Autor Subiect: Zgarietura spoiler plastic fata  (Citit de 6473 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ...

Zgarietura spoiler plastic fata
« : 13.Feb.2017, 04:10:53 p.m. »
Ghinionul johannescian l-a lovit si pe Zuk-ul meu. Eram azi in oras cu treburi cu masina de serviciu, chiar pe langa casa, si ma suna sotia sa-mi zica ca vecinul din fata a patinat pe gheata cand intra in locul lui de parcare si mi-a atins masina stationata. Cum eram aproape, am ajuns la bloc in 2 minute si vecinul era inca acolo. Deja vorbise cu sotia, care vazuse, intamplator, toata faza, de la geam. N-am facut poza inca, pe muchia spoilerului stang fata e stearsa vopseaua, o dunga de vreo 5 cm, si in jur mai sunt urme usoare de frecare. Nu e infundat sau fisurat nimic, nu e atins farul sau tabla, pupatul a avut loc la viteza foarte mica, fara impact. El are un Opel Astra din 2006-2007, tot rosu nemetalizat, si la el sunt urme minore pe spoilerul dreapta spate, a zis ca nici nu vopseste acolo in service, eventual retuseaza ca corector. Pana ajung acasa sa vorbesc cu vecinul pe indelete, ce ma sfatuiti sa fac? Urmele sunt foarte mici (se observa, dar nu sunt in mare contrast cu negrul spoilerului inferior la versiunea mea Start), parca n-as merge cu formular de constatare amiabila, deschidere dosar, constatare, etc...Are polita RCA valabila, nu stiu unde inca, a zis ca nu-i problema, imi repar pe polita lui RCA. CASCO nu am, din pacate. Ar merge aplicat kitul de vopsea si lac Suzuki pentru culoarea rosie nemetalizata cu rezultate bune, sau trebuie grunduit pe acolo si vopsit in service? Mi-e sa nu fie mai mare deranjul si drumuri multe de facut la service-ul Suzuki, benzina si timp pierdut, invoire de la munca, asteptare si drum la asiguratorul vecinului...Ce parere aveti? Ce ma sfatuiti?

Offline BXXENL

Re: Zgarietura spoiler plastic fata
« Răspuns #1 : 13.Feb.2017, 04:18:43 p.m. »
Poza ar ajuta mult sa ne dam seama cu ce ai de-a face.

Daca e o zgarietura minora pe bara, las-o asa sau acoper-o cu un sticker.

Vopseaua aplicata de un atelier de reparatie (fie el si reprezentanta suzuki) nu are aceeasi rezistenta in timp precum cea de fabrica. Bara se va exfolia mai repede in timp, si risti sa iasa si o nuanta usor diferita pe deasupra.
  • SX4 1.5
Alex

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14820
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #2 : 13.Feb.2017, 04:22:42 p.m. »
Si eu am rosu nemetalizat pe Red Suzie si am colectat in 6 ani pe bara din fata vreo 5-6 zgarieturi fara deformarea suprafetei. De fiecare data am aplicat vopseaua din kit-ul corector de la dealer si am mers mai departe. Pana vara trecuta, cand am zis "stop!", am mers la dealer si am revopsit bara pentru 600 lei. Nu am apelat la Casco, pentru ca am fransiza si in plus mi-ar fi crescut prima pentru anul urmator.

Atentie: kit-ul pentru vopsea nemetalizata (rosie) nu are lac, ci doar un flacon de vopsea cu pensula respectiva.

Pune o poza sa vedem cum arata...

Vopseaua aplicata de un atelier de reparatie (fie el si reprezentanta suzuki) nu are aceeasi rezistenta in timp precum cea de fabrica. Bara se va exfolia mai repede in timp, si risti sa iasa si o nuanta usor diferita pe deasupra.

Not true (cel putin pe rosu ZCF). Am bara din fata, cea din spate si oglinda din dreapta vopsite la Autonet si nu se vede nicio diferenta. Vopseaua rezista!  :-j
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline aleksanders

« Răspuns #3 : 13.Feb.2017, 04:33:24 p.m. »
orice zgarietura mai pronuntata se rezolva prin vopsirea intregului element - un element costa de la 4-500 lei pana la 8-900, depinde unde te decizi. Daca faci pe rca - mare atentie unde are rca-ul - daca sunt firme carpace or sa te oblige sa faci reparatia in serviceuri dubioase si o sa ai de tras... - daca are rca la generali, aliantz si groupama, este ok.... dar nu uita de micile atentii ca sa iasa din prima perfect  :D. Kitul de vopsea nu este o solutie ca sa arate ca inainte de zgarietura.
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline ...

« Răspuns #4 : 13.Feb.2017, 04:38:46 p.m. »
Parca nu as vrea sa se vopseasca intreaga bara pentru atata lucru. e minora "avaria". O sa fac si o poza, desigur. Nici n-as vrea sa o las asa, ca poate se exfoliaza mai repede, eventual un sticker rosu ar fi mai nimerit, gen bulina rosie de nuanta similara. Mersi de raspunsuri tuturor. Revin cu detalii.

Offline aleksanders

« Răspuns #5 : 13.Feb.2017, 04:43:26 p.m. »
atunci ... lasa asa ca bara o sa tot stranga in timp zgarieturi si o faci peste un an doi, de exfoliat nu o sa se exfolieze.
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline fireburn

« Răspuns #6 : 13.Feb.2017, 06:43:58 p.m. »
Io-s de parerea lui Gabi, sa folosesti kit corector.
Daca ai o pensula foarte subtire nu o sa se mai cunoasca decat daca stai foarte aproape de bara.
E mai bine decat sa o lasi asa. Parerea mea.

Offline enicky

« Răspuns #7 : 13.Feb.2017, 07:53:37 p.m. »
Parca nu as vrea sa se vopseasca intreaga bara pentru atata lucru. e minora "avaria".
              Exact asa am patit si eu acum o luna(colegii au uitat). Mi s-a parut inutil sa vopsesc toata bara, asa ca i-am sugerat o varianta mai ieftina, sa-mi ia un kit de reparatie. Kit-ul repectiv(foto) are un flacon de vopsea si unul de lac. Zaraietura "dobandita" are cam tot 5cm.
« Ultima Modificare: 13.Feb.2017, 08:20:47 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ...

« Răspuns #8 : 13.Feb.2017, 10:07:07 p.m. »
De pe mobil nu pot incarca poze, am vorbit cu vecinul si e de acord sa intreb de kit retus la Suzuki. Am dat seria caroseriei la Arinovis, sa vad daca sunt seriosi si raspund, atfel colinauto.ro au si ei pe site acest kit. La Arinovis cam 4 zile ar dura sa vina.
@enicky in urma reinspectarii locului, kitul zic eu ca e cea mai buna varianta. Maine pun poza de la PC. Prima zgarietura doare, apoi e mai usor...

Offline aleksanders

« Răspuns #9 : 13.Feb.2017, 10:29:51 p.m. »
si pe mine m-a durut prima zgarietura pe bara din spate.... si suferinta a trecut cand m-a impins unul in bara  =)) - daca vrei sa repari doar zgarietura.... cauta pe net diverse moduri - ce am vazut eu cu multa vreme in urma, era o metoda in care se umplea chiar cu surplus si dupa uscare se netezea cu un polish si rezultatul era super ok.