Autor Subiect: Probleme directie,suspensie.  (Citit de 7865 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline csaba

• Full Member
  • Mesaje postate: 220
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki Ignis 1.3 GC spring green metallic
Re: Probleme directie,suspensie.
« Răspuns #10 : 15.Ian.2010, 03:48:52 p.m. »
la mine nici cu incaltarile de vara[continental eco contact]nici cu cele de iarna [hankook icebear]nu se simte vreo trepidatie,ambele jenti sint de tabla.

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #11 : 15.Ian.2010, 04:56:16 p.m. »
La mine cu jantele de aliaj originale ale masinii,cu gume de iarna 175/65 r14 nu e nici o problema. Cu cele de vara este,dar e clar ca de la roti si nu de la masina.Ce a ramas de lista (la mine cel putin) de facut/verificat: inele de centrare,starea cauciucurilor,jante indreptate.E una din astea 3.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline LOTI

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 23
« Răspuns #12 : 15.Ian.2010, 09:00:43 p.m. »
Am facut 3 verificari de directie inclusiv un reglaj la reprezentanta Suzuki Oradea. Masina este la dealerul din Constanta care asigura garantia. Am lasat masina acolo (cu reclamatie scrisa) si am zis ca nu o mai iau pana nu rezolva problema, este treaba lor. Ma bucur ca sunt si masini care nu vibreaza. Am schimbat ca prostul si cauciucurile din fata la 5000 Km si nimic nu s-a schimbat. Au zis ca nu se pot echilibra cauciucurile. Cele vechi cand le-am cerut au zis ca le-au aruncat (recunosc am fost gaina).
Acum mai astept si raspunsul de la supervizorul lui Suzuki din Romania si daca nici de la ei nu primesc nimic scriu la fabrica in Ungaria poate ma baga ei in seama. Asa se lauda ca sunt o companie serioasa si ca vor raspunde imediat si ca masinile lor sunt asa si asa ...
Daca mai stie cineva cai de atac astept sugestii.
Cu stima LOTI din Constanta

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #13 : 16.Ian.2010, 07:27:57 a.m. »
OPC?
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline george

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 263
« Răspuns #14 : 16.Ian.2010, 10:07:37 a.m. »
La Suza mea din 2000 trepida la 90 - 100 la ora. I-am schimbat flansele de la amortizoare si nu mai face. Acum mai trepideaza doar cand franez dar se rezolva pt ca cica ar fi o bieleta de vina care trebe schimbata.

Offline M_TM

« Răspuns #15 : 16.Ian.2010, 12:43:36 p.m. »
Si eu am avut problema cu trepidatiile .Doar intre 110-130 km/h. A disparut in momentul in care am schimbat bratul pe fata dreapta.

Offline LOTI

• Newbie
  • *
« Răspuns #16 : 15.Mar.2010, 04:23:30 p.m. »
Salut,
Am zis ca va dau de veste cand aflu ceva in legatura cu trepidatiile sistemului de directie dar deocamdata trepidatiile se gasesc pe masina si masina este inca la service am spus ca nu o mai iau pana nu se rezolva problema. Am scris si la Suzuki.hu nici un raspuns. Pentru ei este important ca au luat toti banii pe masina si restul cade in sarcina utilizatorului.
O.P.C. ce sa faca ei, se duc le da o amenda si pleaca iar eu mai astept ca cineva sa faca ceva CINE?
Sunt si eu curios cata rabdare mai pot sa am.
Loti

Offline hodoroncktronck

« Răspuns #17 : 19.Apr.2010, 04:39:22 p.m. »
Legat de trepidatiile in directie pot sa va zic ca dupa inlocuirea cauciucurilor au disparut total. Cand mergeti la vulcanizare pentru echilibrat rotile sa fiti atenti si la oscilatiile cauciucului in masina de echilibrat. Este posibil ca din cauza gropilor structura cauciucului sa se deformeze sa faca galme pe calea de rulare sau pe talon si de aici aceste vibratii. Eu le-am schimbat pe cele originale Continetal la 95.000 km pentru ca incepusera sa-mi dea vibratii sub 100 km/h. Deci vreificati rotile sa fie drepte, bine echilibrate si cauciucurile fara galme sau deformari si puteti circula in siguranta si cu viteze mai mari fara probleme.
« Ultima Modificare: 19.Apr.2010, 04:42:57 p.m. de hodoroncktronck »
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI, 7-DCT - 2019
Ford Focus 1.8 TDCI - 100CP - 2005
ex: Suzuki IGNIS 1.5 GS AWD - 99CP - 2004

Offline LOTI

• Newbie
  • *
« Răspuns #18 : 16.Aug.2010, 07:50:50 p.m. »
In sfarsit am luat masina de la service din Oradea si am plecat spre Autostrada 3 ca sa fac teste. Am constatat ca dupa reparatiile suferite in sfarsit masina este ca noua adica volanul intra in rezonanta la 125 km/h apoi vibratia se reduce si la 150 km/h dispare (sa nu ma parati la politie ca am mers cu 150 km/h pe A3).
Ultima speranta este un service din Ungaria si daca nici acolo nu reusesc sa elimine vibratiile de la volan ma duc in fata firmei si ii dau foc sa se cace in ea de masina ca mi-a mancat nervii.
Este drept ca pana in Constanta am facut economie de benzina circuland pe doua autostrazi A2 si A1 cu sub 100 km/h cand nu mai vibreaza. >:)
Va doresc toate cele bune posesori de "avorton Ignis" dupa cum a zis cineva.
Loti

Offline LOTI

• Newbie
  • *
« Răspuns #19 : 15.Ian.2011, 10:36:25 a.m. »
Salut si LA MULTI ANI.
Continui cu romanul politist "Cum sa remediaza vibratiile la directie". Am ramas cu povestea cand dupa remedierea facuta de "profesionistii" de la Redtor Oradea am ajuns la situatia in care eram cand masina a fost noua. Adica vibra volanul la peste 100km/h si atingea maximul la 125km/h. Am plecat in Ungaria la Szegeg programat fiind pentru luni. Am am ajuns luni si am constatat ca seful este plecat la specializare la Budapesta si numai el poate gasi defectul. In drum spre Ungaria m-am pricopsit si de un alte doua defecte acum vibra volanul (cam 10mm) cand puneam frana si au inceput sa huruie rulmentii din fata. In sfarsit joi am facut constatarea si au vazut defectele. Au schimbat rulmentii apoi au pus un set de roti noi si am facut probe. Nici o schimbare. Au echilibrat rotile mele cu un aparat cica foarte precis si s-au redus vibratiile de la 10mm la 1-2mm la viteza dar nu au disparut vibratiile la franare. Au zis ca nu mai au ce face pentru ca eu trebuia sa plec vineri si ultimele probe le-am facut vineri pe la ora 14. Au zis sa mai vin altadata.  :P
M-am intors la Constanta si am apelat la reprezentanta Suzuki de aici. Au constatat ca discul de frana este stramb si au purces la schimbare in garantie. Ele mai fiind schimbate si la Oradea. Dupa doua luni au sosit discurile si in ultima saptamana din decembrie am plecat in probe cu reprezentantul din service. Au constatat vibratia la viteza,  au facut raport la Bucuresti si acum astept.
Cu stima Loti