Suzuki-Club.ro - My own "Way of Life"!
Bine ai venit,
Vizitator
. Te rugăm să
te autentifici
sau să
te înregistrezi
.
O Oră
O Zi
O Săptămână
O Lună
Pentru totdeauna
Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Pagina de Start
Forum
Ajutor
Căutare
Autentificare
Înregistrare
Suzuki Club ROMANIA
»
Suzuki - discutii TEHNICE
»
Suzuki SWIFT
»
Diverse SWIFT
(Moderator:
shpeedy
) »
Greu la deal
« precedentul
următorul »
Tipărire
Pagini: [
1
]
2
3
Mergi Jos
Autor
Subiect: Greu la deal (Citit de 5083 ori)
0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
liviu
Jr. Member
Mesaje postate: 62
Greu la deal
«
:
15.Iun.2009, 09:02:31 p.m. »
cea mai serioasa obiectie, la capitolul dinamica, pe care o am impotriva lui suzi nostru (un 4wd care cantareste cu 80kg in plus) este comportamentul pe pante (in sus, desigur). daca nu planifici cu atentie urcusurile poate fi teribil de neplacut. chestia e ca asta e si una dintre obiectiile aproape constante in recenziile la acest model pe care le-am citit
am fost insa surprins sa vad cronicari spunand acelasi lucru si despre 1.3 cu tractiune pe fata si chiar cu privire la 1.5 (in cazul din urma, tipul spunea ca de-aia merita sa iei un diesel)
eram curios care sunt impresiile voastre (eventual si pentru posesorii de sx4)
memorat
Swift 1.3 GLX 4x4
PTR
Vizitator
Re: Greu la deal
«
Răspuns #1 :
15.Iun.2009, 10:10:20 p.m. »
Impresia mea e ca cel mai simplu e sa mergi cum simti tu masina, facand abstractie de turometru. Tii motorul in treapta care te multumeste ca si comportament.
memorat
bogdanb
Hero Member
Mesaje postate: 2041
Gen:
«
Răspuns #2 :
15.Iun.2009, 10:15:44 p.m. »
Cred ca intrebarea mai are si un alt substrat: care sunt limitarile masinii? adica, cat de tare gafaie un Swift daca urci din Sinaia spre 1400 cu 4 persoane si portbagaj plin cu placi deasupra, iarna cand drumul mai si aluneca pe ici-pe colo? Dar cu SX4, cam cum ar trebui sa fie o panta, ca sa merite mai degraba sa-l lasi la poale si sa urci pe jos?
memorat
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q
liviu
Jr. Member
«
Răspuns #3 :
16.Iun.2009, 09:36:22 a.m. »
pai desigur ca conduc cum imi convine. nu asta e problema, mai ales ca masina se simte bine la turatii ridicate. eram curios cum arata lucrurile la posesorii de swift cu tractiune pe fata, in special date fiind comentariile tot mai frecvente ca motoarele de pe swift sunt cam depasite
memorat
Swift 1.3 GLX 4x4
LeonardSZK
Hero Member
Mesaje postate: 639
Gen:
«
Răspuns #4 :
16.Iun.2009, 10:03:53 a.m. »
Pe dealurile dintre Pitesti si Valcea se comporta bine si SX4 (1.6 benzina, 3 pers.+portbagaj plin) si Swiftul model vechi (motor 1.3 G13BB, aceeasi incarcatura). Dar le turez pana la 5-6.000 rpm. Si nu sunt serpentine, asa ca poti urca dealul cu 100-120 km/h fara probleme.
Cred ca depinde de ce astepti de la masina, americanii spun de SX4 cu motorul de 2.0, 143 CP, ca este submotorizat...
«
Ultima Modificare: 16.Iun.2009, 10:07:09 a.m. de LeonardSZK
»
memorat
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise
liviu
Jr. Member
«
Răspuns #5 :
16.Iun.2009, 12:24:43 p.m. »
bine, americanii... am stat acolo un an. ti se zguduie casa cand trec pe strada juvenili cu un pick-up truck cu motor de 5 litri si tobe sport
(si, desigur, in 4-5000 de ture masina merge foarte bine pe orice deal)
memorat
Swift 1.3 GLX 4x4
LeonardSZK
Hero Member
Mesaje postate: 639
Gen:
«
Răspuns #6 :
16.Iun.2009, 02:38:13 p.m. »
Eu urc dealurile cu minim 3.000-3.500 rpm...
memorat
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise
PTR
Vizitator
«
Răspuns #7 :
16.Iun.2009, 02:45:11 p.m. »
Nu stiu cat de depasite sunt dar fiecare motor are particularitatile lui. As putea spune ca am avut o singura data probleme, anul trecut in Germania. Pe un drum de munte cu rampa de aprox 20%, in acele de par m-as fi simtit mai bine daca as fi putut sa retrogradez din 2 in 1 pe la 30km/h, dar cum nu prea merge se chinuia ceva mititica sa isi ia iar avant de la 2000rpm... masina cu doua persoana si bagajele aferente.
memorat
lucian107416
Full Member
Mesaje postate: 107
Gen:
«
Răspuns #8 :
16.Iun.2009, 06:09:38 p.m. »
Eu am Swift 1.5. Deseori se intampla ca la rulaj relaxat sa ajungi la 60km/h in viteza a 5-a, de ex. La reaccelerare nu ai cuplu si trebuie retrogradat in a 3-a sau a 2-a. Din punctul asta de vedere au dreptate criticii. Pe de alta parte, la un condus sportiv pe un drum cu serpentine, prefer oricand motorul meu oricarui diesel similar ca putere( aici diesel-ul de pe Swfit nici macar nu intra in discutie).
Singurul lucru pe care il ofera dieselul de pe swift e un rulaj mai relaxat in viteza a 5-a la viteze intre 50-100km/h, care sunt de fapt si vitezele uzuale pe drumuri nationale. Depinde de cerintele fiecaruia de la masina. Ce pot sa afirm cu certitudine e ca diesel-ul n-are nici cea mai mica sansa fata de motorul de 1.3 - sa nu mai vorbim de 1.5 -la orice concurs. Daca ai regimul de turatii potrivit ( adica munca ), pierzi diesel-ul pe orice traseu.
memorat
Swift 1.5 GS
miocrl
Hero Member
Mesaje postate: 5065
Gen:
Love is all around
Timisoara
«
Răspuns #9 :
18.Iun.2009, 01:53:14 p.m. »
din experienta stiu ca trecand de la solenza la sx4 1.5 am simtit diferenta. pante care cu solenza le urcam cu vit a 2-a doar, cu sx le pot urca cu a 3-a ceea ce insemna ca am un + de putere. cu cat ai caluti mai multi, sau cu cat ai o rezerva de caluti nu ti se va mai parea greu al deal.
daca in mersul la campie folosesti toti calutii..la deal nu mai ai ce arunca in joc.
iar masinile noastre sunt dintre cele care nu prea au rezerve de cai.
memorat
https://www.facebook.com/ComunitateaWaldorfTimisoara
jurnal de bord - SX4 1.5 GLX 2007
jurnal de bord - S-Cross 1.4 6MT Passion Mild Hybrid 48V 2020
Tipărire
Pagini: [
1
]
2
3
Mergi Sus
« precedentul