Autor Subiect: Scut motor pe Swift  (Citit de 17019 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

PTR

• Vizitator
Re: Scut motor pe Swift
« Răspuns #10 : 07.Mai.2009, 04:30:41 p.m. »
 Scutul influenteaza racirea in acelasi fel ca stratul de nisip acumulat pe baia de ulei si pe cutia de viteze. Ca mergi cu ele murdare dar fara scut sau ca mergi cu ele curate dar cu scut e acelasi lucru. Temperatura motorului e mentinuta in anumite limite de termostat si ventilatoarele controlate de ECU. Dar pe langa rolul de protectie al scutului mai exista si rolul care il are dpdv aerodinamic...
 Landsome daca cauti pe site o sa gasesti inclusiv scut pt diferential spate la swift-ul tau.

Offline andrei_a9

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 264
« Răspuns #11 : 07.Mai.2009, 04:32:56 p.m. »
Scutul influenteaza racirea in acelasi fel ca stratul de nisip acumulat pe baia de ulei si pe cutia de viteze.

si eu sunt de acord cu tine... doar d-aia avem ditai radiatorul, nu?

Offline BXXENL

« Răspuns #12 : 08.Mai.2009, 01:15:03 a.m. »
Sunt aproape 100% convins ca daca iti pui scut racirea se va face mai eficient. Odata pus scutul, diferenta de presiune intre botul masinii si interiorul compartimentului motor va fi mai mare, astfel mai mult aer va trece prin radiator. Desigur, n-ai sa observi nimic din asta, pt ca la fel cum s-a mai zis, ai termostat si ventilatoare care sa se asigure mereu ca temperatura sta fix acolo unde trebuie.
  • SX4 1.5
Alex

Offline liviu

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 62
« Răspuns #13 : 08.Mai.2009, 10:40:19 a.m. »
oricum, toate astea raman speculatii si, asa cum ati sugerat si voi, inclin sa ma incred in radiator

una peste alta, si-a montat cineva scut pana acum?
Swift 1.3 GLX 4x4

PTR

• Vizitator
« Răspuns #14 : 09.Mai.2009, 10:50:15 a.m. »
 Da, ce te-ar interesa mai exact despre el?

Offline liviu

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #15 : 09.Mai.2009, 11:17:52 a.m. »
Da, ce te-ar interesa mai exact despre el?

din ce material? ce model? cam ce greutate are si daca se simte la cum trage masina? (din cate stiu "pachetul de drumuri grele" de la renault e destul de ... greu) cam asta... merci
Swift 1.3 GLX 4x4

PTR

• Vizitator
« Răspuns #16 : 09.Mai.2009, 11:54:43 a.m. »
 E aproape identic cu cel din link-ul care l-am pus mai la inceput. Greutate aproximativa 12kg, material otel, grosime aproximativa 2-3mm. Eu am motorul de 1.5 si nu am simtit diferente notabile, nu stiu cum se simte la 1.3 4x4. Eu l-am pus din considerente aerodinamice, nu neaparat protectie.

Offline liviu

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #17 : 09.Mai.2009, 12:14:28 p.m. »
ok, multam tare. probabil ca o sa o fac si eu cat de curand
Swift 1.3 GLX 4x4

Offline andrei_a9

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 264
« Răspuns #18 : 11.Mai.2009, 11:16:16 a.m. »
E aproape identic cu cel din link-ul care l-am pus mai la inceput. Greutate aproximativa 12kg, material otel, grosime aproximativa 2-3mm. Eu am motorul de 1.5 si nu am simtit diferente notabile, nu stiu cum se simte la 1.3 4x4. Eu l-am pus din considerente aerodinamice, nu neaparat protectie.

ai putea sa pui niste poze cu el montat?
multumesc!

PTR

• Vizitator
« Răspuns #19 : 11.Mai.2009, 01:28:09 p.m. »
 Fara masina ridicata nu se intelege mare lucru. Dar am niste poze primite de la cei care le vand: