Autor Subiect: Sfat achiziție anvelope vară  (Citit de 9697 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: Sfat achiziție anvelope vară
« Răspuns #130 : 02.Apr.2022, 11:21:36 p.m. »
Anvelopele premium au de obicei o distanță de frânare mai scurtă. Dacă asta e relevant sau nu, depinde de utilizator.

Offline ntire2000

Re: Sfat achiziție anvelope vară
« Răspuns #131 : 02.Apr.2022, 11:51:37 p.m. »
Pai distanta de frânare conteaza mult tocmai la viteze mari, unde fiecare metru în plus te poate duce la service sau pe lumea cealalta.
La ce sosele aglomerate avem noi si la vitezele tot mai limitate doar cei care fac din mersul cu masina un business merita sa investeasca in asa ceva.
Dar e doar o opinie personala.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού
 

Offline enicky

Re: Sfat achiziție anvelope vară
« Răspuns #132 : 03.Apr.2022, 12:33:46 a.m. »
   S-a dovedit statistic ca accidentele din mediul urban sunt de cateva ori(n-am retinut cifra) mai frecvente decat cele de pe DN-uri, deci probabilitatea de a acrosa un pieton(fugind) indisciplinat, un biciclist/trotinetist este infinit mai mare in oras si de aici si necesitatea utilizarii unor anvelope de calitate.Bine daca se ruleaza cu 30-40km/h max. si numai pe banda 2(doi) se reduc substantial sansele de a se crea un accident.
   Cat despre diferenta dintre o anvelopa "fierbinte" si una tinuta 2 ani la "frigider", cred ca e un fel de "placebo" auto, pentru ca am ceva rezerve ca s-ar fi acrit prin depozit, sau a prins miros de ranced!
 Dar daca totusi se intampla, inseamna ca trebuie sa fim atenti si cand cumparam o teava pentru instalatia sanitara, un cablu electri, sau cate si mai cate care se fabrica din plastic/cauciuc.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip
 

Offline chriss

Re: Sfat achiziție anvelope vară
« Răspuns #133 : 03.Apr.2022, 12:39:52 a.m. »
Da,conteaza distanta de franare si consumul.Eu caut anvelope cu A si A.
Am de facut o remarca interesanta;
Amvelopele Continental EcoContact 5  echiparea standard la masina,m-au tinut din Mai 2018-Dec 2021 si ccca 60k km.Consider ca sunt foarte slabe aceste anvelope ecocontact5 pentru ca in acelasi an 2018 am avut o pana iremediabila in Grecia si am schimbat o anvelopa Continental Premiumcontact6.Acum dupa 4 ani va pot spune ca cele Ecocontact5 sunt uzate total pe cand cea PremiumC6 este ca noua! Am pastrat-o rezerva.
  • suzuki vitara PASSION 1.6 allgrip 2017
 

Offline Hoinar

Re: Sfat achiziție anvelope vară
« Răspuns #134 : 03.Apr.2022, 10:21:49 a.m. »

Pai distanta de frânare conteaza mult tocmai la viteze mari, unde fiecare metru în plus te poate duce la service sau pe lumea cealalta.
La ce sosele aglomerate avem noi si la vitezele tot mai limitate doar cei care fac din mersul cu masina un business merita sa investeasca in asa ceva.
Dar e doar o opinie personala.

Exact asa a spus si un prieten de al meu, care si-a cumparat niste Debica ... cu toate ca i-am explicat sa nu o faca si de ce .... dupa vreo luna, maxim 2 ma suna si ma cheama ( sa-l ajut cu masina ) la el la munca ca a avut accident ... ala din fata a pus frana brusca, el la fel, dar masina s-a dus exact in fundul la ala din fata ... rezultat grila sparta, urechi la faruri rupte si bara zgariata ... nimic grav, care nu se poate repara cu sarma  =))
Deci ... nu uitati, anvelopele sunt singurele suprafete de contact dintre masina si asfalt ... o economie de 100 sau 200 de ron, poate costa mult mai mult ... imi este groaza sa ma gandesc daca situatia era cu un pieton care sare sa traverseze fara se se asigure ... merita 200 ron economisiti? Acum .. sa sara haterii sa zica  .... DISTANTAAAAA ... nu a tinut suficienta distantaaaa   :-)) Ca ei conduc constient ca au anvelope slabe, ca nu merg repede, ca tin distanta ... bla bla bla ... no offence. Pentru cei care au Cruise Control cu radar si masina tine distanta fata de aia din fata ... ganditi-va ce sigur ar fi sa tina toti macar pe setarea de 2, ca sa nu mai vorbim de setarea cu distanta pe 3 .... aplicati regula de 2 secunde fata de cel din fata si lucrurile se vor schimba radical. Dar acest lucru NU se respecta ... oricat ar zice unul si altul ca ei asa conduc ... bla bla bla  :-))
Mentalitatea asta de ieftineala, fara sa avem grija de noi si nepasarea pentru cei din jur, fara sa ne gandim la sigurata este foarte daunatoare ... pentru toti!
Daca fiecare ne-am gandi si la cei din jur, lumea in care traim ar arata mai mult ca tarile din vest, dupa care tanjim atat de mult ca si civilizatie  ( indiferent daca recunoastem sau nu ).

  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 2, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!
 

Offline Aliosa

Re: Sfat achiziție anvelope vară
« Răspuns #135 : 03.Apr.2022, 01:09:53 p.m. »
Într-adevăr, anvelopele premium fac diferența în situațiile de urgență. Iar radarul îți mai dă din când în când peste nasul ridicat și îți arată că nu ești tot timpul conectat la trafic așa cum ar trebui. Sistemul a intervenit de câteva ori și a frânat violent când eu nu aveam nici măcar intenția de a muta piciorul pe frână. Anvelope bune plus radar egal siguranță sporită. Asta, în față, că din spate ...
  • SX 4 S Cross
 

Offline ntire2000

Re: Sfat achiziție anvelope vară
« Răspuns #136 : 03.Apr.2022, 09:28:03 p.m. »
Exact asa a spus si un prieten de al meu, care si-a cumparat niste Debica ...

Debica, Tigar, Sava (si alte kkturi - scuzati expresia, vândute prin reteaua de "dealeri autorizati" Auchan, Selgros, Dedeman, etc.) sunt low-cost, deci n-are rost sa discutam pe marginea lor.
Si pentru cei care nu stiau secretul pretului lor imbatabil, unele provin din reesaparea altor anvelope.

Exista totusi site-uri specializate în care ti se da mura în gura despre anvelope si caracteristicile lor.
Daca vrei sa stai mai la mijloc (cu cheltuiala), nu chiar în primul rând, stii ce sa alegi.

  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού