Autor Subiect: Achizitie Suzuki Swift 1.3 MTA  (Citit de 5680 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline mr.zmeh

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 16
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
Re: Achizitie Suzuki Swift 1.3 MTA
« Răspuns #10 : 13.Aug.2018, 12:47:29 p.m. »
Da, inteleg ce zici. Nu am iluzia ca nu vor exista costuri etc, dar parca nu-mi vine sa dau aprox 3.000 EUR pe o masina din 2006 si sa mai bag dupa inca vreo 2-3.000 RON in ea ca sa o fac asa cum trebuie (nu zic perfecta).
  • GTI

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #11 : 13.Aug.2018, 12:50:06 p.m. »
Un pret corect ar fi 2500€ pt un swift manual in stare buna
Restul sunt costuri daca o reconditionezi din bara in bara, ca sa nu ai treaba cu ea 4-5 ani
Cu 600 lei poti sa-i pui si incalzire in scaune
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline Soimu

« Răspuns #12 : 13.Aug.2018, 01:46:39 p.m. »
Din experienta noastra:
Aveam o masina micuta din 2002 cu care mergea doamna la servici si piata; un ford; incepuse sa cedeze si am zis ca o schimbam; aproape 2 ani  am tot vizionat masini; nu am gasit nimic bun; ce era acceptabil era deja luat de samsari si reoferit la preturi P+1000-2000 euro...nu mai zic de kilometraje evident trase inapoi si alte bube, care ar fi insemnat griji si cheltuieli mari si stat cu saru'mana la "nea gica" mecanicul sa vedem cand are timp...

Tot umbland fara succes, vizionand zeci de masini(Yaris, Swift, Fiesta) am ajuns la concluzia ca nu putem dacat cu mult noroc sa scapam de o tzeapa romaneasca, asa ca am decis sa luam cea mai ieftina masina noua cu fiabilitate maxima, si am tentat un Suzuki Celerio...dar nu am reusit sa ne lipim in programul rabla, situatie in care masina ar fi costat 7000 euro; asa a mai trecut un an, am mai adunat niste bani, au crescut pretentiile si iar am tentat la un Swfit nou in programul rabla si am reusit; deci cu 9000 euro, ne-am bucurat de urmatoarele avantaje:

1)Masina noua 5 ani garantie(extindere +2 ani))
2)Model nou mai spatios si mai frumos, pret de revanzare mai bun
3)Motor generatie noua tip C (economic, silentios si fiabil, cu viata pe care o iei tu de la 0)
4) 3 ani nu faci ITP, iar la o masina de peste 12 ani il faci anual
5)Nu ai probleme de coroziuni
6)Nu ai probleme de inlocuire consumabile  scumpe(anvelope, ambreiaj, discuri/placate frane) si manopera aferenta

...si sunt si multe alte avantaje!..asta a fost concluzia: mai bine facem un efort financiar mai mare dar evitam riscuri si cheltuieli ulterioare si timp cheltuit cu rezolvarea a ce mai incepe sa cedeze firesc la o masina s/h..

Si nici nu mai avem 25 ani sa pierdem cu entuziasm timpul prin service-uri sau sa facem noi insine diverse lucrari accesibile la masina.
Iar Swiftul luat de nou pot sa spun ca este de vis...desi in general femeile sunt mai "mana-stransa" cu banii, va spun ca  "soferita" nu regreta niciun leu banii dati pe masina noua, si-i place asa de mult masina ca parca are mainile  "lipite" de volan, mie ramandu-mi rolul de "tzutzer":)

Parerea mea este ca decat sa ajungi sa muncesti la o masina pe care ai dat putini bani, mai bine muncesti ce stii tu pt. mai multi bani (aduni) si iei o masina noua!
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

« Răspuns #13 : 13.Aug.2018, 01:50:55 p.m. »
Partial corect
Poti lua una cu istoric si o testezi
Iti asumi un buget rezonabil de reparatii
Eu am avut masini noi si sh, daca le verifici nu vad de ce sa iei o porcarie ieftina numai pentru ca e noua

Offline Soimu

« Răspuns #14 : 13.Aug.2018, 03:27:23 p.m. »
Partial corect
Poti lua una cu istoric si o testezi
Iti asumi un buget rezonabil de reparatii
Eu am avut masini noi si sh, daca le verifici nu vad de ce sa iei o porcarie ieftina numai pentru ca e noua

Partial corect!:)
Daca iei un s/h din familie, de la o ruda, un prieten sau vecin si stii de multa vreme masina (cu bune si rele cu incidente, cedari si accidente) riscurile sunt mici; sau de la cineva chiar necunoscut despre care iti dai seama ca nu s-ar preta la ceva ascuns pt.bani.
Dar cum traim in RO, tara tzepelor, din experienta zic ca probabilitatea sa faci o tranzactie corecta este mica de tot.

