Autor Subiect: Stiri si zvonuri din industria auto  (Citit de 476536 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline NicNic

Re: Stiri si zvonuri din industria auto
« Răspuns #3370 : 09.Sep.2026, 02:17:47 p.m. »
Sunt pareri si pareri despre cat si cum polueaza masinile, noi sau vechi, electrice sau termice, samd.

Eu as include aceasta problema a poluarii auto in contextul mai amplu al green deal.
Este sau nu este eficient sa aplicam masuri severe, punctuale, de reducere a poluarii?
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline wolfin

« Răspuns #3371 : 09.Sep.2026, 02:41:58 p.m. »
eu nu vad o iesire...n ai cum...pentru ca ..consum fara limite.

china.... reprezinta 1/3 din poluarea aferenta emisiilor de carbon.

greeen deal ul v a falimenta europa.

on topic...eu cu mintea mea..as interzice masinile in jurul scolilor..parcurilor...zone pietonale la greu...scos masinile spere exterior. asa ...doar decizii politice de peticeala...rezolva doar la nivel de imagine.

incalzirea globala exista..cine nu crede..cred ca taieste intr o bula..sau pe alta planeta.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline enicky

« Răspuns #3372 : 09.Sep.2026, 11:35:43 p.m. »

Eu as baga taxe progresive la toate masinile mai vechi de 10-12 ani si musai în functie de gradul de poluare.
    Vezi ca esti intr-o mica eroare: Vitara mea are 10 ani si este euro 6, asa ca mergi mai sus de 12 ani, ahaaaa...

Pai iarna nu mai e ce-a fost(zapada nema), vara e jale, ploi de vara nu mai sunt, cam asta e ....
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #3373 : 10.Sep.2026, 12:49:42 a.m. »
asa ca mergi mai sus de 12 ani, ahaaaa...

12 ani să fie.
Eu m-am despărțit de Ignis în 2019 primăvara, mașina cumpărată de la Sara Motors în 2006 prin octombrie.
Dacă producătorul Suzuki dă garanție 12 ani pe caroserie (ca majoritatea, de altfel), înseamnă că după perioada asta mașina începe să se "dizolve" treptat.
Și lasă urme de ulei (parcările noastre arată cu totul altfel decât cele din vest), rugină și mult fum în urmă - pentru că să fim serioși, rulajul unei mașini în RO nu se compară cu rulajul unei mașini în DE.

PS: iar consumul trebuie oricum încurajat, dacă nimeni nu mai cumpără mașini noi, economia intră în colaps.
Și oricum am lua-o, cam toți avem de suferit dacă industriile stagnează.
PS2: iar la norme de poluare mai noi, întotdeauna taxele au fost mai mici, până și Vitara mea are deja 7 ani si euro 6 - când o fi să fie, o să-mi asum o taxă pe mediu inevitabilă datorită obligațiilor pe care ni le-am asumat față de UE.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline NicNic

« Răspuns #3374 : 10.Sep.2026, 01:20:09 a.m. »
Si cum se mai potriveste taxarea asta progresiva, dupa vechimea masinii, cu taxarea preferentiala pentru masinile electrice sau hibride?
Fiindca sunt si masini hibride mai vechi de 10-12 ani.

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline wolfin

« Răspuns #3375 : 10.Sep.2026, 08:44:40 a.m. »
asa ca mergi mai sus de 12 ani, ahaaaa...

12 ani să fie.

PS: iar consumul trebuie oricum încurajat, dacă nimeni nu mai cumpără mașini noi, economia intră în colaps.
Și oricum am lua-o, cam toți avem de suferit dacă industriile stagnează.
PS2: iar la norme de poluare mai noi, întotdeauna taxele au fost mai mici, până și Vitara mea are deja 7 ani si euro 6 - când o fi să fie, o să-mi asum o taxă pe mediu inevitabilă datorită obligațiilor pe care ni le-am asumat față de UE.

https://economedia.ro/noi-drepturi-pentru-consumatori-in-ue-producatorii-vor-fi-obligati-sa-repare-mai-usor-telefoanele-frigiderele-si-alte-electrocasnice-chiar-si-dupa-expirarea-garantiei.html

au inceput sa inteleaga ca nu consumul fara limite e solutia.

cu ce ajuta economia europeana importurile din china de masini? iar producatorii interni gen wv dorm in pantaloni sanchi...cand media unei masini facute de ei e 40k euro.....sau fac softuri de pacaleala sau managementul baga bonusuri de zeci de milioane de euro...investitii ioc..si fabrici inchise.

nu avem energie ca nu e apa in dunare..dar barajul e pe hartie de 10 ani sa rezolve problema...si acum dam drumul la rovinari si turceni..pe carbune care or fi...

dar rezolvam ca interzicem masinile vechi...

cum ziceam peticeala.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline Leutz

« Răspuns #3376 : 10.Sep.2026, 09:57:08 a.m. »
"cu ce ajuta economia europeana importurile din china de masini?"

Pai cum sa nu ajute  :D. Cumparatorul plateste pe masina chinezeasca 20K in loc de 40K la Volkswagen; si din restul de 20k se plimba cu masina prin Europa si-i consuma acolo  :D.

Apoi, din cei 20K platiti pe masina, un procent de ~10-50% in functie de producator si model e tariful UE pentru masinile chinezesti. Deci alti bani care raman in Europa.

Practic cumparatorul european are nevoie de mai putini bani pentru a trai la fel de bine (sau chiar mai bine). Deci se poate descurca cu veniturile mai mici datorate scaderii economiei europeane ca urmare a importului din China  :-j

:D Evident cele de mai sus sunt in spirit de gluma. Poate ma angajeaza astia de la Times New Roman sa public la rubrica de economie politica.
  • SX4 benzina AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander benzina AWD CVT 2.4 - 2019 / GAC Aion UT electric - 2026

Offline wolfin

« Răspuns #3377 : 10.Sep.2026, 10:25:46 a.m. »
efectul va fi de domino...mai ales in industria auto. scapa cine poate. au mai fost 2..3 valuri...iar cei slabi au fost inghititi sau facut parteneriate (PSA - Stellantis de ex)....

pe o parte ...chiar imi doresc sa pice ..sa se loveasca tare de asfalt industria auto..poate isi revin din nesimtire....gen dacia spring...4500 us dolars in china (dongfengu) si in europa o vand cu 20k. cat sa fie costul cu marketingul si transportul....plus marja de profit....

Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

The following users thanked this post: NicNic