Autor Subiect: Referinte consumabile si piese de uzura New Vitara  (Citit de 86478 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline NicNic

Re: Referinte consumabile si piese de uzura New Vitara
« Răspuns #270 : 12.Mai.2025, 01:22:49 a.m. »
In weekendul asta am schimbat amortizoarele spate (Vitara K14C)
Weekendul viitor o să mă aventurez să le schimb si pe puntea față.  :D

[...]
Schimbul se face super ușor, mai mult a durat documentarea de pe youtube.....

PS: [...]; după ce am schimbat doar puntea spate parcă e altă mașină.....

Tare-s curios cat vor fi asa noile amortizoare.
Imi amintesc si eu ca dupa ce am  schimbat doar amortizoarele spate la SUVI, parca a fost alta masina, mult mai confortabila si, mai ales, mult mai sigura.
Dar aceasta senzatie a durat doar cateva saptamani (putine). Si nu a fost doar obisnuirea mea cu noua situatie, ci pur si simplu topaiala pe care o aveam la trecerea peste o denivelare, in curba fiind, a reaparut la SUVI... Dar saptamanile alea de dupa inlocuire, intr-adevar, am avut o alta masina. :dream:
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline ntire2000

« Răspuns #271 : 12.Mai.2025, 08:17:49 a.m. »
Topaiala asta cred ca e comuna tuturor modelelor Suzuki, la Ignis era la fel.
Suspensiile spate sunt prost gândite ca dovada ca multi au probleme cu uzura inegala a anvelopelor.
Doar Kizashi cred ca fiind din alta gama s-ar putea sa nu aiba problemele astea.

Iar la mine amortizoarele erau terminate complet.
Cel de pe dreapta are aceeasi julitura exterioara care o avea cel similar de pe Ignis.
Mie nu mi se pare normal ca mansonul ala sa frece pâna ia vopseaua de pe tija.

Sunt curios câti mai aveti pe partea dreapta amortizoare frecate în halul asta.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline wolfin

« Răspuns #272 : 12.Mai.2025, 09:26:33 a.m. »
punte semirigida.

daca era independenta multilink..alt confort..dar si alte costuri...si de fabricatie si de intretinere.

referitor la amortizoare...idem anvelope. te obisnuiesti cu ele in timp si nu iti mai dai seama de uzura.

dupa ce le schimbi...zici ca ai alta masina.

@ntire2000 ...pare frecat de aparatoare mizerie. nu e problema
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline ntire2000

« Răspuns #273 : 12.Mai.2025, 09:33:22 a.m. »
...pare frecat de aparatoare mizerie. nu e problema

Da, uzura inegala .... ca si la anvelope....  =))

PS: asta e, daca n-am avut bani de Ferrari ....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline wolfin

« Răspuns #274 : 12.Mai.2025, 09:45:13 a.m. »
atunci acolo e o problema cum cade unghiul. ai camberul pozitiv sau negativ ...sau alinierea....depinde cum iti toceste anvelopa..int sau ext.

partea nasola e ca nu exista reglaj pe spate la vitara/scros

iar amortizorul...daca nu e stramb nu vad alta problema de s a ferecat aparatoarea de corp.

« Ultima Modificare: 12.Mai.2025, 10:01:17 a.m. de wolfin »
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #275 : 12.Mai.2025, 10:29:12 a.m. »
Am facut si eu test de amortizoare, iesisera la 70%, service-ul a zis ca nu e cazul sa le schimb, am mai asteptat 1 an si apoi le-am schimbat pe spate si s-a simtit diferenta, au tinut 9 ani. Anul asta am in plan sa le schimb si pe fata la 10 ani, ca tot fac distributia si verific si tampoanele motor, imi pare ca s-au cam dus si acelea, se simte la acceleratie si cand intra in frana de motor.
Daca ma tin si astea 10 ani ... parfum !
In continuare, masina asta a fost lozul cel mare, 10 ani si nimic cazut de pe ea. Am facut revizii si consumabile, ce a picat se incadra in norma de viata. O masina corecta.
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

The following users thanked this post: ASZ, ntire2000

Offline wolfin

« Răspuns #276 : 12.Mai.2025, 11:36:49 a.m. »
la mine se aud flansele cand dau in limitatoare.

acum 2 saptamani i am facut verificarea de rampa..dar nu au avut observatii, dar nu mai au viata lunga.

Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline enicky

« Răspuns #277 : 12.Mai.2025, 10:19:57 p.m. »
Imi amintesc si eu ca dupa ce am  schimbat doar amortizoarele spate la SUVI, parca a fost alta masina, mult mai confortabila si, mai ales, mult mai sigura.
Dar aceasta senzatie a durat doar cateva saptamani (putine). Si nu a fost doar obisnuirea mea cu noua situatie, ci pur si simplu topaiala pe care o aveam la trecerea peste o denivelare, in curba fiind, a reaparut la SUVI... Dar saptamanile alea de dupa inlocuire, intr-adevar, am avut o alta masina. :dream:
   Stiu ca e off topic, dar sunt curios in ce an ai schimbat amortizoarele, astfel incat sa-ti amintesti si cum sa tina doar cateva saptamani ???!! Sau scriem asa, de umplutura....
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip