Autor Subiect: ...utilizare.  (Citit de 10496 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline BXXENL

Re: ...utilizare.
« Răspuns #10 : 10.Iun.2009, 05:40:22 p.m. »
In cat timp si in ce conditii i-ai facut? Daca a trecut un an de cand ai masina, daca i-ai facut pe toti 6000 prin orase aglomerate, praf,temperaturi joase si sau ridicate, o forjezi...etc, da ar trebui schimbat. Daca nu ai facut niciuna din cele de mai sus, poti sa il schimbi la 15.000(sau 1 an) sau cand scrie in carte. Daca ai facut cateva, schimba-l la 10.000 (sau 8 luni, car vine prima)
  • SX4 1.5
Alex

Offline kalli

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 74
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #11 : 11.Iun.2009, 09:48:05 a.m. »
cam 2000 km i-am facut extraurban, restul de 4000 in bucuresti (trafic la ora de varf, baga-mi-as...). din februarie. acuma, ma gandesc ca s-ar putea sa fac ceva drumuri prin tara si sa o mai calc... avand in vedere rodajul, ca se mai dilueaza uleiul... nu stiu daca ar trebui schimbat musai sau nu. un schim nu i-ar face rau in niciun caz, dar parca nu am bani.  :D
swift 1.3 GLX

Offline gabin

« Răspuns #12 : 11.Iun.2009, 10:50:28 a.m. »
eu unul il schimb la 7.500 KM, depinde foarte mult de stilul de mers.
'08 Suzuki Swift Sport 1.6 VVT .:. Apex .:. Ferodo .:. Enkei
"Pe masura ce faci imbunatatiri costisitoare masinii, creste riscul de a o accidenta."

Offline andrei_a9

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 264
« Răspuns #13 : 11.Iun.2009, 12:14:13 p.m. »
pai prima revizie ai facut-o dupa 10 k parca. sa-nteleg ca il schimbi tu pana in revizie?
daca da, da-mi si mie niste ponturi :)

Offline gabin

« Răspuns #14 : 11.Iun.2009, 12:16:33 p.m. »
prima revizie am facut-o la ~10.000 km, dar eu pe la vreo 3-4.000 km mi-am spart baia de ulei intr-o bordura deci automat si schimbare de ulei.
'08 Suzuki Swift Sport 1.6 VVT .:. Apex .:. Ferodo .:. Enkei
"Pe masura ce faci imbunatatiri costisitoare masinii, creste riscul de a o accidenta."

Offline liviu

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 62
« Răspuns #15 : 13.Iun.2009, 12:33:30 p.m. »
asa sensibila e baia de ulei? vazuta de jos, pare foarte solida. drept e ca sportul e si foarte jos, dar ai luat bordura chiar asa in viteza?
Swift 1.3 GLX 4x4

Offline BXXENL

« Răspuns #16 : 13.Iun.2009, 10:51:07 p.m. »
Poate avea un coltz naspa bordura. Numai belele cu nenorocitele astea am avut si eu. Cu dacia am spart un cauciuc cand faceam o intoarcere din 3 miscari si am nimerit intr-un colt de bordura, am ramas odata esuat cu masina cand am coborat de pe trotuar si bordura a venit cu mine si a ramas apoi intepenita sub prag si nu mai ajungea roata spate bine jos si nici nu trecea peste, am rupt o roata de pe smart cand am subvirat si am lovit in viteza bordura...e grele..
  • SX4 1.5
Alex

Offline allex010

« Răspuns #17 : 13.Iun.2009, 11:49:55 p.m. »
offtopic: am vazut urma de ulei lasata de un C4 pe sosea dupa ce a trecut peste o linie de tramvai (care avea "intaritura" metalica a sinei desprinsa din asfalt) si de atunci am o fobie fata de liniile de tramvai......nu doar bordurile ascutite ale lui Videanu ne fac probleme.....

ontopic: eu nu am observat diferente de comportament de la o zi la alta.....dar de la o turatie la alta da:
1. daca merg cu 2000 ture, e lenesa, dar economa;
2. daca merg cu 3000 de ture, e mai sprintena, dar mai gurmanda;
3. daca merg cu 4000 ture........ nu mai conteaza consumul.....e pacat sa stric fun-ul......

........la mine se comporta la fel peste 3500 ture  ;) ................

- "intrebare: cum rezolv scartaitul sacaitor al pedalei de ambreiaj?" = dai volumul la audio peste valoarea 15 si schimbi vitezele la cel putin 3000 ture
- daca totusi "inca simti scartaitul in pedala", schimba la 4000 de ture si.......adrenalina pe care ti-o da chestia asta in oras te va face sa uiti de orice scartait.......

PS: sustin "Prudenta la volan" si "Viteza ucide"!!!!........
SS 1.3 GS, negru

Offline Trixi

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 376
« Răspuns #18 : 16.Iun.2009, 10:38:23 a.m. »
 =))
daca ai vre-odata nevoie de voturi sa imi zici!eu sigur te sustin.(sunt de acord cu tine cu alte cuvinte)

Offline kalli

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 74
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #19 : 19.Iun.2009, 09:47:39 a.m. »
ei bine, in ultima vreme merge bine. ca la doctor: cand ameninti pe cineva ca-l duci la control ii trece ca prin farmec.
nu mai simt scartaitul in pedala de ambreiaj, motorul trage bine (chiar cu gaz de 95). merg cam la 2000-2500 ture, la 4000 e intr-adevar ok dar mi-e cam frica de traficul din capitala noastra ca-s multi tampiti si inconstienti. melteni, soferi care pur si simplu nu se uita pe unde merg, taximetristi, pietoni care traverseaza aiurea, cu nonsalanta, si se uita urat daca nu incetinesti (nu stiu daca au dreptate sa injure cand ei traverseaza agale pe rosu iar eu incetinesc dar nu opresc si intru in ei pina sa ii dau jos de pe picioare). daca mai adaug gropile si alte capcane, e cam naspa.
ma rog, masinuta e ok. s-ar putea sa aibe din cand in cand un "tacanit la volan", dar deocamdata nu ma deranjeaza. :)
swift 1.3 GLX