Autor Subiect: Achizitionare netbook/laptop  (Citit de 11059 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Re: Achizitionare netbook/laptop
« Răspuns #60 : 15.Apr.2010, 09:46:19 a.m. »
Ce nu mi-a placut la el este ca nu prea merge sa ruleze filme HD - am incercat doar pe XP si tin minte ca a mers cam sacadat. O sa mai incerc si pe Win 7.

Din proprie experienta (instalat pe un laptop vechi de 4 ani, cu procesor Celeron la 1.6GHz), iti recomand Win7. Desi nu sunt profesionist in ale IT-ului, mi se pare ca Win7 se ocupa mai bine de gestionarea resurselor pe "chestiile" astea mai reduse ca performante. In ceea ce priveste rularea continutului HD, e bine de stiut urmatoarele:
- toate netbook-urile cu chipset grafic integrat (Intel 500 sau 950) - cum e si Lenovo-ul tau - pot rula cursiv doar continut HD (720p - 1280x720), nu si Full-HD (1080p - 1920x1080);
- pentru rularea ok a continutului HD 720p iti recomand urmatoarea "combinatie" (pe Win7 cel mai bine): CoreAVC + KMP Player

@SX4alex: daca vrei un netbook care sa se descurce cu continut HD (chiar si FullHD), iti recomand unul pe arhitectura Nvidia ION (chipset dedicat), care au si iesire HDMI. Din pacate, in Romania nu se gasesc deocamdata decat Point of View Mobii ION, HP Mini 311 si Asus EEEPC 1201N. Recomand Asus-ul pentru procesorul Atom Dual-Core.

Multa bafta !
« Ultima Modificare: 15.Apr.2010, 10:25:44 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #61 : 15.Apr.2010, 09:56:29 a.m. »
@shpeedy, multumesc pentru sugestie, o sa incerc. :) De cand am pus Win 7 pe netbook, nu am apucat sa testez filme HD.
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline Leutz

« Răspuns #62 : 15.Apr.2010, 03:20:26 p.m. »
@SX4alex: daca vrei un netbook care sa se descurce cu continut HD (chiar si FullHD), iti recomand unul pe arhitectura Nvidia ION (chipset dedicat), care au si iesire HDMI. Din pacate, in Romania nu se gasesc deocamdata decat Point of View Mobii ION, HP Mini 311 si Asus EEEPC 1201N. Recomand Asus-ul pentru procesorul Atom Dual-Core.

Cred pentru HD e suficient orice laptop de pe piata cu procesor de putere similara cu dual-core cel vechi, respectiv oricare placa video nVidia/ATI (cu memorie dedicata sua nu). Cu procesoarele mai sus mentionate si cu suficient RAM ar trebui sa mearga decent chiar si cu placile video integrate de la INTEL. N-am testat niciodata, dar ar trebui sa mearga inclusiv cu Centrino (Pentium M) cele vechi.
Avand in vedere ca tot ce e de nivel mediu/mediocru pe piata acum e deja peste ce-am enumerat mai sus, nu cred ca o sa fie o problema alegerea unui laptop care sa tina filme HD.

Atom-ul e alta poveste. Nu stiu daca are cu ce, oricat de fabuloas l-ai gestiona. Dar nu ma pronunt, ca nu le-am vazut mergand.
« Ultima Modificare: 15.Apr.2010, 03:23:41 p.m. de Leutz »
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline sx4alex

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 256
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #63 : 15.Apr.2010, 03:24:39 p.m. »
 Si eu tot la tehnologia ION m-am oprit dar din pacate modelele disponibile nu-s chiar ce- mi trebuie. Astept Asus U30JC sau un laptop cu tehnologia Optimus. Asus-ul 1201N are o versiune mai buna in state : 1201PN

SX4 4wd GLX Sunlightcooper primul din Targoviste :D

Offline shpeedy

« Răspuns #64 : 15.Apr.2010, 04:15:46 p.m. »
De acord cu tine. Am crezut ca te grabesti...

Offline shpeedy

« Răspuns #65 : 07.Mai.2010, 04:21:09 p.m. »
Intrucat se apropie ziua ei, i-am achizitionat jumatatii mele un sub-notebook - acest Acer Aspire AS1410-8373.

