Autor Subiect: DRL - Daylight on cu faza scurta la 20% din putere si 100% la flash.  (Citit de 10736 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Re: DRL - Daylight on cu faza scurta la 20% din putere si 100% la flash.
« Răspuns #30 : 11.Mai.2016, 03:26:36 p.m. »
La respectivele remarci/intrebari/observatii, cauzate - pe buna dreptate, consider - pe de-o parte de vagile informatii oferite la deschidere topicului, pe de alta parte ca de postarea intr-o arie nepotrivita, aveai doua posibilitati: sa clarifici punctele lipsa din postarea ta sau sa escaladezi discutia, jignind... Ai ales a doua varianta si de aici avertizarea.

Acuma, eu as prefera ca discutia sa se continue pe tema topicului lansat de tine. Daca ai alte planuri, exista o arie si pentru asa ceva. In final, la tine este decizia... 
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline Cosmin09

« Răspuns #31 : 11.Mai.2016, 03:42:39 p.m. »
Si eu am avut o observatie la inceput de topic dar pe care mi-o retrag pt ca inteleg ca omul e pasionat de ce face si se adreseaza celor entuziasti in a face modificari masinilor personale. Eu nu ma calific aici, pt ca sincer imi consider masina completa.

Singura modificare pe care as facea si la care m-am gandit avand si masina anterioara Vitarei, ar fi ca atunci cand claxonez sa se aprinda si faza lunga  :D Dar nu m-am interesat pana acum despre asta si nici nu am facut nimic in sensul punerii in aplicare a acestei idei pt ca inca stau sa ma gandesc la situatiile cand as folosi acest sistem, daca m-as putea expune unor conflicte nedorite cu alti participanti la trafic, care poate s-ar simti deranjati de acest sistem.

Banuiesc ca a continua discutia pe subiectul descris de mine aici ar fi "offtopic", asa ca eu nu mai am nimic de zis. :)
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline enicky

« Răspuns #32 : 11.Mai.2016, 03:51:28 p.m. »

Aaaa, ce bine ca ai pus link-ul,  am identificat imediat schema din cele 187 afisate, am desenat deja cablajul, si maine montez piesele  =)). Glumesc colegu' (sper ca sti de gluma, chiar daca nu ne cunoastem).
   In alta ordine de idei, eu am cool, drl pe halogen, ar trebui sa pun niste drl-uri pe led, ca sa pot utiliza montajul tau. Am vazut modelele de care pomeneai tu, cu schimbarea intensitatii luminii de zi. Iar la Audi parca, drl-rile led se transforma in semnalizator : din culoarea alba se transforma in galben.

In final, la tine este decizia... 

Eu inclin sa cred ca noul nostru  coleg e mai pasionat de electronica decat de   ....polemici !
« Ultima Modificare: 11.Mai.2016, 03:57:53 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline psycho_mishu

« Răspuns #33 : 11.Mai.2016, 04:12:53 p.m. »
Se poate face si pe halogen trebuie un tranzistor mai puternic (din acela capsulat). Toate schemele sunt 90% identice! :)

O sa pun si o scheme simplificata.
  • Vitara 1.6VVT Luxus 4WD MT – Turquoise/White

Offline psycho_mishu

« Răspuns #34 : 11.Mai.2016, 04:19:27 p.m. »
Citat din: Cosmin09
Singura modificare pe care as facea si la care m-am gandit avand si masina anterioara Vitarei, ar fi ca atunci cand claxonez sa se aprinda si faza lunga  :D
[/quote

Foarte simplu:
Una bucta dioda de putere minim 10A un fir si 2 cleme.

The following users thanked this post: Cosmin09

Offline enicky

« Răspuns #35 : 11.Mai.2016, 04:49:38 p.m. »
Se poate face si pe halogen....
                Am inteles, dar pe mine m-ar fi tentat sa am si eu drl pe led cum ai si tu. Multumesc oricum.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline psycho_mishu

« Răspuns #37 : 11.Mai.2016, 05:57:50 p.m. »
Incearca la piese de schimb. Sigur se pot comanda!

Offline zongor

« Răspuns #38 : 11.Mai.2016, 07:29:35 p.m. »
Se poate face si pe halogen trebuie un tranzistor mai puternic (din acela capsulat). Toate schemele sunt 90% identice! :)

O sa pun si o scheme simplificata.
Chestia asta cu tranzistor mai puternic e din ciclul "daca nu merge ia un ciocan mai mare"  =))
N-ar fi rau sa studiezi putin. In electronica entuziasmul nu e suficient.
Nu tot ce are 3 picioare e tranzistor. Intamplator LM317 este un circuit integrat specializat, stabilizator de tensiune, care poate comanda direct pana la 1.5 A in versiunea indicata de tine. Pentru comanda unor curenti mai mari se poate folosi LM138 - pana la 5A. Si, surpriza, LM 138 poate fi livrat in aceeasi carcasa TO-220 ca si LM 317.

Offline shpeedy

« Răspuns #39 : 11.Mai.2016, 07:35:35 p.m. »
@zongor: rugamintea mea ar fi sa pastram conversatia la un nivel onorabil, pls... :baston:
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci