Autor Subiect: Unirea Republicii Moldova cu România  (Citit de 3356 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Unirea Republicii Moldova cu România
« : 09.Mar.2018, 09:49:01 a.m. »
Probabil și pentru că anul acesta se împlinesc o sută de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia,  în ultima perioadă tema aceasta a apărut tot mai des în spațiul public.
Voi ce părere aveți? E un lucru bun sau rău o eventuală unire?

Offline ...

Re: Unirea Republicii Moldova cu România
« Răspuns #1 : 09.Mar.2018, 09:55:59 a.m. »
În contextul socio-economico-politic actual, aş zice că nu ne-ar avantaja eventuala unire. Pe termen lung, însă, s-ar putea să ne ajute. I don't know, I'm not a doctor.
Oricum, "fraţii" de peste Prut sunt prezenţi în număr tot mai mare în România, şi nu neapărat din prea multă dragoste, cât pentru beneficii.
A observat careva că la Românii au talent încep să lipsească românii, foarte mulţi concurenţi fiind basarabeni?

Offline ariciul

« Răspuns #2 : 09.Mar.2018, 10:33:58 a.m. »
Lucrurile astea cu cat se fac mai repede cu atat mai bine. Din pacate insa sunt sceptic, situatia de acolo nu e una care sa poata permite o eventuala unire. De vorbit se vorbeste insa cam atat!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

The following users thanked this post: kellogs

Offline toma

« Răspuns #3 : 09.Mar.2018, 10:53:43 a.m. »
Am votat da desi privind realist situatia cred ca o astfel de miscare este inca o utopie.

Subiectul e amplu dar consider ca ar fi in primul rand repararea unei nedreptati istorice.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline JMu

« Răspuns #4 : 09.Mar.2018, 10:57:48 a.m. »
Are cineva o statistică cu cât % din moldoveni vor unirea cu România?
  • S-Cross 1.4 Boosterjet MT Allgrip 2017 / Clio 1.2 TCe MT 2017

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #6 : 09.Mar.2018, 11:01:18 a.m. »
Și eu am votat Da, deși cred că în momentul actual e greu și contraindicat de realizat acest lucru.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #8 : 09.Mar.2018, 11:22:15 a.m. »
O unire ar fi oarecum și atipică pentru perioada de după al doilea război mondial în Europa.

Offline NicNic

« Răspuns #9 : 09.Mar.2018, 11:30:14 a.m. »
Si eu consider ca ar fi buna unirea Republicii Moldova cu Romania.
Insa de le ce dorim sau credem, pana la ce se poate face in realitate, este cale lunga.
In acest moment, cea mai mare problema o vad la nivelul de dezvoltare al Romaniei.  Acesta nu e unul care sa o faca atractiva pentru cetatenii Moldovei.
Ori numai din considerente nationaliste e irealist sa credem ca poate fi dorita si infaptuita unirea.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!