Autor Subiect: Sfat achiziție anvelope vară  (Citit de 23134 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ASZ

Re: Sfat achiziție anvelope vară
« Răspuns #70 : 11.Feb.2021, 02:43:49 p.m. »
Anvelopele de vara Continantal cu care a venit masina in 2016, au ajuns la marcajul cel mai ridicat (marcaje mici cu cate un x in varf), ce parere aveti sa mai stau 1 an cu ele sau sa cumpar un set de anvelope noi (profitand de oferta de 290 lei/anvelope Continental). Din 60.000 km am facut vreo 45.000 km cu ele, insa avand in vedere situatia actuala nu cred ca vara asta voi merge mai mult de 5-7.000 km cu masina.
E mai degraba o lupta interna de-a mea, legata de eficacitatea celora de acuma (sa le arunc dupa doar 45.000km ...), decat de suma pt. cele noi ...

Offline dthem

« Răspuns #71 : 11.Feb.2021, 02:47:48 p.m. »
Daca sunt tot Conti cele vechi eu zic ca poti sa mai tragi 1 an de el daca anticipezi drumuri putine vara asta. Eu zic sa tragi de ele, dar sa le iei si pe cele noi la oferta  :D
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

The following users thanked this post: ASZ

Offline teutzue

« Răspuns #72 : 11.Feb.2021, 04:14:51 p.m. »
Cum anvelopa e si un element de siguranta, singurl care face legatura intre masina si asflat, eu zic sa nu tragi de ele. In trecut am facut lucrul asta si nu a fost in regula fiindca am avut momente in care aderenta nu a fost la fel. Chiar daca faci drumuri mai rare, siguranta ta primeaza. Dat fiind oferta pentru conti la 290 de lei, se pare ca poti sa fii impacat cu un set de anvelope noi bune si iefine care sa compenseze pentru anul in care mai vrei sa utilizezi anvelopele vechi. Daca as fi in locul tau, eu asa as proceda.
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline enicky

« Răspuns #73 : 11.Feb.2021, 11:25:19 p.m. »
E mai degraba o lupta interna de-a mea, legata de eficacitatea celora de acuma (sa le arunc dupa doar 45.000km ...), decat de suma pt. cele noi ...
  Dragule eu le-am aruncat la 41k si refuz sa cred ca erau mai uzate ca ale tale la 45k !
E bine sa iei in calcul si factorul economic, dar primordiala este siguranta, ori, nu vei avea niciodata aceeasi eficienta in franare/stabilitate cu niste gume ajunse la maxim de uzura la fel ca si cu unele noi !
  In contextul dat, aceasta diferenta poate sa se regaseasca intr-un spatiu de franre mai mare cu 10, 20,30cm., s.a.m.d., centimetri care pot face diferenta, care pot provoca o dauna sau chiar curma o viata !
  Deci, tu esti decidentul !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

« Răspuns #74 : 11.Feb.2021, 11:30:55 p.m. »
Pe langa uzura prin tocire (nu stiu cum sa spun altfel), cauciucul isi pierde calitatea si prin imbatranire. Anvelopa care a stat mai multi ani montata pe masina este uzata chiar daca ai rulat-o putini kilometri.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline ...

« Răspuns #75 : 12.Feb.2021, 08:49:18 a.m. »
Fiind vorba de primul reper, nu cred ca sunt nici pe departe tocite/bune de aruncat. Cam la aceleasi repere au ajuns si ale mele, masina mea fiind de-un leat cu a ta, @ASZ. Vara asta eu le mai montez o data, oricum nu anticipez ca voi circula in perioada iunie-septembrie atat de mult pe cat mi-as dori, tinand cont de Covid.

Offline ASZ

« Răspuns #76 : 12.Feb.2021, 09:15:58 a.m. »
Va multumesc pt. sfaturi.

O sa comand un set de anvelope si le voi monta la primavara, pt. ca pe de o parte siguranta e extrem de importanta pt. mine, pe de alta parte la anul ar trebui s-o iau de la capat cu cautarile iar atunci suma necesara sigur ar fi mai mare. Asa, as avea siguranta mai mare de anul acesta ... iar cu cele actuale, vad eu ce fac (probabil ca le dau la cei care vor monta anvelopele noi .. in schimbul operatiunii de montare + echilibrare)

The following users thanked this post: teutzue

Offline gabi males

« Răspuns #77 : 12.Feb.2021, 02:43:23 p.m. »
Din experienta proprie...cam la 3 ani schimb anvelopele (cele de iarna la 4). Asta o fac din motiv de imbatranire a materialului( lucru vizibil)
  • Ex-Suzuki Baleno 1,2 GLX,acum Suzuki Vitara 1,4, allgrip,AT,luxus,2019

Offline Dogy

« Răspuns #78 : 13.Feb.2021, 02:58:24 p.m. »
La 45.000 inca-s bune. Dar ia-le si pe alea noi, au DOT 2020, deci le poti tine linistit inca un an.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline aleksanders

« Răspuns #79 : 19.Feb.2021, 06:55:08 p.m. »
va multumesc pentru pont - ieri am comandat si eu un set ce a ajuns astazi - 2 bucati au dot 2720 si doua 3520 -  :happy:
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea