Autor Subiect: Problema ambreiaj :(  (Citit de 16795 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline trifi

Problema ambreiaj :(
« : 10.Apr.2019, 02:46:52 p.m. »
Salut,
Intr-un final m-am hotarat sa scriu si pe forum despre problema mea. Am o Vitara S, 4x4, cutie manuala. Masina e din iulie 2016. Prin octombrie (~16.500 Km) am remarcat in treptele mari, a 5-a si a 6-a, ca patina un pic ambreiajul. Nu am dat prea mare importanta, dar in decembrie a inceput sa patineze mai rau, chiar si in trepte inferioare. Asa ca m-am programat la service. Fiind in preajma Anului Nou am fost chemat in primele zile din ianuarie. Au constatat si ei ca trebuie schimbat kitul de ambreiaj. Am platit un avans (nu aveau toate piesele in stoc) si dupa ce l-au schimbat nu mi-au spus ca piesele de uzura nu sunt acoperite de garantie (la 18.500 Km). Evident a trebuit sa platesc, ~2700 lei (cu tot cu avans). Am ajuns sa vorbesc inclusiv in Japonia, deoarece nu este normal ca la o masina de familie, care nu a vazut (si nici nu o sa vada vreodata) off-road, 50%-50% oras-afara, nu drifturi, sa se duca asa repede ambreiajul. De la Suzuki Japonia (teoretic), am primit un raspuns cum ca piesele nu sunt sparte sau fisurate, placa de presiune prezinta urme de decalire si ca discul de ambreiaj este intr-o stare de uzura extrema (lucruri de altfel adevarate) si din aceasta cauza solicitarea nu poate face obiectul garantiei. Dar de cand am sunat eu pentru programare la constatare si pana la inlocuirea kitului a trecut cam o luna. Timp in care chiar daca nu am fortat de loc masina ambreiajul tot mai patineaza, deci puteau apare si in perioada asta de timp. Dar sa nu poti accepta ca la 18.500 Km nu e neaparat vina soferului (cum am dedus eu din raspuns), dar poate fi si o reglare gresita a ambreiajului din fabrica (poate doar mi s-a parut, dar acum ambreiajul tine mai jos fata de cand era noua masina) sau un material prost al discului de ambreiaj, e jenant pentru o marca atat de mare ca Suzuki. Eu mai am si o Solenza la care mi s-a dus ambreiajul pe la 75.000 Km (condusa numai de mine), iar ai mei parinti un Alto la care s-a dus la 95.000 Km. Presupunerea mea ca nu o sa am probleme macar atata timp cat la Solenza  a fost o iluzie. Iar Suzuki = clientul este vinovat tot timpul, daca putem face ceva ca sa nu intre sub garantie, atunci sa facem.
Si eu care am cumparat o Suzuki increzator in fiabilitatea masinilor japoneze. Mai bine luam un Duster :(.
Asa ca doritorii de Suzuki sa ia si acest lucru in consideratie.
Toate cele bune!
  • Suzuki Vitara S Allgrip

Online ntire2000

Re: Problema ambreiaj :(
« Răspuns #1 : 10.Apr.2019, 03:14:31 p.m. »
la ANPC ai fost?
spaima unei amenzi primite de la ANPC în cuantum mai mare decât aia 2700 de lei s-ar putea sa rezolve elegant problema.
greseala ta cea mai mare a fost ca ai achitat deja suma.
în momentul prezentarii devizului trebuia sa faci o sesizare legata de conditiile de garantie.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline trifi

« Răspuns #2 : 10.Apr.2019, 03:18:42 p.m. »
La ANPC?

Online ntire2000

« Răspuns #3 : 10.Apr.2019, 03:20:16 p.m. »
da, protectia consumatorului.
care în unele cazuri, nu multe - e drept, chiar îl protejeaza.

apropo, piesele înlocuite, tu le-ai vazut fizic, sau doar ti s-au spus povesti?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline trifi

« Răspuns #4 : 10.Apr.2019, 03:28:06 p.m. »
Le-am si vazut si mi-au dat piesele uzate. Ca or fi fost cele de pe masina sau de la alta Vitara, nu stiu, cu toate schimbul s-a facut intr-o zi, nu am stat acolo tot timpul sa ii urmaresc pas cu pas. Dar cert este ca ambreiajul se simtea complet altfel si nu mai patina. Cu ANPC-ul ecred ca e destul de greu de rezolvat aceasta problema, fiind intr-adevar o piesa de uzura. Dar nu la atat de putini km.

The following users thanked this post: Arual

Online ntire2000

« Răspuns #5 : 10.Apr.2019, 03:36:57 p.m. »
uzura discului este uniforma?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline trifi

« Răspuns #6 : 10.Apr.2019, 03:39:23 p.m. »
Da, este.

Online ntire2000

« Răspuns #7 : 10.Apr.2019, 03:41:32 p.m. »
atunci asta este, îl treci la pierderi si mergi mai departe.
nu poti dovedi nici ca discul a fost montat/reglat gresit asa cum nu pot nici aia sa demonstreze ca tu ai facut drifturi sau ai urcat dealuri cu ea.
viata merge înainte.

dar eu le-o lasam în custodie pâna se saturau de ea si ceream si o expertiza, nu e normal ca un disc sa cada la nici 20000 de km, numai daca nu e facut prin India.  :-))
nici la o masina de scoala de soferi nu cred ca pica ambreiajul mai repede de 30-35k de km.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #8 : 10.Apr.2019, 03:47:57 p.m. »
Am mai povestit aici http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=7151.10 cat de decalit era al meu, la swift pe la 50000 km
Cred ca e o problema de calitate
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Online ntire2000

« Răspuns #9 : 10.Apr.2019, 03:51:52 p.m. »
ca sa-i mai vina colegului inima la loc, sa-i spunem sa zica mersi ca nu a avut probleme la motor.
ca era plimbat ca cineva de pe aici vreo 3 ani pâna iesea masina din garantie si apoi cauta avocati si decarta mii de euro pe dincolo ca sa si-o repare.
el e un caz fericit, a iesit ieftin, n-a cheltuit decât un weekend mai destrabalat la Mamaia în toiul verii.

Am mai povestit aici http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=7151.10 cat de decalit era al meu, la swift pe la 50000 km
Cred ca e o problema de calitate

combinatia ta - Bucuresti + masina sprintena, sa fim seriosi, te-a tinut mult 50000 de km în conditiile de trafic de acolo.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού