Autor Subiect: Dileme la alegerea New Vitara - 4x4/4x2, benzina/diesel, manuala/automata...  (Citit de 100839 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline andrei_r0

Eu sunt Mihai, din Bucuresti si in proportie de 75% proprietarul unui Vitara 1.4 allgrip AT (cel mai probabil Passion). Spun 75% pentru ca weekendul care a trecut am avut pe mana o Toyota CHR 1.8hibrid.....si m-a facut sa ma gadesc mai mult si mai bine la viitoarea alegere. Modul EV si cutie CVT sunt fenomenale.
Asa ca am intrat aici pe forum si am zis sa cer o parere sincera celor avizati.
Am fost la un test drive cu vitara (config de mai sus, doar ca Luxus) si mi-a placut la nebunie cum se simte, pozitia la volan, modul sport, cutia AT si multe altele. Trapa nu m-a dat pe spate pt ca face si mai mic spatiul dintre cap si plafon. Nu am inteles de ce personalizarea inafara pachetelor prestabilite este atat de...saraca. Am vazut ca pot adauga senzorii de parcare si pe cel de ploaie. Dar cel de lumina, faruri led, keyless go?  Aceste optiuni sunt disponibile pe echiparea Spirit (dar nu exista AT :( ). Gresec?
Va rog sa imi spuneti cum este consumul U/E/M si daca aveti cateva indrumari referitoare la aceasta varianta de motor si echipare. Presupun ca toate acestea sunt discutate si ras'discutate, dar pana ma familiarizez cu forumul si le descopar pe toate, va rog sa fiti ingaduitori si sa ma ajutati.

Salut,

Pot sa iti spun ca poti sa iei varianta de dotare de sub luxus, adica spirit si nu ai trapa + suport ochelari.

Ca recomandare de dotari, eu as zice Spirit, adica cam ce iti doresti tu, si da, aparent nu exista AT pe spirit, dar trebuie confirmat la dealer.

Eu recomand 1.4 AllGrip, pentru ca deh, este mai puternic decat cel de 1.0.

Cele 4 moduri de condus / reglaj al tractiunii nu exista decat pe versiunile AllGrip.

Despre consum un te pot ajuta inca... aproape am 1100 km si eu... si imi oscileaza consumul... cand am facut vreo 2-300 pe autostrada scazuse parca la 7,9... acum iarna, condus mai mult cu AC, uneori mai turat, accelerat mai repede... m-a dus la 9,7. Mie la reprezentanta mi-au zis ca nu ar trebui sa treaca de 8,5 la condus, la 1 sofer, dar primele mii o sa fie mai crescut.

Aici ai toate detaliile fiecarei dotari: http://suzuki.auto-net.ro/wp-content/pdf/liste_preturi/lista_vitara.pdf
  • Suzuki Vitara Facelift - Passion 1.4 Boosterjet Allgrip - Atlantis Turquoise Pearl Metallic + Cosmic Black Pearl Metallic

Offline wolfin

@Mihai D. Vezi ca senzorii de parcare sunt aftermarket....nu sunt ca cei oem.
« Ultima Modificare: 28.Ian.2019, 09:51:13 p.m. de toma »
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline andrei_r0

@Mihai D. Vezi ca senzorii de parcare sunt aftermarket....nu sunt ca cei oem.
Corect, la passion-ul meu și eu mi-am pus senzori fata-spate.

Sunt aftermarket, dar sunt decenți. I-am pus la reprezentanță o data cu achiziția, parte din contract.

Mi se pare că piuie 0 prea repede, la cam 30cm, fata de cei de la vechea mașină, unde după 20 ziceau 0. Am fata spate, și un buton pt a-i activa, pt că ei se dezactivează după o perioadă de timp. Se reactivează la cuplarea marșarierului toți, și când nu e in marșarier, merg doar cei pe fata.

Un lucru interesant la mașină, când sunt f aproape în spate, senzori de unghii mort, parca reacționează ca senzori de parcare.

