Autor Subiect: Montare antena si statie CB pe Jimny  (Citit de 31156 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline laur

Re: Montare antena si statie CB pe Jimny
« Răspuns #20 : 26.Apr.2012, 10:33:46 p.m. »
vezi din nou la punctul 5 te rog. este alta montura decat cea data de tine aici. este una neagra pe rotund. si inca ceva : mai vad acolo un adaptor 3/8 penrtu antene de fibra. ai folosit asa ceva ?
« Ultima Modificare: 26.Apr.2012, 10:56:08 p.m. de laur »
FIAT SEDICI 1.9 MULTIJET

Offline VAXXi

« Răspuns #21 : 27.Apr.2012, 10:48:12 a.m. »
La noi n-am vazut modelul ala, nici la Thunderpole n-au macar, poate fi si ceva confectionat "custom".

Adaptor de 3/8 n-am folosit ca n-am nici o antena pe 3/8, fibra nu ma atrage pentru ca rezista-rezista pana se sparge. S-ar putea sa trec totusi la un 3/8 in ideea ca schimb montura pe un ball mount, dar la noi sunt destul de rare ofertele in magazin pe 3/8 din ce-am vazut.

Offline unde

« Răspuns #22 : 27.Apr.2012, 02:17:08 p.m. »
O gasesti si sub denumirea de montura de oglinda in diverse variante

Solutia asta are marele dezavantaj ca NU ai plan de masa. Eu folosesc o antena Alan S9 cu suport magnetic, si din cauza nervurilor de pe plafon, antena nu sta pe mijloc, ci in lateral. Cum insa antena sta si pe alte masini si nici nu vreau sa dau gaura in plafon, nu am alta varianta.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline VAXXi

« Răspuns #23 : 27.Apr.2012, 02:55:20 p.m. »
Ba ai plan de masa, daca pui un strap lat de la montura la surubul din plafon. M-am chinuit ceva, dar merge :)

Offline razvy_gl

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 25
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #24 : 26.Aug.2012, 07:17:28 a.m. »
Buna baieti !
Am achizitionat de curand o statie President Jakson 2 si o antene Sirio turbo 5000 pe care vreau sa le montez si eu pe un Jimny. Dar constat ca statia e prea mare ca si dimensiuni si nu imi incape sub consola centrala    :-S  (sub scrumiera), unde cred ca ar sta cel mai bine, mai am varianta sa o pun intre scaune ,dar nu mai pot folosi suportul de pahar.
Cat despre antena nu va spun ca iar am dubii, cred ca trebuie sa iau alta mai scurta,pentru a o monta pe barele de portbagaj unde voi avea un randament maxim.
Ce parere aveti?

Razvy_gl _ Jimny  1.5 Diesel
0755 454 635

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #25 : 26.Aug.2012, 12:50:39 p.m. »
Poti incerca sa o bagi intre stalp si scaunul de la sofer. Eventual o fixezi cu un arici cu adeziv pe el.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline VAXXi

Re: Re: Montare antena si statie CB pe Jimny
« Răspuns #26 : 26.Aug.2012, 02:31:22 p.m. »
E mic rau spatiul ala la Jimny, abia incape chinuit o sticla de suc. De statia aia nici nu cred ca e cazul.

Daca spatiul/pozitionarea constituie o prioritate, da statia asta si ia-ti una mai mica; au aparut modele de 15w care incap sub scrumiera sau chiar modele de 4w care incap in locul scrumierei si arata "de-acolo".

Altfel, asta mare doar pe suportul de pahare incape; ia in considerare si racirea necesara, sa nu-i acoperi radiatorul.

Offline razvy_gl

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 25
« Răspuns #27 : 26.Aug.2012, 05:44:27 p.m. »
Am incercat in toate pzitiile posibile, nu cred ca am unde sa o montez, unul singur ar mai fi, pe plafoniere imediat in fata oglinzii, dar trebuie sa ma conving ca voi de ca sa ma prind, urmeaza sa vad treaba asta, daca nu am sa recurg la schimbarea ei cu una mai mica.
Cat despre antena ma bate gandul sa o prind de capul sasiului din fata si sa scot doar elementul radiant (tija) prin bara de plastic.  Ar putea fi calibrata la adevarata ei valoare acolo????
Razvy_gl _ Jimny  1.5 Diesel
0755 454 635

Offline unde

« Răspuns #28 : 27.Aug.2012, 11:33:25 a.m. »
Buna baieti !
Am achizitionat de curand o statie President Jakson 2 si o antene Sirio turbo 5000 pe care vreau sa le montez si eu pe un Jimny. Dar constat ca statia e prea mare ca si dimensiuni si nu imi incape sub consola centrala

Nu vreau sa fac pe desteptul, dar cred ca intii trebuia sa masori si dupa aia sa cumperi, mai ales ca la Jimny e o mare problema cu spatiul. Vezi poate poti sa o pui intr-un fel pe plafon, linga lumina aia de la oglinda. Eu folosesc o statie Alan 42. Vezi poate poti sa returnezi statia aia si sa iei ceva mai mic care sa incapa unde vrei tu.
 Antena o pun pe plafon, iar in teren pe capota motorului, daca e cazul.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline VAXXi

« Răspuns #29 : 27.Aug.2012, 04:45:38 p.m. »
Am incercat in toate pzitiile posibile, nu cred ca am unde sa o montez, unul singur ar mai fi, pe plafoniere imediat in fata oglinzii, dar trebuie sa ma conving ca voi de ca sa ma prind, urmeaza sa vad treaba asta, daca nu am sa recurg la schimbarea ei cu una mai mica.

A facut un nene de pe BigJimny treaba asta, cu o statie relativ mica (in nici un caz Jackson de 4 kg) si tot a trebuit sa ranforseze capitonajul cu o placa pentru a distribui greutatea statiei.

Cat despre antena ma bate gandul sa o prind de capul sasiului din fata si sa scot doar elementul radiant (tija) prin bara de plastic.  Ar putea fi calibrata la adevarata ei valoare acolo????

Nu prea. Ideea e ca antena trebuie sa aiba un plan de masa, adica macar 1 mp de metal la baza care constituie cealalta jumatate a dipolului (prima jumatate fiind spicul antenei). La un 4x4 cu caroseria separata de sasiu este si mai mare durerea de cap , uite 2 pagini despre suporti si bonding daca vrei sa aprofundezi subiectul.