Salutare tuturor.
Am o problema cu un Swift M13A din 2005. Sta la relantiu, dar parca variaza turatia cu vreo 20-30 rpm odata la 10 secunde sa zicem, timp in care tremura, apoi 10 secunde e ok.. apoi iar variaza si tremura, si tot asa.
Daca tin cu mana clapeta de acceleratie fixa, la o turatie, sa zicem 2000, se tureaza la 2000 si dupaia urca si coboara incontinuu, gen 2100-2000, pauza 2 sec, iara la 2100, iara la 2000, si tot asa.
Am pus bujii si filtre noi (in afara de cel de benzina), nicio schimbare, sta la relanti, dar tot are variatiile alea mici si tremura, cam odata la 10 secunde si dureaza cam tot atata tremuratu..
Am dat cu spray de frane pe la toate furtunele si pe toata galeria de admisie, nicio schimbare in turatie, pe acolo nu cred ca pierde vacuum. Clapeta de acceleratie e curata.
Plus consuma un pic cam mult si miroase a benzina dupa masina.
S-au gasit 0 erori pe tester profi (Bosch ESI-Tronic).
Se sugereaza ca probleme si senzorii de turatie de pe arbore, respectiv ax cu came sau bobinele si fisele, dar inca nu as vrea sa dau bani pe ele daca e ceva mai simplu de rezolvat. Ma gandesc ca nu e mecanica problema, altfel ar merge prost tot timpul, nu doar cate 10 secunde, cu 10 pauza..