Autor Subiect: Problema ambreiaj :(  (Citit de 16795 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline lica 64

Re: Problema ambreiaj :(
« Răspuns #90 : 20.Aug.2024, 05:22:37 p.m. »
Buna ziua ! Am un zgomot in momentul in care apăs ambreiajul , zgomotul se aude in interior si nu este permanent  .Menționez ca a apărut acum câteva săptămâni când a fost codul rosu de canicula. Am sunat la o reprezentanta , nimic concludent legat de problema mea . Întrebare este, daca aceasta situația a mai fost întâlnită si modul in care ați rezolvat problema ! Mulțumesc !
  • suzuchi vitara allgrip

Offline wolfin

« Răspuns #91 : 20.Aug.2024, 05:32:26 p.m. »

Asa se auzea la mine cand debraiam. O bataie in pedala

Si nu era cilindrul...discul de ambreaj consumat
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline kellogs

« Răspuns #92 : 20.Aug.2024, 05:48:16 p.m. »
Buna ziua ! Am un zgomot in momentul in care apăs ambreiajul , zgomotul se aude in interior si nu este permanent  .Menționez ca a apărut acum câteva săptămâni când a fost codul rosu de canicula. Am sunat la o reprezentanta , nimic concludent legat de problema mea . Întrebare este, daca aceasta situația a mai fost întâlnită si modul in care ați rezolvat problema ! Mulțumesc !

Cam asa si la mine. Fara legatura cu starea vremii. Verdict: volanta. Cand incepe sa faca urat de tot se schimba cu ambreiaj cu tot.
  • 1.6 ddis MT
simulatoare TPMS, monitoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #93 : 25.Nov.2024, 08:35:15 p.m. »
Salutare! Azi, pe autostrada,pe la130 km/h, apăs pedala de ambreiaj și surpriza: rămâne blocata în poziția de sus, la maxim!
Am reușit sa trag pe dreapta, pedala revenea manual inapoi dar când apăsam se repeta scenariul.
Tractare pana la service Suzuki Sibiu, diagnostic: pompa de ambreiaj e pa. Au mai pus niște lichid și au zis ca ma tine pana în București cu condiția sa mai bag pedala din când în când. Am sunat la noi în București și am programare ptr schimbarea pompei de ambreiaj.  O sa i rog sa verifice si ambreiajul în sine, masina are 116mii, nici o problemade ambreiaj și nici un semn de la pedala. Deci dacă pățiți la fel sa stiti de unde e.
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

Offline adibaiacos2003

« Răspuns #94 : 07.Ian.2025, 08:48:18 p.m. »
As dori sa stiu daca la o vitara 1.6 cutie manuala a sarit cineva de 200k cu ambreiaj original. Multumesc
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion Allgrip Black

Offline kellogs

« Răspuns #95 : 13.Ian.2025, 10:14:40 a.m. »
Se pare ca avem in sfarsit volanta la 1.6 ddis manuala la jumate de pret: http://www.pravaliaauto.ro/Ambreiaj/Volanta-Valeo-Suzuki-Vitara-1-6-ddis-174.html
  • 1.6 ddis MT
simulatoare TPMS, monitoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #96 : 13.Ian.2025, 11:23:16 a.m. »
As dori sa stiu daca la o vitara 1.6 cutie manuala a sarit cineva de 200k cu ambreiaj original. Multumesc

Din ce stiu ambreiajul duce, adica la mine e ok ambreiajul la 120K, pompa de ambreiaj are o viata limitata si aia e intre 80 - 160, cum ti-e norocul, eu n-am stiut am aflat abia dupa eveniment. Le schimb pe toate ca oricum in curand ar trebui sa le schimb si nu vreau sa umble de 2 ori. E destul de decent ptr ce trafic avem in Bucuresti, pot spune ca sunt multumit de cat a tinut.

Offline NicNic

« Răspuns #97 : 13.Ian.2025, 01:59:10 p.m. »
Exista masini cu motor de 1,6 si cutie manuala, care au mers mai mult de 200.000 km, chiar peste 235k, si au ramas cu ambreiajul original in functiune pe masina.
Doar ca nu era Vitara, ci un SX4 clasic.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #98 : 14.Ian.2025, 11:34:35 a.m. »
Eu nu am probleme in sine cu kit-ul de ambreiaj, poate sa fie ok. S-a dus pompa si am ales sa schimb si kit-ul desi nu are semne ca ar fi pe duca. Maine schimb pompa si cand o veni de la fabrica kit-ul il schimb si pe acela. Deci tot cu kit-ul vechi voi circula. Daca a tinut 120 fara sa patineze sau sa piarda din putere poate ca mai tine vreo 40. Dar la partea asta cred ca inseamna mult stilul de condus si traficul. Eu nu ma asteptam sa pice pompa, eram asa habarnist ca eu inca mai credeam ca sunt cu cablu...

Offline vladdracul

« Răspuns #99 : 18.Sep.2025, 10:11:43 a.m. »

225000 cu ambreaj original la s-cross din 2014. acuma cateva zile a crapat rulmentul.

The following users thanked this post: kellogs