Autor Subiect: Achizitionare netbook/laptop  (Citit de 11053 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
Achizitionare netbook/laptop
« : 12.Aug.2009, 10:40:33 a.m. »
Salut tuturor,

Mi s-a pus ieri pata sa-mi iau un mini-laptop si tot uitandu-me pe net am dat peste acesta - Lenovo IdeaPad S10, cu un pret foarte bun la emag (pentru varianta de 6 celule). Problema e ca nu exista (la emag) decat pe negru (de fapt au si pe alb, dar cu baterie de 3 celule) si... avand in vedere ca sunt fata :P, conteaza si culoarea, asa ca mi-as dori foarte tare pe alb. Insa pe alb pretul sare la peste 1500 lei :(

In fine, topicul l-am deschis ca sa mai cer niste pareri cu privire la aceasta jucarie. Ce ziceti, merita? :-/

PS: ma gandesc sa fac astazi o tura pana la emag sa-l vad si eu pe inculpat, ca pana acum l-am privit numai in poze.
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline Leutz

Re: Achizitionare netbook/laptop
« Răspuns #1 : 12.Aug.2009, 11:36:54 a.m. »
Scump bre, scump si ... Lenovo pe deasupra. Vezi ca sunt miliarde de modele similare mai ieftine si au si XP-ul pe ele. Vad ca ala din link-ul tau are linux. Deci trebuie sa te mai chinui ulterior cu instalare, gasit drivere ... etcetc.
Eu am fost chiar zilele trecute in Media Galaxy din zona Auchan&Co Militari si le-am vazut pe toate. Adica TOATE. Chiar au un showroom impresionant la laptoape, in special pentru gama asta.
Toti au in oferta si albe, la acelasi pret cu restul culorilor .. adica 12-13 mil. Mai bine mergi si le vezi pe atoate, il alegi pe care-ti place, apoi il comanzi pe net la pret mai mic.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline dragon

« Răspuns #2 : 12.Aug.2009, 11:40:21 a.m. »
Atentie daca comanzi pe net sa iti dea si garantie!Ma gindesc si eu daca nu cumva cele albe nu se vor curata intre timp... :dknw:Apropos,nu ti-ar place culoarea roz,eu am vazut intr-o plianta!
  • Suzuki SX4 1.9 DDIS
Memento mori!

Offline danker

« Răspuns #3 : 12.Aug.2009, 11:45:50 a.m. »
- Banuiesc ca nu are unitate CD sau DVD, si eu am fost tentat la un moment dat, dar era destul de scump si singurul avantaj ar fi ca este mai mic, deci implicit mai usor si poti sa-l ai permanent cu tine, dezavantajele sunt ca sunt : ca e cam scump, are display-ul mic, nu are unitate optica, si ideea de a avea 2 laptopuri...... :-S suntem totusi in criza
- Oricum daca te hotarasti sa-ti iei, sa achizitionezi neaparat si alimentator de la priza auto, e mai bine asa. ;)
« Ultima Modificare: 12.Aug.2009, 11:47:51 a.m. de danker »
  • Vitara 1,6 benzinara
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

• Hero Member
« Răspuns #4 : 12.Aug.2009, 11:51:18 a.m. »
@dragon, sa se curete... in ce sens :-/ Culoarea de pe taste? Asta cred ca se intampla la orice tastatura dupa o folosire indelungata...
Iti dai seama ca atunci cand as ridica laptop-ul am pretentii sa primesc hartia cu garantia :D Oricum, am mai luat produse de pe net, si de la magazine mai necunoscute sa zicem, si nu am avut probleme (pana acum). Cat despre roz, nu e tocmai culoarea mea :P

@Leutz, bre eu vreau ceva cu baterie de 6 celule - gasesc asta la 12-13 milioane, si cu Win XP pe deasupra? (am gasit Asus-ul asta, dar nu e alb :P Oricum, ar fi cred o optiune mai buna decat Lenovo cel negru.)

@danker, nu, nu are CD/DVD, dar pentru asta am desktopul (nu o sa am 2 laptopuri :P) plus ca am inteles ca se poate cumpara (daca chiar voi avea nevoie) DVD extern la vreo 2 milioane :dknw:

Merci pentru raspunsuri >:D<
« Ultima Modificare: 12.Aug.2009, 12:08:45 p.m. de ..::Khaos::.. »

Offline SGD

• Hero Member
  • Mesaje postate: 549
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #5 : 12.Aug.2009, 12:08:32 p.m. »
Intr-adevar, jucaria asta Asus de care zici e ok din punctul meu de vedere. M-am jucat pe ea. Stiu ca e si la o oferta la operatorul "tau" de telefonie mobila, daca te intereseaza, dar cu Linux. Uite aici;)

Si unitatea optica inexistenta (care il deosebeste de celelalte, mai mari) o poti inlocui cu un stick de vreo 32 GB la banii aia (aprox. 2 milioane)

• Hero Member
« Răspuns #6 : 12.Aug.2009, 12:14:08 p.m. »
Stiu ca e si la o oferta la operatorul "tau" de telefonie mobila, daca te intereseaza, dar cu Linux. Uite aici;)

Ma miram de ce pretul este de DOAR 199 Euro TVA inclus, dar evident the catch este ca il achizitionezi impreuna cu un abonament de internet. :D

In caz ca nu voi gasi nimic pe alb (la un pret uman :D), asa cum imi doresc, probabil intre Lenovo-ul la 1270 lei si Asus-ul la 1350 lei, voi opta pentru Asus deoarece vine cu Win XP si are si un USB in plus.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #7 : 12.Aug.2009, 12:55:32 p.m. »
Eu il am p-asta si nu prea i-am simtit utilitatea pana acum  :baston:
Din ce ai tu acolo iti recomand cu caldura ASUS  B-)

P.S. Sa inteleg ca esti si tu tehnologizata la intalnirea din seara asta?  >:)
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline Leutzu

« Răspuns #8 : 12.Aug.2009, 01:57:54 p.m. »
Lenovo este cu mult peste Asus, Acer sau MSI ca si calitatea produselor sale cat si a fiabilitatii.

Ce daca Lenovo-ul are linux? Nu poti instala un xp pe el?? Sunt pe net o groaza de "how to" pentru a face un stick bootabil, pe care sa ai kit-ul de winxp. Nu as cumpara asus in detrimentul lenovo-ului nici beat sa fiu.

• Hero Member
« Răspuns #9 : 12.Aug.2009, 02:04:43 p.m. »
P.S. Sa inteleg ca esti si tu tehnologizata la intalnirea din seara asta?  >:)

Nu bre, azi merg doar in inspectie, sa vad cum arata laptoapele :D Dar ma mananca rau in palma si cred ca imi voi satisface acest mic moft (ca asta e, un moft :">).