Pana la urma am reusit sa montez antena pe sina de portbagaj. Am folosit o montura
Sirio ABN pentru buza capotei, pe care-am indreptat-o pana am obtinut forma necesara ca sa stea antena vertical (barele de portbagaj au un profil foarte anapoda proiectat, singurul reper bun este interiorul lor care e vertical si perpendicular pe sol, restul sunt numa' curbe si unghiuri), prinsa cu 2 suruburi M6 cu grovere in sina (plus lipita cu dublu-adeziva sanitara de la Tesa, foarte solida).
Cablul a fost tot de la Sirio (cod produs 2506105.00), cu mufele lipite din fabrica si pe care m-am chinuit o groaza sa le rutez prin masina, ca sa nu le tai (mai greu cu pistolul de lipit la masina, din pacate). Pana la urma, mufa de sus s-a rupt de tot in timpul montajului la firul din miez, chestie care a incurcat extrem testarea

am recositorit-o si e ok. Cablul coboara prin dreapta chederului de la haion, intra prin garnitura de cauciuc a tubului de cabluri pentru dezaburire/stopul de frana central, iese in aripa, coboara sub scaune si iese pe sub bancheta la consola centrala.
Planul initial era sa montez statia sub scrumiera, dar am renuntat din 2 motive:
- nu incapea statia, se pare ca spatiul ala la mine e ocupat de controllerul de airbag
- nu ajungea cablul

Ca atare, l-am lasat sa ajunga pana la suportul de pahare, e suficient. Apropo, aici am gasit si senzorul de soc pentru airbaguri (deci nu e in bara, cum citisem).
Cablul de alimentare e tras direct de la baterie, trecut prin garnitura aia mare de cauciuc din peretele parafoc si coboara in bord, apoi pe sub mocheta si ajunge la acelasi suport de pahare (deja se poate ghici unde am montat statia). I-am pus un fir mai sanatos in ideea ca ii voi face o priza vreodata, de la care sa mai alimentezi un invertor, de-astea.
Sinele de portbagaj au capetele din plastic, asadar dupa montare aveam SWR vreo 5, nasol, s-a rezolvat cu un strap de masa provizioriu la un surub. O sa-i fac unul mai trainic dintr-o placuta de cupru si o saiba, plus sa rearanjez cablurile mai frumos.. Am scos SWR 1,1 pe canalul 1 si 1,15 pe 40 deci mai trebuie sa tai un pic antena.
1 zi de munca a fost fabricarea metalicelor (demontarea sinei, gaurile in sina, ciocanirea monturii pana a ajuns exact cum vroiam, teste de "clearance" cu acoperisul; 1 zi de munca demontarea banchetei si plasticelor, plus rutarea cablurilor prin masina; 3 zile de chinuiala din cauza porcariei de mufa care facea contact aiurea si imi dadea masuratori eronate. Mai tre' sa schimb antena acum, cei 2 metri de la Megawatt-ul 4000 pe care-l am acum + 2 metri ai masinii = risc sa ma alimentez de la liniile de troleibuz/tramvai, deja flora si fauna o cam distrug