Autor Subiect: Dileme la alegerea New Vitara - 4x4/4x2, benzina/diesel, manuala/automata...  (Citit de 100837 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enicky

La urma-urmei, de ce nu? Daca tu ai fost multumit de ce poate 1.0, asta conteaza.
Pot doar sa te felicit ca ai ales varianta allgrip, al carui nivel de confort si siguranta este net superior . Zapada,  gheata, mazga nu vor mai fi un motiv de teama/nesiguranta, stabilitatea si controlul sistemului allgrip isi vor spune cuvantul.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: Dogy

Offline Dogy

Daca tu ai fost multumit de ce poate 1.0, asta conteaza.

Da, chiar am fost, si nici macar n-am condus in modul Sport. :)
Motorul de 1.0 e suficient pentru mine.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline steph

Azi am avut voie oficial sa conduc. Intr-un final. :D Am mers cu ambele masini pe acelasi traseu la interval de minute. 4x2 vs 4x4 pe un drum umed si virajat.

4x2 cand este calcat pe coada in curbe, pierde aderenta pe roata din interiorul virajului si incepe sa iasa larg cu tot cu TC care face scandal. La 4x4 se simte cum impinge si spatele si pastreaza trasa mult mai precis fara pierderi de aderenta. E o siferenta de comportament clara. Evident daca ajungi in situatia asta involuntar ceva faci gresit. Dar de dragul stiintei ...  :fluier:
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim

Offline andrei_r0

La 4x4 se simte cum impinge si spatele si pastreaza trasa mult mai precis fara pierderi de aderenta. E o siferenta de comportament clara. Evident daca ajungi in situatia asta involuntar ceva faci gresit. Dar de dragul stiintei ...  :fluier:

Pe ce mod ai mers? Auto?

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

• Suzuki Vitara Facelift - Passion 1.4 Boosterjet Allgrip - Atlantis Turquoise Pearl Metallic + Cosmic Black Pearl Metallic

Offline steph

Da.
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

The following users thanked this post: andrei_r0

Offline Alexandra88

Buna tuturor.Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Sunt interesata de achizitia unui suzuki vitara si tind spre a alege varianta 2WD si nu Allgrip.Voi ce parere aveti?Va ajuta cu ceva acest 4x4?
  • Mitsubishi Colt

Offline dthem

Pe mine nu mă ajută, că merg în București și pe autostradă 95%. Eu sunt convins că AllGrip e minunat, doar că personal n-am nevoie de el. Alții îți vor spune că e obligatoriu, dar adevărul e că depinde de cum dorești tu să folosești mașina.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Offline smiley

Daca ai parte de zapada iarna, atunci da, ajuta mult allgrip. Dar din cate vad esti din Bucuresti deci nu cred ca ai de urcat prea multe dealuri pe zapada posibil sa nu-ti fie cine stie ce de folos.

Dar daca ai allgrip mai ai niste echipamente in plus pe care din cate stiu nu le ai pe 2WD cum ar fi :

Lane keeping assist (nu-i prea util dar sa arati prietenilor ca se misca singur volanul e fain :)) )
Blind spot monitoring sau rear cross traffic alert
Adaptive cruise control (f util)

Si daca iti iei 4wd cu automata vei avea si stop and go. Adica un cruise control adaptiv care nu va functiona doar de la 40km/h ci va putea opri masina si pleca din nou de pe loc odata cu traficul. Asta e faina :)

Vitara Passion AllGrip 2018 1.4 Boosterjet White
Opel Astra H 2004 1.4 XEP

Offline Alexandra88

Daca nu ma insel,la varianta Spirit de care sunt interesata, are si acest stop&go.
Da,nu am parte de asa multa /mare zapada.Nu urc pe dealuri,sau sa fac drumetii cu ea pe cine stie ce drumuri in care as avea nevoie de un 4×4.
Dar sunt unii colegi de la munca care zic cum sa imi iau un suv fara 4×4.Diferenta intre ele este de 2000 euro si ceva
Deaia vroiam si parerea altor persoane.

Multumesc
  • Mitsubishi Colt

Offline ElPolloLoco

Fara 4X4 nu ai toate sistemele precizate de colegul mai sus.
Vezi ca in oferta au o steluta. Chiar daca e Spirit, la 2x4 nu are sistemele "smart" (lane assist, auto braking, etc).

Nevermind.... le are. La modelul pe care l-am luat eu, anu trecut, nu avea decat la 4x4.
Eu am 2X4 si sunt multumit, tot 95% Bucuresti.
Daca mergi pe asfalt si nu offroad nu ai nici o problema.
  • New Vitara

The following users thanked this post: Alexandra88