Autor Subiect: Cutia de viteze - cum o "simtiti"?  (Citit de 8269 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline herrgrila

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 34
Re: Cutia de viteze - cum o "simtiti"?
« Răspuns #10 : 14.Nov.2008, 01:53:17 p.m. »
Am incercat o schimbare de viteze 1-2, mai rapida! Cutia de viteze a protestat, de m-a durut sufletu'!  :notlst:
A doua oara: la fel!
Nu cred ca o sa mai incerc curand!
In general cutia este foarte exacta si merge foarte lin, insa la o schimbare mai sportiva se pare ca sincroanele nu isi fac prea bine treaba.
La voi cum este? 

Offline hugbear

« Răspuns #11 : 14.Nov.2008, 02:03:26 p.m. »
Singurele dati cand am schimbat rapid si a facut urat a fost din vina mea: am ridicat prea repede piciorul de pe ambreiaj (fiind obisnuit inca cu aia veche care "tinea sus")... Altceva n-am bagat de seama, da' o sa fiu mai atent.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline shmocs

« Răspuns #12 : 17.Nov.2008, 10:35:07 a.m. »
La mine tine nu sus, ci foarte sus. Cel putin dupa plecarea de pe loc adica 2-3 sau 3-4... se apasa 3 cm maxim ambreiajul. Eu eram obisnuit cu pedala la fund... dar nu e nevoie nici la plecarea dupa loc (jumate de cursa asa e suficient). Testati sa vedeti.

Or fi si reglate diferit, probabil, daca se intampla asa doar la mine
Suzuki SX4 1.6 GS 4WD Argintiu.

Offline body

« Răspuns #13 : 17.Nov.2008, 01:46:39 p.m. »
Din punct de vedere al cutiei de viteze , cutia la Lancer este mult peste cea de la SX4 . Nu mi s-a intamplat niciodata sa agate sau sa nu intre in marsarier .
Seic de ploiesti cu Mitsu Outlander si nevasta cu Vitara

Offline Tweety

• Full Member
  • Mesaje postate: 127
  • Gen: Femeie
« Răspuns #14 : 29.Ian.2009, 11:13:54 a.m. »
Si a mea are o problema mare la treapta 1 .... uneori apas pedala a a doua oara ... uneori nici asa ...si tre' sa  fortez tare ... de parca am dacie ... di dupa ce am trecut de vreo 1000 km am sesizat acelasi comportament si la treapta a 2 a .... am zis ca oi fi eu devina si nu stiu sa bag in viteza ... am pus pe altcineva sa conduca si se pare ca nu e soferul de vina .....  pot sa fac ceva ca sa nu mai patesc asa ??
SX4  1.5 GLX

Offline coq

« Răspuns #15 : 29.Ian.2009, 12:26:19 p.m. »
Si a mea are o problema mare la treapta 1 .... uneori apas pedala a a doua oara ... uneori nici asa ...si tre' sa  fortez tare ... de parca am dacie ... di dupa ce am trecut de vreo 1000 km am sesizat acelasi comportament si la treapta a 2 a .... am zis ca oi fi eu devina si nu stiu sa bag in viteza ... am pus pe altcineva sa conduca si se pare ca nu e soferul de vina .....  pot sa fac ceva ca sa nu mai patesc asa ??

Vis-a-vis de treapta 2
Nu sunt mecanic, dar si eu suspectez probleme legate de sincroane la cutie. Incearca sa vezi la ce turatie intra cel mai bine si daca este de fiecare data la fel.
Pentru treapta 1, nu am idee ar trebuii sa intre oricum... masina sta pe loc, doar daca nu "agata" pe undeva, sa aiba o pozitie mai ciudata...

Eu de exemplu la inceput aveam o mare problema cu treapta 2, aveam senzatia ca "agata" in permanenta... pana am vorbit cu un bun amic care este mecanic si m-a
lamurit. La cele 4wd (mai ales cum este la mine permanent), se intampla sa fie cutia mai "lenesa" pentru ca are mai multe... hai sa le spunem chestii de sincronizat
si ca este ok. Si am observat ca nu tot timpul se comporta la fel.

La tine face chestia asta pe mod 4wd auto? Nu stiu daca ai 4wd...
Suzuki Grand Vitara 1.9 DDIS | 129 CP | full-time 4WD | Cat's Eye Blue |

Offline Tweety

• Full Member
« Răspuns #16 : 30.Ian.2009, 10:41:20 a.m. »
La treapta 1 nu se simte ca si cum ar agatza ... pur si simplu nu o pot impinge pana in capat se opreste in ceva  si a mea nu e 4x4
SX4  1.5 GLX

Offline miocrl

« Răspuns #17 : 30.Ian.2009, 11:25:31 a.m. »
e o problema de la sincron. presupun ca te referi la momentul cand masina sta pe loc nu? ca daca masina e in miscare nu e proiectata sa intre in a 1-a.

e reproductibila? daca da, mergi cu ea in service.

singura problema ce o am eu e marsarier-ul. dar bag a 1-a, debraiez si apoi marsarier si merge

Offline Tweety

• Full Member
« Răspuns #18 : 31.Ian.2009, 11:05:27 a.m. »
nu masina e pe loc ....sau poate se deplaseaza cu 5 km /h maxim ...
SX4  1.5 GLX

Offline bogdanb

« Răspuns #19 : 31.Ian.2009, 11:35:43 a.m. »
nu masina e pe loc ....sau poate se deplaseaza cu 5 km /h maxim ...

e normal sa nu intre in viteza la 5km/h.

Nu mi se pare normal ce povesteste @miocrl. Exact aceeasi manifestare o aveam la Dacia berlina de pe vremuri cand erau pe duca ceva din ansamblul de ambreiaj (placa/disc/rulment). Uneori o mai dregeam din reglajul cablului care era prea strans, dar alteori trebuia schimbat ambreiajul (in general pentru placa fisurata sau rulment spart).

@miocrl, ne tii si pe noi la curent cu investigatiile/rezolvarile, da?
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)