Autor Subiect: Achizitionare netbook/laptop  (Citit de 11055 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline sx4alex

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 256
  • Gen: Bărbat
Re: Achizitionare netbook/laptop
« Răspuns #40 : 22.Feb.2010, 10:05:15 p.m. »
   As avea si eu nevoie de cateva sfaturi in cumpararea unui laprop/netbook.
   In principiu nu vreau decat autonomie mare (portabilitate) si sa poata rula video HD.
   Datorita primului criteriu m-am orientat la Acer Timeline  de 14 inch.
   Dilema vine in a alege modelul - procesorului
   Celeron ULV 1.2 Ghz   /  Celeron ULV 1.3 Ghz /   Core 2 Solo ULV 1.4 Ghz. Insa nu stiu daca se merita diferenta de 3 mil intre primul si ultimul (raportat la performanta).
   Nu il iau pentru jocuri si nici ca fashion gadget , deci nu ma intereseaza cum arata si ce calitate are displayul.
   Iau in calcul si alte variante daca se incadreaza in specificatiile de mai sus si pret < 20 mil.

SX4 4wd GLX Sunlightcooper primul din Targoviste :D

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
« Răspuns #41 : 22.Feb.2010, 10:12:44 p.m. »
"In principiu nu vreau decat autonomie mare (portabilitate) si sa poata rula video HD."

daca vrei full HD iti trebuie un ecran cu rezolutie minim de 1920 :) in 2000 de roni nu stiu daca gasesti

Offline sx4alex

• Sr. Member
« Răspuns #42 : 22.Feb.2010, 10:14:50 p.m. »
 Sa poata rula Hd prin iesirea Hdmi de care dispune. Adica sa scot pe Tvul mare. Iar ecranul lui este Hd ready deci se preteaza continutului. problema e sa nu agate filmul. :d

Offline cristian_ionescu

• Full Member
  • Mesaje postate: 236
« Răspuns #43 : 22.Feb.2010, 11:34:34 p.m. »
1. Nu iti recomand procesor Celeron. (Mai ales daca vrei media in format HD)
2. Cauta alta marca, daca vrei sa il tii mai mult timp. (HP sau Dell au cel mai bun raport pret/calitate.)
3. Ce inseamna autonomie mare? (3 ore tin mai toate laptopurile de generatie mai noua, depinde si la ce il folosesti, nu neaparat jocuri).
4. Daca vrei portabilitate poti alege ceva si sub 14".
5. 20 mil este o suma putin cam mica.
Suzuki SX4, GS 1.6 4WD

Offline sx4alex

• Sr. Member
« Răspuns #44 : 22.Feb.2010, 11:43:38 p.m. »
1. Celeron -  si mie mi-e teama de procesoarele astea -  Core 2  Solo nu are acelasi raport calitate pret
2. M-as orienta la alta marca dar bugetul nu-mi permite (in plus nici in Hp si dell nu am deplina incredere)
3. Autonomie mare = 5-6 ore  (Acerul ales face fata cu brio la acest interval )
4. Sub 14" - nu prea au dvd-rw
5. 20 mil este o suma rezonabila raportat la ce va fi utilizat (aplicatii office, winamp si filme)

Vreo alternativa, ceva?

« Ultima Modificare: 23.Feb.2010, 11:14:09 p.m. de sx4alex »

Offline Daniel42

« Răspuns #45 : 25.Feb.2010, 08:03:11 p.m. »
Poti sa-ti faci o parere despre Asus G71GX-RX05 , 17,1 Inch . Asta este laptop care nu te dezamageste . Dar ca si cei de mai sus iti spun ca mai trebuie ceva bani . Intel Core 2 Duo , 6 GB RAM , 500 GB HDD, placa video Ge-Force 1 Gb . Intr-un timp era 900 de dolari pe amazon.com . Cauta . Sper sa nu gresesc . Plus ceva taxe de livrare .  ;) Nu foarte mult .
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline sx4alex

• Sr. Member
« Răspuns #46 : 25.Feb.2010, 09:30:56 p.m. »
  Ms. Alternativa ta este mai mult pentru un desktop (17"). Eu vreau ceva portabil 14 "max.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #47 : 24.Mar.2010, 01:02:59 p.m. »
Ulterior, dupa instalarea driver-elor Lenovo pentru Win XP a disparut si piaza rea, "Unknown driver-ul", iar acum micutul merge ca uns. :)

Dupa atata timp de la cumparare ti-ai facut o impresie despre jucarie.
Poti sa-mi spui cam cum se prezinta, ce iti place si ce nu (de genul prea zgomotos, se incalzeste prea tare, simti lipsa unitatii optice etc)?

Merci.  :)

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #48 : 24.Mar.2010, 01:50:59 p.m. »
Jucaria este super si imi place mult de tot! :good:

De incalzit nu se incalzeste prea tare si imi place mult ca are gura de ventilatie in lateral (comparativ cu alte laptopuri care o au dedesubt) astfel ca nu il deranjez cu nimic daca il tin pe picioare sau pe pat sau pe orice suprafata care nu e tip birou. El se ventileaza linistit.

Pana acum am avut pe el XP si mai nou Win 7, cu Vista nu am incercat. A mers bine cu ambele, dar parca un plus cu Win 7, desi, ce-i drept, de cand am pus Win 7, acu vreo cateva saptamani, nu l-am mai butonatat atat de mult :P Nasol pentru Win 7 e ca trebuie sa caut drivere si inca nu am avut rabdare sa fac asta :) Am pus doar la repezeala unul pentru mousepad, ca sa mearga scroll-ul.
Pe vremea cand avea XP am observat ca mergea un pic mai lent Internet Explorerul (aveam IE 7 cred :-/) mai ales daca deschideam multe taburi/ferestre. De asta am folosit mai mult Google Chrome, cu care nu am observat aceeasi "problema".

De unitate optica pana acum nu am simtit nevoia chiar deloc, imi fac treaba cu memory stickurile :) Oricum, daca as avea nevoie, am vazut unele slim si nice pe la vreo 200-250 lei.

Ce nu mi-a placut la el este ca nu prea merge sa ruleze filme HD - am incercat doar pe XP si tin minte ca a mers cam sacadat. O sa mai incerc si pe Win 7.

Cam atat... cred :) Atat imi vine in minte acum. Daca mai ai ceva intrebari, iti raspund cu placere.
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #49 : 24.Mar.2010, 02:03:47 p.m. »
Merci, daca mai am intrebari revin.   :pardon:

A, mi-am amintit, ziceai ca ai si un desktop, deci banuiesc ca ai un router wireless. Ce router ai si cum se impaca cu acesta?