Autor Subiect: Montare antena si statie CB pe Jimny  (Citit de 31162 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline VAXXi

Re: Montare antena si statie CB pe Jimny
« Răspuns #30 : 27.Aug.2012, 04:46:10 p.m. »
intii trebuia sa masori si dupa aia sa cumperi, mai ales ca la Jimny e o mare problema cu spatiul.

N-am de zis decat: AMIN !

Offline unde

« Răspuns #31 : 28.Aug.2012, 12:43:30 p.m. »
Am incercat in toate pzitiile posibile, nu cred ca am unde sa o montez, unul singur ar mai fi, pe plafoniere imediat in fata oglinzii, dar trebuie sa ma conving ca voi de ca sa ma prind, urmeaza sa vad treaba asta, daca nu am sa recurg la schimbarea ei cu una mai mica.

In postul meu anterior am fost un pic subtil. Acum o sa fiu mai direct: statia aia a ta e cam mare si nu prea ai pe unde sa o pui (pe bord poate, dar poate fi deranjanta noaptea), fara sa te incurce. Un Alan 42 te-ar coafa mai bine:
 - ASC (squelch automat) nu merge bine in unde scurte si tot la manual ai sa ajungi
 - cu functia VOX, banuiesc ca nu vrei sa stie toti cei care sint in jurul tau pe o raza de 10 - 30 de km ce vorbesti in masina (mi s-a intimplat sa-i aud pe unii care isi activasera microfonul din greseala si poate sa nu fie foarte vesel pentru tine)
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline unde

« Răspuns #32 : 28.Aug.2012, 12:46:28 p.m. »
Cat despre antena ma bate gandul sa o prind de capul sasiului din fata si sa scot doar elementul radiant (tija) prin bara de plastic.  Ar putea fi calibrata la adevarata ei valoare acolo????

Pe linga faptul ca nu ai plan de masa acolo, antena e prea aproape de motor si fara nici un fel de ecranare. Pe receptie, ai putea culege parazitii de la motor, pe emisie poate zapacesti ceva electric prin motor (desi cam greu de crezut la 4W).
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline dorin4x4

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
« Răspuns #33 : 06.Dec.2012, 12:21:49 a.m. »
Asa am montat eu o statie President Harry III, antena este cu magnet si la nevoie se poate pune in masina. :cheers:

Offline unde

« Răspuns #34 : 06.Dec.2012, 11:19:37 a.m. »
 Eu o tin pe stinga, in ideea ca in natura are sanse mai putine sa se loveasca de copaci si alte forme de vegetatie. Din pacate pe mijloc, unde ar fi cel mai bine dpv emisie, nu se paote pune pt ca diametrul suportului magnetic e mai mare decit nervura aia.
Suzuki Jimny 1.3i 2004