Cum am mai spus, depinde de la caz la caz (am avut si eu tot felul de masini si noi si s/h)...de la masini terminate la care am stat 2 luni cu motoru desfacut pe masa si umblat cu arborele la rectificat la unele cumparate de la prieteni pe care le stiam de cand le cumparasera...dar vine o vreme cand nu mai vrei sa faci pe mecanicu' cu mainile si unghiile murdare ci sa dai meditatii fetei mecanicului(fara sa te murdaresti pe maini de ulei si vaselina) si cu banii castigati sa-l platesti pe mecanic sa faca el treaba pe care altadata o faceai cu placere si entuziasm si evident cu costuri minime! Io nu mai vreau sa repar, nu mai vreau sa murdaresc mainile, nu vreau sa petrec timp prin service, nu vreau sa verific masinile, etc, si atunci sunt dispus sa dau in plus cat trebuie la o masina noua....stiu f.bine ca pe lumea asta "totul se plateste" intr-un fel sau altul...uneori timpul si alergatura valoreaza mai mult decat niste bani; depinde de la om la om!

Acum, parerea mea e ca o masina de 12 ani si cu peste 100k km, e ca are "resursa" cam dusa, papata cu placere de proprietarii anteriori; ca masina e f.buna si ca mai tine inca mult si bine e si asta posibil(dar nu ai de unde stii).

Si mai am parerea ca un Swift din 2018 fata de unul din 2006 aduce in el totusi 12 ani de progrese in tehnologie facute de Suzuki...daca merita diferenta de 6000 euro?..si asta depinde de la om la om...in spetza nu e vorba de a da 6 k euro pe aceiasi porcarie, una veche din 2006 si aceiasi porcarie dar noua....e totusi altceva, un pic!:)

« Răspuns #15 : 13.Aug.2018, 03:31:42 p.m. »
Depinde de buget, 6000€ In plus pentru a 2-a masina nu sunt putini bani.
Iar vis a vis de masini cu resursa depasita, zi ceva de saabul meu de 23 de ani care e perfect dpdv tehnic dupa un rk de 2000 € la calea de rulare si cateva piese de caroserie. 😂 (maine il alerg pe Transfagarasan)
Revenind ontopic, eu zic sa cauti un swift pt doamna, manual si sa-l verifici bine dpdv tehnic, iar cu o minima investitie ii dai o noua tinerete
« Ultima Modificare: 13.Aug.2018, 03:42:21 p.m. de hippo »

Offline Soimu

« Răspuns #16 : 13.Aug.2018, 03:56:18 p.m. »
Depinde de buget, 6000€ In plus pentru a 2-a masina nu sunt putini bani. da, asa zicea si tova pana s-a urcat intr-un Swift nou la un drive-test la dealer; dupa aia a bagat textul "o viata avem..."
Iar vis a vis de masini cu resursa depasita, zi ceva de saabul meu de 23 de ani care e perfect dpdv tehnic dupa un rk de 2000 € la calea de rulare si cateva piese de caroserie. 😂 (maine il alerg pe Transfagarasan) Nu pot sa zic nimic de SAAB, stiu ca sunt masini exceptionale cum nu se mai fac azi...si eu am ratat un Rover din 1995 care era la vanzare in Ploiesti cu 1000 euro ca l-a luat inainte un samsar; ulterior a aparut in 2 saptamani la 2800 euro
Revenind ontopic, eu zic sa cauti un swift pt doamna, manual si sa-l verifici bine dpdv tehnic, iar cu o minima investitie ii dai o noua tinerete. Daca fraza e pt.mine, da am cautat cam 2 ani, numai bube am gasit si samsarizate, asa ca am esuat in final pe masina noua si doamna are satisfactie maxima. Daca este pt. deschizatorul topicului, e bine sa caute, poate este norocos.