Autor Subiect: Schimbarea placutelor de frana la Ignis  (Citit de 7024 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline mihaitza2007

• Full Member
  • Mesaje postate: 143
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki Ignis 1.3 GL AC 2003
Schimbarea placutelor de frana la Ignis
« : 09.Iul.2009, 08:45:26 p.m. »
Dedic acest topic lui Danker.

Azi am schimbat placutele de frana, operatiune ce a durat in jur a 45 minute si a decurs astfel>
-am ridicat masina pe cric;
-am desfacut roata;
-am desfacut etrierul din suruburi si l-am dat la o parte:

-am scos placutele vechi:

-le-am introdus pe cele noi cu ajutorul unui ciocan, prin lovire usoara:

-am impins pistonul in camera lui (se impinge destul de usor, cu podurile palmelor):

-am prins suruburile etrierului si gata montajul!

Destul de simplu.
Nu am putut face poze in timpul operatiunilor, deoarece eram foarte negru pe maini, iar persoana care m-a asistat nu se pricepe la pozat.
Sper sa fie de folos acest topic celor care doresc sa-si schimbe candva placutele de frana cu manutele lor.
Sa auzim de bine!
« Ultima Modificare: 10.Iul.2009, 07:41:05 a.m. de mihaitza2007 »
Respectati-va in trafic si conduceti preventiv!

интересное

Offline Stefan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1025
  • FeeL the SnoW!
Re: Schimbarea placutelor de frana
« Răspuns #1 : 09.Iul.2009, 10:27:11 p.m. »
multumim! pare destul de simplu!

te rog sa modifici titlu in Schimb placute Suzuki Ignis. S-ar putea ca la celalalte modele sa nu fie la fel.
..:::| Suzuki Ignis 1.5 | 4x4 | Gri metalizat |:::..

Offline danker

Re: Schimbarea placutelor de frana la Ignis
« Răspuns #2 : 10.Iul.2009, 08:29:31 a.m. »
- Buna treaba ai facut, ma bucur ca te-am putut ajuta, sper sa te tina cel putin 10k km, bun tutorialul,   :clap: si uite asa ai adincit criza serviceurilor, o sa trebuiasca sa le uzezi fro' 100 de km, ca sa se aseze bine pe discuri, asa ca...... la plimbare.  ;)
  • Vitara 1,6 benzinara
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline mxxa

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1459
« Răspuns #3 : 15.Iul.2009, 12:53:52 p.m. »
@mihaitza2007 - multumim pentru sfaturi
 eu am impins cilindrul inainte, nu am mai incercat cu podul palmei nu credeam ca merge asa usor, in urmatoarea saptamana o sa schimb si eu iara placutele  si o sa incerc cu etrierul desfacut sa impingg cilindrul

Offline cobra20

« Răspuns #4 : 15.Iul.2009, 01:56:00 p.m. »
foarte bun tutorialul nici nu credeam ca e asa de simplu, si un service iti ia cevi banuti din buzunar pentru operatiune
Something, somewhere went terribly wrong.

R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII       Tel.:0749.405.130

Offline >pexic<

« Răspuns #5 : 15.Iul.2009, 05:25:12 p.m. »
bravo, ai pus deoparte banii pt o iesire in weekend ;)  - nota : tutorialul este valabil si pt Jimny.
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline LeonardSZK

« Răspuns #6 : 15.Iul.2009, 08:07:05 p.m. »
Si pentru SX4. Si pentru Swift (modelul nou si vechi). Cu mici particularitati date de forma placutelor de frana.
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline mxxa

• Hero Member
« Răspuns #7 : 21.Iul.2009, 10:03:53 p.m. »
@mihaitza2007 - frate cum ai putut sa mergi cu foitele alea ce ceapa, am urmarit acum mai atent diferenta dintre grosimea placutelor noi si cele puse  :inteligent: se auzea un scartait la franarea  masinutei ?

Offline mihaitza2007

• Full Member
  • Mesaje postate: 143
  • Suzuki Ignis 1.3 GL AC 2003
« Răspuns #8 : 22.Iul.2009, 07:31:10 a.m. »
Culmea este ca nu se auzea nimic, cu toate ca aveam senzor pe placute. Mai interesant este faptul ca ma asteptam sa mai merg vreo 7000 km pana la schimb. Asta pana sa merg la revizie :D. Bine ca am rezolvat-o, asta cu ajutorul lui Dan, care mi-a donat placutele lui aproape noi.
Respectati-va in trafic si conduceti preventiv!

интересное

Offline mxxa

• Hero Member
« Răspuns #9 : 22.Iul.2009, 04:03:06 p.m. »
astazi am comandat si eu placute, au venit si repede le-am montat  :), cele vechi mai aveau carne dar facusem cu ele 35000 si parca moral daca nu fizic cereau schimbate  :)
am cumparat Ferodo Premier cu 152 ron, mai aveau un tip de ferodo la 120 ron dar despre cele cumparate mai auzisem cateva lucruri bune
am fost surprins placut sa gasesc in cutie 2 suruburi de rezerva pentru prinderea etrierului
ca o completare la topicul deschis de mihaitza2007 sunt 2 suruburi la etrier de 13, placuta cu aripioara se monteaza la interior
am suspendat masina pe doua cricuri pentru siguranta mea, am patit-o cu cel original care nu e cine stie ce si mi-a scapat masina la zgaltaiala de control , bine a fost cu roata pusa  ;)