o anume presiune si astfel sa pacaleasca calc ca filtrul e in continuare acolo (nu cred ca era o var buna pt ca la un moment dat masina ar fi intrat in regenerare din care nu stiu cum ar fi iesit).
Acum masina trage la fel de bine ca la inceput, consumul i-a scazut la 5,8% extern (pe Valea Oltului, e chiar mai putin decat consumul din carte: 6.5% extern si mai putin decat obtinusem eu cand nu aveam probleme: 6.9%), in oras nu i l-am facut inca.
Un singur dezavantaj e ca motorul e putin mai zgomotos la turatii mari (vibreaza carcasa goala), dar nu e derajant. Sa vedem ce voi face la ITP, in mod normal nu ar trebui sa fie probleme."