Autor Subiect: Dilema mare....  (Citit de 4731 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline grazziano

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 24
  • Gen: Bărbat
    • munchen
Re: Dilema mare....
« Răspuns #20 : 28.Aug.2018, 11:03:13 p.m. »
Ieftin
I found this offer at mobile.de:

https://m.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=264950876&utm_source=com.apple.UIKit.activity.CopyToPasteboard&utm_medium=ios

Opel Corsa 1.2 16V, 59KW, 3TÜRIG, KLIMA, ZV, ALU, CD
First Registration: 01/2008
Mileage: 72,372 km
Fuel Type: Petrol

Price: 2.450 €

De tunat ,
I found this offer at mobile.de:

https://m.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=260824488&utm_source=com.apple.UIKit.activity.CopyToPasteboard&utm_medium=ios

Saab 9-3 2.0 t Salomon Edition
First Registration: 06/2005
Mileage: 177,000 km
Fuel Type: Petrol
Diesel n-am pus pt ca se interzic la voi, kitul bsr stage 1 e 500€ si o duci peste 230 cp
Price: 3.999 €
Foarte mișto saabul, daca tot am ajuns aici zi-mi un pic cat de greu e cu piesele la ea si cu întreținerea....nu sunt vreun petrolhead sau cunoscător in industria auto dar auzisem ca saab a dat faliment ...deci bănuiesc ca e mai complicat cu piese de schimb ?

Trimis de pe al meu VFD 600 folosind Tapatalk

• suzuki swift sport

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #21 : 28.Aug.2018, 11:03:43 p.m. »
Sa ma scuze colegii, dar atunci iti recomand saab
De cand am luat baba pot sa zic ca are scaunele mult mai confortabile fata de oricare din cele 3 suzukiuri pe care le-am avut
Iar piesele sunt mai ieftine 😂
Sunt 2 siteuri unul suedez si unul britanic unde gasesti orice, inclusiv pt a mea care are 23 de ani
Iar ca exemplu de intretinere, placutele pt fostul sx4 erau 250 lei la epiesa iar la saab, acelasi brand 150😂
Mecanica e similara cu cea de opel, asa ca o poate repara si cel mai retardat mecanic
Un alt exemplu, trebuie sa schimb garnitura de la capacul motor, am comandat-o, la noi, la e piesa, e 84 lei, filtru de ulei bosch 33 lei
Ii fac revizia, am atasat comanda de azi de la epiesa, ca sa-ti faci o idee
« Ultima Modificare: 28.Aug.2018, 11:14:39 p.m. de hippo »
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline grazziano

• Newbie
  • *
    • munchen
« Răspuns #22 : 28.Aug.2018, 11:27:01 p.m. »
Sa ma scuze colegii, dar atunci iti recomand saab
De cand am luat baba pot sa zic ca are scaunele mult mai confortabile fata de oricare din cele 3 suzukiuri pe care le-am avut
Iar piesele sunt mai ieftine
Sunt 2 siteuri unul suedez si unul britanic unde gasesti orice, inclusiv pt a mea care are 23 de ani
Iar ca exemplu de intretinere, placutele pt fostul sx4 erau 250 lei la epiesa iar la saab, acelasi brand 150
Mecanica e similara cu cea de opel, asa ca o poate repara si cel mai retardat mecanic
Un alt exemplu, trebuie sa schimb garnitura de la capacul motor, am comandat-o, la noi, la e piesa, e 84 lei, filtru de ulei bosch 33 lei
Ii fac revizia, am atasat comanda de azi de la epiesa, ca sa-ti faci o idee
O sa ma uit si după saab si cred ca găsesc si cu cutie automata .înainte sa iau Suzuka găsisem un saab foarte mișto dar toți prietenii si familionu  au sărit cu gura baa ca faliment ba ca nus bune ,ca nu găsești piese ...si am renunțat. M-am gândit ca aici nu am timp sa umblu după piese,germana nu vb foarte bine si am zis sa ma reprofilez

• suzuki swift sport

Offline shpeedy

« Răspuns #23 : 28.Aug.2018, 11:33:31 p.m. »
@grazziano: inteleg ca te-ai hotarat pe o noua masina (nu masina noua). Tinand cont de km si de varsta, e probabil cea mai potrivita decizie - chiar daca motorul duce km fara probleme, la respectiva generatie rulmentii din cutie (nu stiu daca cutia de pe 1.3/1.5 e aceeasi cu cea de pe 1.6) au cam prostul obicei sa se uzeze (eu am bagat o suma consistenta asta-iarna in reparatie si sunt la jumatatea km tai).