Nu uita că la passion ai camera de marșarier.

Daca ii pui odată cu achiziția poți negocia la preț, mie mi-au făcut discount 50% la senzori, set iarna (jante tabla și cauciucuri Yokohama pe 16") și scut fata + diferențial spate metalic. Daca vrei sa cumperi după, cel puțin mie mi-au spus ca nu mai fac reduceri.

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

• Suzuki Vitara Facelift - Passion 1.4 Boosterjet Allgrip - Atlantis Turquoise Pearl Metallic + Cosmic Black Pearl Metallic

Offline Meltdown

Am fost la un test drive cu vitara (config de mai sus, doar ca Luxus) si mi-a placut la nebunie cum se simte, pozitia la volan, modul sport, cutia AT si multe altele. Trapa nu m-a dat pe spate pt ca face si mai mic spatiul dintre cap si plafon. Nu am inteles de ce personalizarea inafara pachetelor prestabilite este atat de...saraca. Am vazut ca pot adauga senzorii de parcare si pe cel de ploaie. Dar cel de lumina, faruri led, keyless go?  Aceste optiuni sunt disponibile pe echiparea Spirit (dar nu exista AT :( ). Gresec?
Va rog sa imi spuneti cum este consumul U/E/M si daca aveti cateva indrumari referitoare la aceasta varianta de motor si echipare.

Salut,
Si eu vroiam Vitara pentru ca arata mai bine la exterior, dar apoi am vazut cat de putine ofera la interior si m-am axat pe S-cross.

Pe S-Cross Passion ai 4x4, faruri led, cotiera spate, oglinda helimata, keyless go, si este mai ieftin.
  • 2017 SX4 S-Cross 1.4 TURBO 140CP 6MT AllGrip Passion Energetic Red Pearl

Offline Dogy

Pe S-Cross Passion ai 4x4, faruri led, cotiera spate, oglinda helimata, keyless go, si este mai ieftin.

Dar nu ai Adaptive Cruise Control, nici Radar Brake Suport, nici ACC cu Stop&Go, nici asistenta la coborarea in panta (cel putin astea nu apar pe site-ul suzuki.ro).
Si nu, nu este mai ieftin.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline Utilizator_Anonim

dar e mai mare si mai bine finisat, are clima duala, suport ochelari senzor de ploaie etc
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline rexkrokiDAU

Înseamnă că Suzuki a gândit bine plusurile și minusurile fiecărui model/variantă de echipare în parte. :)

Offline Utilizator_Anonim

Corect, nu se canibalizeaza.
La noi alegerea a fost clara, copil mic= portbagaj mai mare
Si la vremea respectiva motorul de 1.4 era pe pasion numai pe s-cross
Recunosc ca vitara e mai reusita ca design
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline Dogy

Salutare tuturor.
Eu sunt Mihai, din Bucuresti si in proportie de 75% proprietarul unui Vitara 1.4 allgrip AT (cel mai probabil Passion). Spun 75% pentru ca weekendul care a trecut am avut pe mana o Toyota CHR 1.8hibrid.....si m-a facut sa ma gadesc mai mult si mai bine la viitoarea alegere. Modul EV si cutie CVT sunt fenomenale.

Depinde de cati bani vrei sa dai - Toyota clar e mai scumpa, plus ca mi se pare mie sau nu e 4x4?
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline TsE

Eu am prins Vitara S 2018, 1.4 AT si Allgrip, este un Luxus fara trapă.

Consum la 11.000 km parcursi: maxim 8 oras, maxim 8 autostradă, media pe la 7.6 l/100km, mers sportiv.

Pentru mine Toyota a căzut pentru ca făceam claustrofobie cat e de înghesuită. Nici nu am.cerut drive test.

Orice iei, numai drumuri usoare!

Trimis de pe al meu SM-A520F folosind Tapatalk

Vitara S AT Allgrip Bleu&Noir TSE
Swift GL Hybrid Bleu XXX