nu masina e pe loc ....sau poate se deplaseaza cu 5 km /h maxim ...
e normal sa nu intre in viteza la 5km/h.
@miocrl, ne tii si pe noi la curent cu investigatiile/rezolvarile, da?
ba masina tre sa intre intr-a 1-a daca am si 15 la ora. Ce ma fac daca e un deal MARE sau masina SUPER incarcata si in a 2-a nu mai face fata? O opresc de tot? Da mai pleaca apoi. Si zuzy si smartul intra intr-a 1-a si la 20 la ora, si cred ca daca as fi nevoit ar intra si la mai mult daca as calca ambreiajul scoate pe liber calca iar ciupi acceleratia si apoi baga in viteza. E vorba de sincroane. Isi fac treaba dar nu fac minuni. Calcati pedala de ambreiaj la fund si gata, merge ca prin minune. Daca nu merge, ori aveti presulete groase care iau din cursa, ori aveti ambreiajul prost relglat. Asta cu 5 la ora n-am patit-o nici la dacia de 1297 cc din 70 toamna.
IN marsarier la fel. Daca ma deplasez inainte cu 5 la ora, tot intra in R fara sa scanceasca, trebuie doar sa calci la fund si sa astepti sa coboare turatia. Apoi ridici usor ambreiajul in timp ce accelerezi nitzel (LOGIC NU?) si masina se opreste si o ia inapoi. Poate astea cu 4x4 or fi altfel, dar 1.5-ul chior chiar nu obiecteaza la nimic. Orice abatere de la comportamentul descris mai sus se poate considera defectiune, mergeti cu ea la service si stati cu gura pe ei!