Nu-mi dau inca seama de bugetul disponibil, dar - daca tot te-ai obisnuit cu brand-ul - poate ramai cu noi; daca zici ca vrei automata, o alternativa ar fi Swift-ul urmatoarea generatie cu motor 1.2 si Auto (colegul @rexkrokiDAU are unul si poti vedea la el in Jurnal ce feedback ofera) sau poate Splash in aceeasi configuratie (ca inaltime in interior nu cred sa fie probleme, dar nu-mi dau seama la latime) sau chiar un SX4 Classic cu acelasi M16A cu care esti obisnuit, dar cu Auto (vezi ca doar 2wd); eu as recomanda aceasta ultima alternativa, dar facelift (post-2010) - 120cp in loc de 107cp, Euro5 vs Euro4, frane spate pe disc, totul intr-un format mai mare fata de Swift/Splash, dar suficient de compact fata de alte masini.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2538
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #24 : 28.Aug.2018, 11:38:32 p.m. »
Saab este inchisa de ceva timp, au incercat sa treaca pe electrice, sa o vanda etc. deocamdata are un propietar si se lalaie-ba angajeaza, ba inchide tot. Liniile sunt bine mersi, au facut o serie pentru China acum vreo 2 ani dar dealerii au disparut. Orice masina are asigurat de fabricant mentenanta, chiar daca da faliment schitele devin pubice si le fac altii daca nu le-au vandut pe bani mai inainte de faliment. Saab face avioane, submarine, nave de lupta...masinile astea sunt prea bine facute si de aia au dat faliment. Au o problema si cu designul, care e doar pentru unii, nu e unul de masa. Datorita si pretului nu a devenit o masina de masa in adevaratul sens al cuvantului.
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim

Offline grazziano

• Newbie
  • *
    • munchen
« Răspuns #25 : 29.Aug.2018, 12:02:22 a.m. »
@grazziano: inteleg ca te-ai hotarat pe o noua masina (nu masina noua). Tinand cont de km si de varsta, e probabil cea mai potrivita decizie - chiar daca motorul duce km fara probleme, la respectiva generatie rulmentii din cutie (nu stiu daca cutia de pe 1.3/1.5 e aceeasi cu cea de pe 1.6) au cam prostul obicei sa se uzeze (eu am bagat o suma consistenta asta-iarna in reparatie si sunt la jumatatea km tai).

Nu-mi dau inca seama de bugetul disponibil, dar - daca tot te-ai obisnuit cu brand-ul - poate ramai cu noi; daca zici ca vrei automata, o alternativa ar fi Swift-ul urmatoarea generatie cu motor 1.2 si Auto (colegul @rexkrokiDAU are unul si poti vedea la el in Jurnal ce feedback ofera) sau poate Splash in aceeasi configuratie (ca inaltime in interior nu cred sa fie probleme, dar nu-mi dau seama la latime) sau chiar un SX4 Classic cu acelasi M16A cu care esti obisnuit, dar cu Auto (vezi ca doar 2wd); eu as recomanda aceasta ultima alternativa, dar facelift (post-2010) - 120cp in loc de 107cp, Euro5 vs Euro4, frane spate pe disc, totul intr-un format mai mare fata de Swift/Splash, dar suficient de compact fata de alte masini.

Shpeedy chiar daca SSS e pt mine mașinuță de suflet m-am hotărât sa renunț la ea . inca nu am decis ce si cum pentru ca sunt un pic confuz.daca suzuka era bine întreținută înainte era alta treaba .clio  2001 care lam condus de la 130000 pana la 300000 a fost de nou in familie si in afara de consumabile si o macara nu am schimbat nimic la el (si acum e in familie il conduce sora mea si nu are nici o problema).suzuka e din 2008 si o masina mai mult de 2008 -2010  nu îmi permit in momentul asta. bugetul aproximativ din vânzare Swift + asigurare 2300 si ceva economii o sa fie pe undeva pe la 6000.vreau ceva de 4000-5000 maxim in ideea in care sunt dependent de mașină si daca pica ceva la ea sa nu îmi f**a tot horoscopul si sa nu am cu ce merge la lucru . ar fi super sa găsesc ceva de la suzuki pt ca sunt fan.nu prea îmi plac nemțoaicele,detest sa parchez undeva si sa mai vad 5 mașini ca a mea.

• suzuki swift sport

Offline shpeedy

« Răspuns #26 : 29.Aug.2018, 12:11:08 a.m. »
De asta am ai recomandat sa ramai in familia Suzuki - platesti mai putin brand-ul si mai mult masina...

Aaa, si inca ceva: cand ma uitam dupa Swift mai luasem in calcul si Daihatsu Sirion - si astea sunt mai rare si nu e mare bataie pe ele pentru ca nu sunt prea cunoscute...

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #27 : 29.Aug.2018, 12:13:55 a.m. »
Indiferent ce mașină iei din perioada aia va avea mulți km și poți să te aștepți să apară probleme tehnice.
Pentru oras e ok Swift-ul dar pentru drumuri lungi pe autostradă nu prea.

Offline grazziano

• Newbie
  • *
    • munchen
« Răspuns #28 : 29.Aug.2018, 12:14:41 a.m. »
Completare : daca mâine ar zice cineva bai daca repari swiftul asta mai mergi cu el 50000 doar cu benzina si consumabile nu ar mai fi nici o dilema nici nimic,mâine las repara cu piese noi nu sh si dezmembrari.dar fac ~2500-3000 km pe luna si sa bag acum 2000 si ceva si in 2 luni sa mai bag 500-1000 aia nu e treaba .aici asigurarea la Swift ma costa 1200€ pe an ....benzina 1,5 € /litru ...mai pica si o amenda de viteză sau de parcare si deja muncesc numai ca sa am mașină :))

• suzuki swift sport

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #29 : 29.Aug.2018, 12:35:25 a.m. »
SSS e încadrat într-o clasă de asigurare mai mare, caută o mașină cu asigurare mai mică.
În asigurarea de zici e inclusă și Kaskoversicherung sau doar Haftpflichtversicherung?