Autor Subiect: Cablu USB SLDA  (Citit de 6739 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline dthem

Cablu USB SLDA
« : 10.Feb.2020, 05:42:01 p.m. »
Citind cele expuse de colegi, precum și propria experiență, cred că e foarte bine de știut că pe unele Vitare există o problemă cu cablul care conectează mufa USB cu unitatea SLDA.

Simptomele sunt următoarele:

1. Întreruperi spontane ale funcționării Android Auto și CarPlay.
2. Imposibilitate totală de conectare.
3. Telefonul se încarcă, dar nu se conectează.
4. Curentul primit prin USB este foarte mic, astfel încât bateria telefonului scade în timp ce este conectat la SLDA.

Simptomele nu se rezolvă nici prin update la SLDA, nici la telefoane.

Dacă experimentați toate cele de mai sus, mergeți direct la reprezentanță și spuneți-le că e o probabilitate foarte mare să fie o problemă la acel cablu sau la mufa USB. La mine s-au înlocuit ambele după lupte care au durat mai bine de 3 luni și 6 vizite în service. Voi aveți șansa să rezolvați mai repede.

Alte păreri și experiențe referitoare la această problemă sunt binevenite.

P.S.: reprezentanțele (cel puțin din București) sunt EXTREM de reticente cu aceste schimbări pe garanție. Din acest motiv, la Vitara vândută în prezent, care este la fel cu a mea din martie 2019, nu se mai face reclamă la SLDA cum că ar avea conectivitate Android Auto și CarPlay, tocmai pentru a putae refuza eventuale claim-uri pe garanție.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019
 

Offline costi.batrinu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 16
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
Re: Cablu USB SLDA
« Răspuns #1 : 10.Feb.2020, 06:22:51 p.m. »
Salut.

Eu am fost la DAB si doar le-am aratat un filmulet in care Apple CarPlay se deconecteaza. Au zis din prima ca trebuie schimbat cablul pe garantie si au si dat comanda in ziua respectiva. Dupa mai putin de o saptamana am avut cablul nou si nu s-a mai deconectat de atunci. M-am chinuit vreo 10 luni sa gasesc motivul pentru care nu mai functionau bine AA si CarPlay, dupa ce initial AA a functionat perfect. Am crezut mereu ca era ori de la telefon, ori de la soft-ul de pe SLDA, ori de la cablul meu USB. Nu m-as fi gandit niciodata ca ar fi cablul ala daca nu primeam si eu pontul. Din punctul asta de vedere, tot respectul pentru baietii de la DAB si pentru cei de la Brasov de la care am primit pontul.

Bineinteles, am fost si la alta reprezentanta (nu voi mai da numele) de unde am fost trimis acasa cu sfatul de a-mi cumpara iPhone ca ala merge sigur, ca e oficial CarPlay in Romania, ca nu mai stiu ce. Degeaba am incercat eu sa le explic ca de la Android 10 la fel e si AA, direct prin Play Store. Asta a fost si motivul pentru care am filmat cu CarPlay ca sa demonstrez ca intr-adevar e o problema.

Si n-a fost doar asta singura problema. Am avut si pompa de benzina defecta, Vitara 2019 1.4. Tot la DAB am rezolvat-o, tot dupa ce prima reprezentanta m-a trimis acasa asa.

  • Suzuki Vitara 2019
 

Offline Thao

Re: Cablu USB SLDA
« Răspuns #2 : 11.Feb.2020, 04:30:00 p.m. »
Salutare.
Am avut in perioada sarbatorilor de iarna un drum de 4500 de Km. Drum la care unitatea multimedia mi-a mancat sufletul. O data la 3-5 minute se reseta si pierdeam navigatia care era prin Android Auto.
Cand m-am intors din concediu, am scos cardul sd din unitate si nu s-a mai resetat. Pe card aveam salvata muzica. Poate avea vreo legatura cardul sd cu resetarea sistemului?
  • Vitara
VITARA 1.0 Boosterjet Passion AT 2WD
 

Offline dthem

Re: Cablu USB SLDA
« Răspuns #3 : 11.Feb.2020, 04:47:44 p.m. »
Habar nu am, dar tind sa cred ca nu. Si eu aveam momente cand totul mergea perfect si nu se deconecta, dupa cum aveam momente cand pateam ce descrii tu. Oricum nu e normal sa se reseteze AA cand asculti muzica de pe card.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019
 

Offline ariciul

Re: Cablu USB SLDA
« Răspuns #4 : 11.Feb.2020, 04:48:14 p.m. »
Depinde si ce telefon ai folosit, daca ai pus unul care vrea mai mult curent decat poate da unitatea pe acea interfata se poate intampla ca la un moment dat unitatea sa se reseteze. (am patit-o cand aveam un telefon mai vechi) Poate si faptul ca ascultai in acelasi timp si muzica si in felul asta consumul unitatii creste. Mai testeaza pt ca e greu de diagnosticat. Mie mi s-a intamplat de exemplu cu conectare AA, cu waze si spotify ruland in acelasi timp am avut vreo doua zile in care dupa o perioada de mers de 30-60 min unitatea se reseta. Dar de atunci desi n-am mai schimbat nimic in afara de update-uri situatia nu s-a mai repetat. Update-uri au fost la Android si aplicatiile telefonului.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip
 

Offline smiley

Re: Cablu USB SLDA
« Răspuns #5 : 11.Feb.2020, 05:03:58 p.m. »
@Thao ar merita sa verifici titlurile melodiilor de pe card cat si formatul lor eventual sa nu ai fisiere corupte. Poate ai titluri prea lungi sau denumiri cu caractere de tot felul care pot da peste cap mecanismul de indexare.

Vitara Passion AllGrip 2018 1.4 Boosterjet White
Opel Astra H 2004 1.4 XEP
 

Offline VictorN

Re: Cablu USB SLDA
« Răspuns #6 : 11.Feb.2020, 08:08:37 p.m. »
Și la mine se deconectează spontan și apoi nu mai vrea sa se conecteze. Trebuie sa opresc unitatea timp de câteva minute și apoi sa încerc din nou. Se  întâmplă destul de rar totuși.

Bine ar fi sa ne spui cine te-a trimis acasă ca să-l evitam pe viitor :).

Trimis de pe al meu ONEPLUS A5010 folosind Tapatalk

 

Offline dthem

Re: Cablu USB SLDA
« Răspuns #7 : 11.Feb.2020, 08:16:14 p.m. »
Pe mine de exemplu m-au trimis indirect acasă cei de la rădăcini, mi-au zis că durează 3 zile să pună un diagnostic, ceea ce e penibil.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019
 

Offline ariciul

Re: Cablu USB SLDA
« Răspuns #8 : 12.Feb.2020, 10:17:58 a.m. »
Cand am avut fisiere audio corupte sau defecte nu s-a restartat unitatea, fie nu le canta si/sau intepenea player-ul si trebuia sa ies din el ca nu lua comenzi. Dupa ce ieseam din el cand reveneam reuseam sa dau skip la melodia respectiva si trecea mai departe
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip
 

Offline Girbil

Re: Cablu USB SLDA
« Răspuns #9 : 19.Mar.2020, 07:22:26 p.m. »
salutare,

printre voi careva care a schimbat acel cablu are un reper/nume sau ceva cu care sa-l identific pe factura ?
Sunt iesit din garantie si as vrea sa-l schimb, ca tot am probleme cu conectare/ deconectare, si as vrea sa caut intai online sau in afara reprezentantelor....
  • Vitara S 1.4 AT 2016