Initial vroiam un netbook pe platforma Nvidia ION, dar - tot citind pe net despre fiecare model in parte - m-am hotarat la un sub-notebook in defavoarea unui netbook. Puterea de calcul a unui procesor Atom este destul de limitata in raport cu cea a procesoarelor Celeron/CULV prezente  pe sub-notebook-uri. Paradoxal, sub-notebook-urile sunt mai ieftine decat netbook-urile (cel putin pe piata din Romania). Din pacate, acest model de Acer este End-Of-Life si nu se mai gaseste decat pe stocurile  catorva magazine.

Nu va pot da mai multe detalii deocamdata, deoarece de cum l-am luat, l-am si depozitat (a se citi "ascuns") pina la aniversare... ;)))
O sa revin cu informatii catre sfarsitul lunii.
« Ultima Modificare: 07.Mai.2010, 04:23:03 p.m. de shpeedy »

Offline Leutz

« Răspuns #66 : 07.Mai.2010, 04:39:01 p.m. »
Bravo  :D Sa-ti traiasca. Si laptopul si viitorul posesor.

Ca si putere de calcul e oricum peste nevoile obisnuite pentru home use, iar ca si portabilitate ... super ok.
Un cadou ultra-elegant  :)
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline shpeedy

« Răspuns #67 : 07.Mai.2010, 05:47:50 p.m. »
Thank you ! Thank you ! :D

Offline livs

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 32
  • Gen: Bărbat
  • Fiat Sedici Emotion
« Răspuns #68 : 09.Mai.2010, 12:21:44 p.m. »

Cred pentru HD e suficient orice laptop de pe piata cu procesor de putere similara cu dual-core cel vechi, respectiv oricare placa video nVidia/ATI (cu memorie dedicata sua nu). Cu procesoarele mai sus mentionate si cu suficient RAM ar trebui sa mearga decent chiar si cu placile video integrate de la INTEL. N-am testat niciodata, dar ar trebui sa mearga inclusiv cu Centrino (Pentium M) cele vechi.
Avand in vedere ca tot ce e de nivel mediu/mediocru pe piata acum e deja peste ce-am enumerat mai sus, nu cred ca o sa fie o problema alegerea unui laptop care sa tina filme HD.

Atom-ul e alta poveste. Nu stiu daca are cu ce, oricat de fabuloas l-ai gestiona. Dar nu ma pronunt, ca nu le-am vazut mergand.

Asa este, eu folosesc un laptop cu pentium M (1.73G) si placa ati (seria x700) iar pe 720p merge fara probleme.
La 1080p mai sacadeaza periodic. Pentru procesoarele mai noi nu cred ca este o problema.

Despre atom numai de bine. Am facut un mini-pc cu nvidia ion si atom, merge perfect la orice rezolutie HD, prin urmare si la un netbook ar trebui sa mearga.

Si un sfat: incercati xbmc (xbmc.org). Se instaleaza pe orice windows (preferabil 7, gestioneaza mai bine resursele), iar rezultatele sunt excelente.

Offline shpeedy

« Răspuns #69 : 26.Mai.2010, 12:00:33 p.m. »
Intrucat se apropie ziua ei, i-am achizitionat jumatatii mele un sub-notebook - acest Acer Aspire AS1410-8373.

Initial vroiam un netbook pe platforma Nvidia ION, dar - tot citind pe net despre fiecare model in parte - m-am hotarat la un sub-notebook in defavoarea unui netbook. Puterea de calcul a unui procesor Atom este destul de limitata in raport cu cea a procesoarelor Celeron/CULV prezente  pe sub-notebook-uri. Paradoxal, sub-notebook-urile sunt mai ieftine decat netbook-urile (cel putin pe piata din Romania). Din pacate, acest model de Acer este End-Of-Life si nu se mai gaseste decat pe stocurile  catorva magazine.

Nu va pot da mai multe detalii deocamdata, deoarece de cum l-am luat, l-am si depozitat (a se citi "ascuns") pina la aniversare... ;)))
O sa revin cu informatii catre sfarsitul lunii.

Revin cu detalii despre cum se misca "cadoul". In primul rand, la nivelul soft-ului am fost placut surprins sa vad ca - pe linga Win7 Home - vine in pachet si cu Microsoft Works. Se vede ca este comandat petru americani, pentru ca la nivelul soft-ului sunt o multime de programele complet inutile in Romania (Ebay).

Despre cum se misca, numai de bine. Nu am apucat sa-l testez pe vizualizare filme HD, dar - dupa ce i-am instalat Flash Player 10.1 (care are suport pentru cipul grafic Intel 4500MHD) - i-am dat sa ruleze niste trailere 720p in youtube. A mers foarte bine.

La nivelul asta de pret, chiar il recomand.