Autor Subiect: Noul SX4  (Citit de 28346 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ted

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
  • Gen: Bărbat
Re: Noul SX4
« Răspuns #20 : 27.Aug.2009, 03:20:36 p.m. »
Daca intrai pe link-ul de mai sus ai fi vazut care sunt modificarile (bara fata, "scutul" spate, bordul si puterile motoarelor pe scurt).
au si discuri pe spate (dar nu cred cala toate modelele)
SX4 - 1,6   4X4  GS - Superior White

Offline Leutz

« Răspuns #21 : 28.Aug.2009, 11:28:27 a.m. »
keep on topic please.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline ted

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
« Răspuns #22 : 28.Aug.2009, 11:37:01 a.m. »
La Lancer am discuri si pe spate , frana este excelenta , mai precisa decat la SX .
Intreb si yo: care e viteza max. la lancer si care e la sx4. Apoi ai sa intelegi de ce la unele masini sunt necesare discuri si pe fata. Fiti siguri ca daca producatorul considera ca sunt neceare discuri pe spate, le punea. Si daca o sa zica cineva ca pe noul sx4 sunt si pe spate ii rog sa se uite la noile motorizari.
Este strict o parere personala, asa ca nu dati cu bolovani. :D
pot sa iti spun ca am vazut la iasi in showroom   un sx4 1,6 4X4 GS cu discuri pe spate. este de culare rosie..... si e ultimul asezat in show room  :good:
SX4 - 1,6   4X4  GS - Superior White

Offline miocrl

« Răspuns #23 : 28.Aug.2009, 12:55:09 p.m. »
mie nu imi place bordul ala nou
imi place mai mult asta de acum e mai vizibil din toata masina
tare mi-ar fi placut sa ramana asa cum e... dar as ma mai gandesc daca imi iau noul sx4 :P

Offline emanu900

• Full Member
  • Mesaje postate: 189
« Răspuns #24 : 28.Aug.2009, 02:22:11 p.m. »
Noile motoare (zic eu) sunt de fapt vechile motoare (ma refer la partea de mecanica) remapate. Totusi, astea corespund standardului Euro 5 deci de aici si consumul mai redus. Practic puterea si cuplul mai ridicate se obtin la turatii mai mari cu cateva sute de rpm, interesant totusi ca aparent vor consuma mai putin, dar practica ne va spune totul, sunt curios daca chiar vor fi mai rapide.
Ce-am mai remarcat din descrierea tehnica e faptul ca s-au marit rapoartele de compresie (aici ma refer la benzinare) 9,5 la 10 si 10.5 la 11.
Sa inteleg ca acum trag mai mult aer decat modelele anterioare (deci VVT-ul lasa admisia mai mult deschisa), de unde rezulta ca arderea e mult mai completa de unde si noxe mai mici?!  :dknw:
« Ultima Modificare: 28.Aug.2009, 02:32:06 p.m. de emanu900 »
SX4 1.5 SE

Offline Cristi

« Răspuns #25 : 28.Aug.2009, 02:30:35 p.m. »
Exceptie ar face motorul diesel de 1.9, care a fost modificat si a devenit 2.0. Cuplul e disponibil de mai jos: 1500rpm, si intr-adevar are un impact asupra consumului. Caii putere au crescut si ei la 135.  :good:

Din ce vad insa...performantele dinamice nu prea au crescut (0-100 e cam la fel).
- Kizashi Sport M/T
- ex SX4 1.9 DDis, 4WD @ 143 BHP
- ex Jimny Cabrio

Offline LeonardSZK

« Răspuns #26 : 29.Aug.2009, 10:01:15 p.m. »
Din moment ce nu mai aveti nimic de adaugat despre noul SX4, acest topic se inchide (pentru comentarii ON TOPIC va rog PM). Discutiile "tamburi versus discuri" le puteti avea la "Diverse" http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=1041.0 (au fost mutate acolo postarile referitoare la noul subiect).

P.S. Compresia nu are treaba cu VVT.

« Ultima Modificare: 31.Aug.2009, 05:47:15 p.m. de LeonardSZK »
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline LeonardSZK

« Răspuns #27 : 30.Aug.2009, 02:11:54 p.m. »
"  Noul SX4 este o maşină cu mult mai sigură. Pe lângă cele 6 airbaguri, ABS, EBS şi ESP, are un nou design pentru jantele de aluminiu de 16’’,
iar sistemul de frânare pe spate a fost îmbunătăţit având discuri în loc de tamburi. De asemenea, este cu mult mai uşor de condus, fiind dotat
cu cruise control pentru modelele de 2.0L diesel.
   Acestui crossover i s-au operat şi o serie de schimbări la exterior, cum ar fi: o paletă largă de culori pentru caroserii,  o nouă grilă a
radiatorului şi un nou design pentru barele de protecţie din faţă şi din spate. Toate acestea n-au fost făcute de „amorul artei”, nu sunt
simple „cosmetizări”, ci întăresc rezistenţa şi durabilitatea maşinii pentru a face faţă cu brio oricăror condiţii din trafic. Şi
tot la acest capitol, mai trebuie adăugat un element nou- suprafeţele concave ale farurilor de ceaţă, ce favorizează o vizibilitate mai bună,
în cazul unor condiţii meteo nefavorabile.
   Prin imbunatatirea motorizarilor  s-a ajuns la  scăderea emisiilor de CO2 și reducerea consumului de carburant, noul  SX4 respectând normele de
poluare Euro 5."

Sursa: http://www.suzuki.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=961&Itemid=92

Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline miocrl

« Răspuns #28 : 30.Aug.2009, 02:46:39 p.m. »
"Toate acestea n-au fost făcute de „amorul artei”, nu sunt
simple „cosmetizări”, ci întăresc rezistenţa şi durabilitatea maşinii pentru a face faţă cu brio oricăror condiţii din trafic."

ce cool.. ati stiut ca nu aveti o masina asa rezistenta si durabila precum e noul sx4? hehe
« Ultima Modificare: 30.Aug.2009, 04:47:24 p.m. de miocrl »
  • https://www.facebook.com/ComunitateaWaldorfTimisoara

Offline Leutz

« Răspuns #29 : 30.Aug.2009, 07:48:10 p.m. »
Am vazut deja unul pe strada lunea trecuta. Alb, 4x4, cu nr. rosii de Ilfov. Veneam dinspre Ploiesti catre Bucuresti. Parea sa fie 1.6 benzina.

Am mers un pic impreuna cam de la iesirea din oras pana catre intrarea pe DN1. Dupa aia m-a lasat in ceata.
Sa fi fost datorita noului motor :D ?

Asa ca aspect nu se vede nici o diferenta. Doar bara din fata imprumutata de la varianta americana. In rest identic.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019