Autor Subiect: Probleme directie,suspensie.  (Citit de 7864 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline M_TM

Probleme directie,suspensie.
« : 04.Mai.2009, 11:48:45 p.m. »
Si totusi sunt fiabile!!!!! Azi pe linga schimbul de ulei la Mako,mecanicul a facut si un control cu masina pe elevator.Concluzii:
>bratul (suspension control arm  :inteligent: ) pe dreapta trebuie schimbat,pivotul are joc...de joc.
>bratu pe stanga mai rezista
>telescop dreapta schimbat
>telescop stanga ok
Sa nu mai amintesc si de pompa de apa care cam lasa sa scape lichid,cam 1/2l pe luna(3.000 km)
Costuri nu am reusit sa aflu ei ne mai fiind reprezentanta suzuki.
Si ca incheiere,la 144.000 nu am schimbat inca nici un pivot ,nici telescop (doar flansa pe dreapta). Eu cred ca e un test de fabilitate trecut de suzuki,masina asta din hu,mai proasta decit loganul(cum scria cineva pe forum)  >:D<
« Ultima Modificare: 05.Mai.2009, 10:46:46 a.m. de M_TM »

Offline DjLuciano

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 250
  • Gen: Bărbat
Re: Probleme directie,suspensie.
« Răspuns #1 : 06.Mai.2009, 09:08:24 p.m. »
te prezinti bine tinand cont cati km ai...eu la 70.000 am schimbat doar un rulment....asta cred datorita jantelor care sunt pe 15 si cauciugurilor mari....astea ingreuneaza
enjoy clubbing!!!

Offline tlaloos

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 18
« Răspuns #2 : 20.Mai.2009, 09:00:48 p.m. »
 Salut. Si eu am schimbat o bieleta la caseta de directie pe partea dreapta. Piesa am gasit o pe ruville (cred ca am scris corect) si a costat 200 ron. Acum ma gandesc ca pretul depinde si de tipul casetei ... a mea este electrica . Tot informativ mai pot sa va spun ca, la ignisul 2001, se potrivesc piese de pe opel agila sau suzuki alto.  Sa auzim de bine. Noroc.

Offline vreasc

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 80
« Răspuns #3 : 05.Aug.2009, 09:10:25 a.m. »
saluare! eu am o mica problema cu bucsa de la caseta de directie....zdrangane ingrozitor pe caldaram...am 80.000 km si am mai schimbat un cablu de ambreiaj si 2 flanse de amortizor dreapta fata dar nu era de la astea zdranganitul ci de la bucsa casetei dar normal ca atunci era in garantie si tipii de la ...... mi-au spus ca este bucsa de la caseta de directie abia dupa ce a iesit din garantie :fluier:. in rest este totul OK!

Offline LOTI

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 23
« Răspuns #4 : 12.Ian.2010, 06:05:37 p.m. »
Salut posesori de Ignis.
Eu am cumparat un Ignis nou si de cand am cumparat masina am o vibratie la volan asemanatoare cu vibratie produsa de rotile neechilibrate.
Am fost de nenumarate ori la service si pana acum nu au reusit sa repare defectul. Am facut nenumarate echilibrari de roti, am schimbat gentile de tabla cu altele de aluminiu si tot nu am scapat de vibratii. Vibratia incepe pe la 100Km/h si se accentueaza la 125Km/h.
A mai avut cineva un astfel de defect?

Offline DjLuciano

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 250
« Răspuns #5 : 12.Ian.2010, 10:15:00 p.m. »
eu am aceasi problema...nu stiu daca este din fabrica deoarece nu am cumparat masina noua....pana sa pun cauciuguri de iarna aveam trepidatii de la 100...acum vad ca s -au mai linistit putin dar  la viteza de peste 130 trepideaza ....la fel ca si tine 100 de echilibrari,jante aluminiu.....nu stiu ce sa zic...
enjoy clubbing!!!

Offline rolly

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
« Răspuns #6 : 14.Ian.2010, 11:54:06 p.m. »
aceeasi problema si la mine, masina din 2007 luata noua..cred ca totusi nu sunt foarte rigurosi la fabrica pentru ca nici volanul nu e pozitionat perfect corect, daca il tin drept merge in dreapta iar ca sa merg cum trebuie trebuie tras putin spre stanga..in rest nu ma plang de masinuta, pana acum (34000 km) n-am avut nicio problema cu ea..doar la consum :))
2007 Ignis 1.3 VVT 4X4  93 CP
AB 86 NDR

Offline LOTI

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 23
« Răspuns #7 : 15.Ian.2010, 01:18:04 p.m. »
INTREBARE:
Este cineva posesor de Ignis, cu genti de tabla sau aluminiu, la care nu trepideaza volanul la peste 100 Km/h?. Daca sunt si masini care nu trepideaza inseamna ca defectul este remediabil si mai avem o speranta. Eu am scris si la reprezentanta din Romania al Magyar Suzuki Co dar inca nu am primit raspuns. Daca primesc o sa-l postez aici.
LOTI

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #8 : 15.Ian.2010, 01:42:22 p.m. »
Ai incercat sa-i faci geometrie si echilibrat la service Suzuki?
Eu patesc cu un Peugeot 407 de la servici ,care intra in trepidatii volanul de la 120 km/h si care problema nu se rezolva decat dupa o vizita la Peugeot(service) pentru echilibrat.Nici un rezultat la Auto-Soft sau Sama.Nu-mi explic fenomenul!!!
Go Terios!!!:)

Offline danker

« Răspuns #9 : 15.Ian.2010, 01:50:14 p.m. »
- Si eu am o asemenea trepidatie foarte usoara, (jante de tabla, indreptate,roluite, etc...) la rotile de iarna trepidatia este un pic mai mare la cele de vara... mult diminuata, la reviziile pe care le-am facut la autonet, mi-au echilibrat cu grija rotile, mai ales pe cele de vara si efectul s-a resimtit imediat, mecanicul mi-a aratat si o usoara modificare a formei cauciucului ( deh... gropile capitalei,... gumele sunt MICHELIN Energy, nu recomand  :inteligent:)..... Deci la mine imbunatatirea s-a simtit imediat, dar trepidatiile nu au disparut complet.
« Ultima Modificare: 15.Ian.2010, 01:56:59 p.m. de danker »
  • Vitara 1,6 benzinara
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !