Autor Subiect: Relatia cu dealerii in vederea achizitiei/la achizitia New Vitara  (Citit de 69917 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
Re: Relatia cu dealerii in vederea achizitiei/la achizitia New Vitara
« Răspuns #290 : 03.Iul.2016, 02:57:25 p.m. »
Bine ai venit printre noi.
Raspunsurile la intrebarile si rugamintile tale se regasesc deja printre cele 288 de postari anterioare din discutia curenta.
Mai sunt 1530 de postari in discutia "Noul Suzuki Vitara", la fel si 208 postari dedicate pentru "Scut metalic motor-diferential". Un topic interesant poate fi "De ce sa nu cumpar Vitara 1.6 AllGrip".
Nu spun astea ca sa te descurajez, dar trebuie sa te gandesti nu va sta nimeni sa faca un rezumat la toata aceasta cantitate de informatii existenta. Plus ca sunt peste 100* de posesori de new Vitara pe forum, fiecare cu experienta sa unica privind achizitia si negocierea si cu parerea personala despre masina.
Deci iti recomand rabdare sa parcurgi ce s-a scris pana acum, caci vei afla mai multe decat ti-ai propus. Apoi poti sa revii cu intrebari mult mai concrete, daca nu le-ai gasit deja raspunsul.

* peste 100 inscrisi pe forum, dar mai putin de jumatate activi.
« Ultima Modificare: 03.Iul.2016, 03:03:53 p.m. de yeti »
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

The following users thanked this post: shpeedy

Offline enicky

« Răspuns #291 : 03.Iul.2016, 03:35:24 p.m. »
    Subscriu la indicatiile date de @yeti, ai cele 3 sectiuni : "Imbunatatiri..., Probleme..., Diverse new Vitara", unde gasesti absolut orice raspuns il cauti, iar negocierea depinde numai de tine si de dealer, nu este ceva standard, fiecare oferind ce vrea el, dupa posibilitatile lui, iar tu trebuie sa stii ce si mai ales cum sa ceri. Personal n-am avut atatea informatii la momemntul cumpararii, dar m-am descurcat. Dar cel mai bine fa 1-2 drive teste si te-ai lamurit, constient fiind ca masinile sunt de acum bunuri de consum, pe care nu le mai putem pastra 20-30 de ani. Bafta !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline zinc

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 32
« Răspuns #292 : 03.Iul.2016, 09:28:31 p.m. »
La Ultima discutie cu doi dealer-i am scos 1000 euro , la unul cash, la celalalt partial in optionale - roata de reserva, etc

Offline wolfin

« Răspuns #293 : 03.Iul.2016, 09:43:17 p.m. »
1000 $ cu vopsea metalizata?
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline Danciu Paul

« Răspuns #294 : 03.Iul.2016, 11:00:26 p.m. »
La Ultima discutie cu doi dealer-i am scos 1000 euro , la unul cash, la celalalt partial in optionale - roata de reserva, etc
Unde asta?
  • Suzuki Vitara 1.6 passion 4*4

Offline wolfin

« Răspuns #295 : 04.Iul.2016, 09:20:13 a.m. »
ar fi ideal sa iti raspunda pe privat numele vanzatorilor darnici...astfel de informatii sunt confidentiale .....si tratate astfel nu vor exista probleme intre delari. exista si un precedent ..tot in acest topic
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline rzapo

« Răspuns #296 : 04.Iul.2016, 09:37:08 a.m. »
atentie mare la termenul de garantie extinsa.. verifica daca supapele sunt incluse sau nu... caz clar- al meu - cind nu sunt acoperite de garantie ( asa e scris in caietul de garantie extinsa) si chiulasa este... - aberatie totala din punct de vedere al mecanici motorului - asa ca ... cere explicatii clare . succes si sa o stapinesti sanatos
  • Suzuky SX4 4x4 navi
Radu Zaporojan

Offline ASZ

« Răspuns #297 : 04.Iul.2016, 12:33:23 p.m. »
Nici la mine decizia de achizitie nu a fost simpla:
Aveam un SX4 (din 2008 ... apropo, daca la Vitara va plangeti de portbagaj :) ... => inveti sa-ti faci bagajele mai eficient) si mi-a placut foarte mult noua Vitara, astfel inca in luna Mai m-am programat la un drive test(DT) la dealerul local (CJ). A venit dealerul la mine la servici, insa am constatat ca nu imi gasesc permisul ... asa ca am amanat DT (in schimb a evaluat SX4-le la cca 5000 EUR). La cateva zile dupa, am mers la sediul firmei prin care deruleaza ei sistemul buy-back si dupa o inspectie vizuala a ramas sa faca dealerul Suzuki o verificare tehnica si apoi sa primesc o oferta pt. pretul oferit pe SX4. Apoi am trecut la DT (venise si dealerul acolo) desfasurat pe cca 1 ora (~40 km in diverse zone limtrofe). In timpul acestui DT am discutat despre dotari/pret/accesorii + motivul pt. care reviziile le faceam la Oradea (la una din revizii pretul oferit la CJ era de 372 Lei iar la Oradea costa 190 lei ... deci evident ca am facut o baie la Felix + revizia). La finalul DT am intrebat de termenul de livrare, modalitati de plata si din nou de accesorii cadou/bonus. Ce am retinut: masina se vinde bine si nu se pot acorda alte reduceri decat vopseaua metalizata, adica 400 EUR). Peste alte cateva zile am fost din nou la dealer pt. verificarea tehnica a masinii si cat timp am asteptat, am incercat sa obtin ceva reducere/bonusuri in accesorii, insa in afara de EVENTUAL presuri de cauciuc .. nu am primit nimic (din nou explicatiui cu cat de bine se vinde, ca a comanda 2 in acea dimineata si ca una a vandut-o deja cat timp eram noi la revize ... dar ca cealalta mi-o tine mie ... iar eu i-am spus sa o dea, ca nu stiu cand vand masina mea + comand cea noua).
Vazand inflexibilitatea dealerului local, in acea zi am trimis catre cca 10-12 dealeri Suzuki, solicitarea mea si am si primit in 3-4 zile cateva oferte din care cea de la Hinode a iesit in fata. Dupa cateva zile de framantare (as fi dorit sa iau masina din CJ ... insa nu mi se arata) + vanzarea rapida a masinii (mai bine decat la buy-back) + discutii foarte ok cu dl. Istvan Attila (Hinode), am trecut la etapa concreta a achizitiei si anume contractul + bonul de comanda + proforma pt. avans. In 2-3 zile am ajuns de la termen de livrare de 5-6 saptamani la termen de 2-3 saptamani de la plata avansului (asta pt. ca s-a zbatut si a gasit masina dorita de mine, pe linia de productie) iar la contract a avut deschidere sa ma lase sa il modific cum doresc, evident fara a sari calul (au fost cateva puncte unde am intervenit decent). Dupa alte cateva zile am platit avansul si am trimis prin posta contractul + certificatul meu fiscal. De ce am decis sa merg cu ei ? Pai pt. ca: ecourile pe forum au fost ok cu ei, discutiile au fost foarte amiabile, au fost cei mai aproape de solicitarile mele (s-au ocupat ei de tot ce tine de rabla, am primit toate accesoriile solicitate ca si bonus pe langa vopseaua metalizata + au reactionat imediat si pozitiv la solicitarea mea legata de cursul mare la care se face factura). La cateva zile dupa demararea programului rabla, am primit pe mail actele legate de casarea masinii unui client de-al lor, iar in ziua dorita de mine (pt. a beneficia de un curs mai bun) am primit si factura cu valoarea masinii minus valoarea tichetului rabla (15.330 EUR). Daca totul iese bine, pana saptamana viitoare am masina (sunt sanse mici ca vineri sa o pot ridica ... insa eu ma astept la saptamana viitoare)
Dupa ce am dat avansul, am avut parte si de o discutie tare neplacuta, cu dealerul local si anume: m-a sunat sa ma intrebe daca am dat SX4-le si dupa ce a aflat ca da, m-a invitat sa merg la el pt. a face comanda Vitarei. Evident ca i-am raspuns ca am dat deja avansul, iar de aici discutia a fost cel putin jenanta, presarata cu fraze de genul "bine ca eu am muncit si altul culege roadele", etc. insa la fraza "la ce reduceri v-am acordat ..." am izbucnit si i-am spus cat a fost de intransigent (sunt convins ca era datorita faptului ca in CJ sunt bani si se vand bine, ca m-a vazut incantat de model si stia ca dispun si de fonduri pt. aceasta achizitie ... s-a gandit probabil ca va vinde usor si fara nici un leu discount) insa nu cred ca a inteles mare lucru (chiar imi pare rau ...). Nu sunt vanzator de profesie, prin ricoseu am ajuns sa coordonez si departament de vanzari timp de mai multi ani, insa sincer cred ca dl. respectiv ar avea multe de invatat daca vrea cariera in vanzari (nu contest ca se vinde bine Vitara ... insa eu/noi la vanzari de 500-1000 EUR faceam eforturi mult mai mari ca sa inchidem o vanzare ...). In fine, a inchis urandu-mi sa am noroc de masina, insa tonul sugera altceva. Nu stiu cum va fi cu partea de service (la SX4 nu prea m-au convins), insa pe de o parte datorita voucherului pt. service de la Hinode, pe de alta parte datorita retinerii fata de o eventuala "razbunare", probabil ca voi evita contactul si cu service-ul din CJ :(. Sunt convins ca nu a inteles/evaluat corect situatia, insa sper ca a invatat ceva ... ca nici un potential nu devine client asa din senin (as fi vrut sa am o discutie in care sa-l luminez, dar ... nu cred ca se va intampla)
Na, acum m-am descarcat aici, in loc sa-i scriu/sa-l sun si sa-l fac sa inteleaga ce aiurea a fost atitudinea lui.

Offline wolfin

« Răspuns #298 : 04.Iul.2016, 03:04:25 p.m. »
ce inseamna a vorbesti maghiara....ai acces mai repede la masini...... =))

on topic.

ff urat comportamentul delarului. sa inteleg ca cei de la kia pe care i-am chinuit de multe ori ...inclusiv in drive test de 40 km ...iar cand le-am spus ca am luat alta masina mi-au urat felicitari sa sa ma bucur de ea..e o masin frumoasa si buna etc etc. adica super amical.
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline hugbear

« Răspuns #299 : 04.Iul.2016, 06:57:16 p.m. »
Dupa ce am dat avansul, am avut parte si de o discutie tare neplacuta, cu dealerul local si anume: m-a sunat sa ma intrebe daca am dat SX4-le si dupa ce a aflat ca da, m-a invitat sa merg la el pt. a face comanda Vitarei. Evident ca i-am raspuns ca am dat deja avansul, iar de aici discutia a fost cel putin jenanta, presarata cu fraze de genul "bine ca eu am muncit si altul culege roadele", etc. insa la fraza "la ce reduceri v-am acordat ..." am izbucnit si i-am spus cat a fost de intransigent (sunt convins ca era datorita faptului ca in CJ sunt bani si se vand bine, ca m-a vazut incantat de model si stia ca dispun si de fonduri pt. aceasta achizitie ... s-a gandit probabil ca va vinde usor si fara nici un leu discount) insa nu cred ca a inteles mare lucru (chiar imi pare rau ...).
Seamănă foarte mult cu situația mea din 2008 la achiziția SX4-ului, când nenea de la Rădăcini Galați părea mai degrabă deranjat că vreau să cumpăr Suzuki de la el, ca apoi să-i facă figuri dealerului de la Irmex Brăila (mult mai OK ca prestanță profesională) când a aflat că am dat avansul la ei. Cine vrea să vândă, vinde. Cine nu...
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon