Autor Subiect: Scut motor pe Swift  (Citit de 17022 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

PTR

• Vizitator
Re: Scut motor pe Swift
« Răspuns #30 : 11.Mai.2009, 08:23:18 p.m. »
 Nu stiu ce o sa zica cei din service... la mine cel putin au altele de care sa se ia cum ar fi alte arcuri, alta toba...  :)
 Printre alte "beneficii" ale scutului ar fi si o usoara economie de combustibil, nu mult, undeva la aprox 0.2L depinde unde se merge preponderent. Astea sunt si impresiile celor de pe yarisworld care si-au pus scut dar si a celor obsedati de economia de combustibil de pe ecomodder. Acum as vrea sa "aplatizez" si zona de sub portbagaj dar acolo e mult mai greu din cauza lipsei punctelor de prindere.

Offline emilmol

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
  • Gen: Bărbat
  • swift 1,3 gs
« Răspuns #31 : 26.Iun.2009, 09:24:40 p.m. »
ieri am montat de la autoscut odorheiul secuiesc. 460 lei + 50 lei montatul (o ora de manopera).
Impresii inca nu am.. ca nu am condus la drum intins. Scutul e solid din otel si s-a potrivit si montat bine!

swift 1,3 gs

Offline liviu

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 62
« Răspuns #32 : 27.Iun.2009, 10:59:18 a.m. »
minunat! sa-ti foloseasca!

te asteptam cu impresii. poate ne spui odata si ce au zis dealerii (in caz ca masina mai e in garantie)
Swift 1.3 GLX 4x4

Offline emilmol

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
  • swift 1,3 gs
« Răspuns #33 : 01.Iul.2009, 09:41:41 a.m. »
Masina e in garantie, am 11.500 km. Ma apropii de prima revizie. Scutul l-am montat chiar la ei. I-am sunat inainte sa-l iau si au zis ca nu e absolut nici o problema pt. garantie. Inca n-am fost cu ea la drum lung.. la 12 kg nu cred sa se simta ceva.. Poate la capitolul aerodinamica in curbe sau pe langa camioane (dupa cum citim mai sus). Dar cred ca sunt diferente aproape insesizabile. Poate e doar un efect psihic stiind ca e pus scutul, si citind forumul inainte, poate chiar se simte mai stabila... un fel de efect placebo.. :)) Insa te simti in orice caz mult mai bine stiind ca motorul e protejat la gropi, pietre.. adica la minunatele noastre drumuri de 1,5 bani..
swift 1,3 gs

Offline lucian107416

• Full Member
  • Mesaje postate: 107
« Răspuns #34 : 01.Iul.2009, 11:41:34 a.m. »
Nu o sa decolezi dar o sa ai fata masinii mai stabila la viteza mare. Se simte cel mai mult atunci cand treci pe langa camioane, efectul de dat intr-o parte e destul de mult diminuat.
Partea cu stabilitatea nu o cred.
Daca mergi mult cu masina pe drumuri neasfaltate, cred ca merita sa pui scut. Dar aici pe forum exista useri care evita sa faca plinul cu carburant pentru a nu-si ingreuna masina  si care vor sportivitate maxima de la masina. Pentru ei scutul e o prostie. 12 kg atarnate in fata puntii fata schimba distributia maselor intre punti, uzeaza mai tare pneurile, solicita mai mult suspensia etc. Pentru mine beneficiile sunt 0, si am iesit cu masina si pe drumuri grele, de munte. Ce e drept, viteza a fost mica. Cel mai mult serveste cred pe drumuri pietruite pe care se circula cu viteza mare ( cateva zeci de km/h)
Concluzia e simpla: Cine are nevoie de scut sa-si monteze. Singurul lui rol e de protectie, iar dinamic consituie un usor dezavantaj.
Swift 1.5 GS

Offline BXXENL

« Răspuns #35 : 01.Iul.2009, 02:04:02 p.m. »
Asta imi aduce aminte de un episod in TG, cand discutau despre noua MX-5. Spuneau ca desi e mai mare si mai dotata, nu e mai grea decat vechea generatie. Si spuneau ca au reusit sa faca asta scazand cate putin din greutate la fiecare piesa. Ex oglinda retrovizoare, -12 grame. Cumperi un pachet de biscuiti, si gata, s-a dus toata munca lor asidua.

Categoric un scut sub motor va imbunatati aerodinamica (si deci stabilitatea si viteza maxima) masinii, dar daca va fi suficient de puternic efectul pt a fi observat, asta e cu totul alta problema, mai ales ca nu pt asta cumpara lumea scuturi, mai ales din astea groase.
  • SX4 1.5
Alex

Offline lucian107416

• Full Member
« Răspuns #36 : 01.Iul.2009, 03:34:22 p.m. »
Categoric un scut sub motor va imbunatati aerodinamica (si deci stabilitatea si viteza maxima) masinii, dar daca va fi suficient de puternic efectul pt a fi observat, asta e cu totul alta problema, mai ales ca nu pt asta cumpara lumea scuturi, mai ales din astea groase.
Nu stiu ce e atat de "categoric" ?... Sa nu-mi spui cumva ca aplatizeaza fundul masinii si circula aerul mai usor pe sub masina, de unde rezulta un "efect de sol", ca atunci incep si eu cu : Blochezi circulatia aerului si aerul aspirat va fi mai incins, puterea motorului mai mica, de unde rezulta viteza mai mica.
Swift 1.5 GS

PTR

• Vizitator
« Răspuns #37 : 04.Iul.2009, 01:55:25 p.m. »
 Am dat niste site-uri mai sus.... poate ar fi cazul sa intri macar pe http://ecomodder.com/forum/ si sa citesti sectiunea de aerodinamica. S-ar putea sa intelegi unele fenomene. Si iti spun eu pe masurate ca in admisie cu scutul pus o sa ai tot 8-10grade in plus fata de temperatura exterioara, adica diferenta e eceeasi ca si atunci cand nu ai avea scut. Iar temperatura motorului se mentine tot la 88grade in mers iar la forja nu prea trece de 90.

Offline lucian107416

• Full Member
« Răspuns #38 : 06.Iul.2009, 07:52:59 a.m. »
Ok. In termenii tai atunci. Chiar daca temperatura masurata este exact aceeasi, tot nu cred in beneficiile unui scut de 12kg , montat pe puntea fata. Macar daca ar fi de plastic, fibra de sticla, ceva... Apoi, urmaresc formula 10 de ani de zile si stiu foarte bine ce inseamna aerodinamica si ce resurse necesita. Inginerii de la Suzuki au decis ca nu e nevoie de scut, si nu cred ca pretul e singurul considerent. Mi se pare de-a dreptul hilar ca tu crezi ca intelegi aerodinamica, dar astea e treaba ta si nu ma priveste. Mi se pare insa de-a dreptul nesimtit ca tu sa-mi postezi un link catre un FORUM " poate voi intelege si eu ceva". Beep!!!Beep!!!
« Ultima Modificare: 06.Iul.2009, 04:42:30 p.m. de Andrei Suzuki »
Swift 1.5 GS

PTR

• Vizitator
« Răspuns #39 : 06.Iul.2009, 08:40:08 a.m. »
 Alea 12kg sunt atat de grave incat poate ar fi bine ca in Swift sa nu fie inca o persoana pe langa sofer in fata, poate ar fi bine si ca soferul sa nu aibe mai mult de 70kg. Si referitor la aerodinamica poti sa maresti downforce-ul si sa cresti Cx sau poti sa maresti downforce-ul si sa scazi Cx.