Autor Subiect: Achizitie Suzuki Swift 1.3 MTA  (Citit de 5679 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline mr.zmeh

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 16
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
Achizitie Suzuki Swift 1.3 MTA
« : 13.Aug.2018, 12:52:51 a.m. »
Salutare tuturor!

Apelez la ajutorul vostru pentru cateva sfaturi in legaura cu achizitia unui Suzuki Swift 1.3 benzina cu cutie MTA (ma refer la cutia manuala robotizata, in caz ca n-am nimerit abrevierea).

Ca sa incep cu premizele: masina va fi achizitionata pentru prietena mea in principal pentru naveta urbana. Am ajuns la Suzuki Swift cautand un motor pe benzina aspirat, distributie pe lant, de fiabilitate ridicata si, sper, costuri de mentenanta cat mai reduse. Evident si dimensiunile reduse sunt un atu (ea momentan conduce un Logan pe care il uraste cu pasiune, mai ales pentru dimensiunile de veritabil sifonier pe roti).

Sfaturile pe care as vrea sa va rog sa mi le dati sunt, in principiu, doua:
1. Care ar fi elementele pe care imi recomandati cu precadere sa le verific la un astfel de model de Suzuki Swift?
2. Ce informatii aveti despre fiabilitatea cutiilor MTA (mie imi suna un pic a o combinatie nitel fortata intre manuala si automata)?

Vorbesc de MTA pentru ca recent am vazut un Swift cu tipul asta de cutie. Ei i-a placut si ar fi fost gata sa "pull the trigger", insa pe mine nu prea m-a convins (pe de alta parte, sunt departe de ceea ce s-ar putea numi un expert).
Ca sa vorbim un pic si la obiect, masina este asta: https://www.olx.ro/oferta/suzuki-swift-2006-1-3-benzina-92cp-euro-4-cutie-automata-IDbrtco.html

Ce am observat eu la ea ca probleme:
- cauciucuri de vara de o marca necunoscuta si uzate destul de tare
- proprietarul a spus ca a fost dusa masina la o verificare de service unde i-ar fi zis ca are nevoie de amortizoare noi spate si flanse noi pt amortizoarele din fata
- spoiler fata spart, insa carpit intr-un fel care nu deranjeaza prea tare

Intebarile pentru voi sunt in ideea ca as mai merge o data sa o vad, dat fiind ca prima oara nu am mers cu lectiile prea bine facute.

Multumesc anticipat
  • GTI

Offline Utilizator_Anonim

Re: Achizitie Suzuki Swift 1.3 MTA
« Răspuns #1 : 13.Aug.2018, 06:44:34 a.m. »
Sotia a avut una manuala din 07
Probleme
-ambreiaj-nu e cazul la tine
- calea de rulare de schimbat - bucsi , amortizoare, flanse, capete de bara etc (nu sunt o avere cu 500€ schimbi tot sub ea)
- de schimbat curelele de accesorii ( cam 150 lei)
- de verificat franele, nu sunt cele mai grozave la modelul asta (da o tura sa vezi cum sunt)
- RUGINA, vezi in portbagaj, langa roata de rezerva, sub mocheta laterala
- motorul nu e cel mai prietenos la consum -10 urban bara la bara (nu inghiti povestile soferilor de duminica, vorbesc de consum real in ambuteiajele bucurestene)
- cd-ul nu are intrare aux ca  sa poti da play la muzica de pe tel
Mai negociaza, pretul real e cam 2500 €-2700. €
Daca e ok dpdv tehnic e ferrari fata de logan si e mult mai confortabila, cu rezerva ca e mai joasa
Anvelope bune la dimensiunile astea gasesti la 300 lei bucata noi
Era sa uit, pune-o pe tester - sonda lambda mai face fite de la benzina proasta, costa cam 100 €
« Ultima Modificare: 13.Aug.2018, 07:11:10 a.m. de hippo »
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline str77

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
    • BV
« Răspuns #2 : 13.Aug.2018, 11:25:28 a.m. »
Salut, intamplator si eu sunt in cautarea unei masini similare si am studiat problema.
Cutia asta MTA este cutia imprumutata de la toyota yaris si e foarte problematica mai ales in trafic intens. Se uzeaza ambreajele si cutia nu mai stie cat sa-l patineze ceea ce duce la o uzura mai mare. Reparatia am am inteles ca consta in schimbarea tuturor componentelor, adica ambreaj, calculator si altele cu un cost de aprox 5000 de lei. Dupa ce o rezolvi se pare ca in unele cazuri a reaparut acest defect dupa doar 10k km.

Din intamplare am vorbit si cu omul in cauza are masina de 1 an de zile si are probleme la cutie - cica trebuie doar recalibrata dar el merge asa cu ea ca nu a avut timp.

Spor la decizie.
  • Suzuki swift

Offline mr.zmeh

• Newbie
  • *
    • Bucuresti
« Răspuns #3 : 13.Aug.2018, 11:34:33 a.m. »
Multumesc frumos pentru raspunsuri. Nu suna foarte roz ce imi ziceti voi si ma cam pune pe ganduri...

Ma gandeam sa sun la cei de la Autonet sa ii intreb daca fac verificari de autoturisme pre-achizitionare.

str77, cand zici ca ai vorbit cu omul in cauza, te referi la proprietarul masinii din anuntul pe care l-am pus eu cu Suzuki albastra?
  • GTI

« Răspuns #4 : 13.Aug.2018, 11:35:41 a.m. »
Iti dau pm cu nr fostul inginer de la radacini, vezi poate te duci la testare la el, a plecat de ceva timp de la ei dar era foarte bun

Offline mr.zmeh

• Newbie
  • *
    • Bucuresti
« Răspuns #5 : 13.Aug.2018, 11:41:57 a.m. »
Multumesc frumos, o sa il sun.
  • GTI

Offline str77

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
    • BV
« Răspuns #6 : 13.Aug.2018, 11:42:37 a.m. »
Da cu el am vorbit la telefon sambata si mi-a zis ca are masina de 1 an, nu stiu exact de ce o vinde probabil are ceva probleme si eu zic ca ar fi la cutie.
Nu ti-a spus de chestia asta referitoare la cutie ?
  • Suzuki swift

« Răspuns #7 : 13.Aug.2018, 11:43:46 a.m. »
Daca are probleme la cutie masina mai valoreaza cat un tichet rabla
Eu am dat swiftul manual din 07 cu 2500€ si nu avea probleme cu exceptia ruginii din portbagaj

Offline mr.zmeh

• Newbie
  • *
    • Bucuresti
« Răspuns #8 : 13.Aug.2018, 12:08:30 p.m. »
Domnilor, va multumesc din suflet pentru raspunsuri.

str77, nu, n-a mentionat nimic de cutie. Mi-a zis doar partea cu amortizoarele si flansele.

hippo, i-am aratat discutia si prietenei mele si a zis doar atat: atunci nu :)))

Ramanem in cautari si probabil ca o sa ne orientam catre ceva cu cutie manuala.

Btw, intre timp am vorbit si cu cineva de la service de la Autonet si mi-a zis ca la cutia asta MTA sa ma astept la o schimbare de ambreiaj la 50-60.000 km, ceea ce inseamna 2.000 RON. Daca mai pun si chestia cu amortizoarele si cu cauciucurile etc, prefer sa mai caut.
  • GTI

« Răspuns #9 : 13.Aug.2018, 12:10:18 p.m. »
La manuala kitul de ambreiaj plus manopera e 700-800 lei
E mai ok
Sa nu ma intelegi gresit astea sunt costuri daca vrei sa faci swiftul perfect, dar e o masina misto
La orice sh ai de schimbat diverse la calea de rulare
La suzuki nu ai probleme majore ( cutie, motor, electronica sau electrica sunt bune)
« Ultima Modificare: 13.Aug.2018, 12:32:11 p.m. de hippo »