Autor Subiect: Totul despre rotile de iarna: pachete complete (jante otel + anvelope), modele de anvelope...  (Citit de 274409 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Bar

Cand doi iti spun ca esti beat , te duci la culcare.
 Asa e vorba romaneasca.
Cauciucurile de iarna sunt gandite pentru conditii meteo ce pot apare in 5 luni noiembrie-martie, nu doar cand este zapada. Asta pentru cei care , se pare, nu prea stiu pe ce lume se afla.
Nimeni nu a comentat o optiune sau alta pentru achizitia unor cauciucuri de iarna. Clar in functie de buget, cu exceptia faptului cand ai luat inca un set de jante de aliaj si cauciucuri slabe calitativ.
Intrebare pentru cei cu allseason: de ce nu ati luat de iarna pentru jentile originale?
Asa aveati doua seturi de cauciucuri care sa va tina fiecare 3,5-4 ani  si  era bine si matematic.
Un cauciuc bun isi scoate banii cu varf si indesat pentru doar o fractiune de secunda, nu pentru o zi cu zapada, intr-o curba, franare, evitare obstacol sau ceva similar.
Si faptul de a invata de la altii este o calitate rara a omului. De, orgoliu.
De ce nu muta moderatorii allseason-ul separat.
Si atunci cine vrea asa ceva, acolo sa caute.
  • X

Offline mpamfil

@danyepz niste surse sa vedem si noi de unde ai tras concluzia ca sunt sub anvelopele low-cost de iarna, ca eu nu am gasit asa ceva in comparativul celor de la AutoBild ?
  • Suzuki Vitara S 1.4 AT AllGrip Bright Red

Offline Laurentiu

In conditiile in care anvelopele de iarna sunt obligatorii de doar 4 ani (2011), voi de cat timp ati inceput sa folositi asa ceva?
Din 1995 si pina in 2009, am circulat numai cu cauciucuri de iarna. E drept ca luam cauciucuri SH dar bune in carne si imi permiteam schimbul la 3-4 ani.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline enicky

In 1996 mi-am luat a2a masina, nu-mi aduc aminte de cauciucuri de iarna la vremea aia. Prin 2000 mi-am luat all seson, dupa ce le-am vazut ce pot, prin 2004 am luat primele winter, dar nu mai stiu marca.
    Bag seama ca iar s-au incins spiritele p-aici, dar cred ca ne rupem ....degetele pe tastatura degeaba : de fapt, totul se rezuma la bani . Toata lumea cand isi ia all season se gandeste prima data la partea economica. Dar ca sa vinzi Continentalul nou la juma' de pret si apoi sa iei all season.... nu e o afacere.Pana la urma cand ai cumparat masina ai platit si cauciucurile, n-au fost gratis, nu? Si prin prisma economiei de bani, fiecare isi lauda "marfa". Dupa ce am citit p-aici, lumea n-a prea zis de bani ci de cat sunt de bune all season. Asa ca mie discutia mi se pare cel putin subiectiva, atat timp cat nu 'pui pe masa' toate argumentele.
    Si pe de alta parte,  fiecaruia i se pare ca ce are el e cel mai bun, nu are putere sa spuna : "la bugetul meu astea au fost cele mai bune", sau "la bugetul meu asta a fost varianta optima" ! Spune cineva asa, sunt curios ?  :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline georgeek

La bugetul meu, Crossclimate erau prea scumpe. Urma să vând cu un preț infim Continental-urile destul de bune.
BTW, eu chiar am drum prin zăpadă (în zone curățate la săptămână).
Am luat Falken Eurowinter 449, nu au zgomot, consum +0,5-0,7, aștept zăpada.

Trimis de pe al meu D5803 folosind Tapatalk

• Vitara Passion 1.6 ALLGRIP 5MT Savana Yvory / Black

Offline NicNic

Partea financiara este evidenta!

Cu toate ca folosesc anvelope dedicate, cred ca as fi luat all-season, daca nu aveam nevoie cateodata de un spor de performanta la aderenta.
Cu anvelopele dedicate am alte probleme: cele de iarna se comporta foarte neplacut cand te prind 20 grade in februarie. Prefer sa am aderenta all-season-urilor atunci. Sau ce se intampla daca merg la munte, in mai ori octombrie, si ma prinde ninsoarea? Mi s-a intamplat si eram cu gume de vara! Atunci preferam sa fi avut, iarasi, all-season.

Am spus si repet:si anvelopele all-season sunt foarte bune de utilizat. Cu plusurile si minusurile de rigoare.
Daca ar fi sa extrapolam intrebarea de ce anvelope all-season si nu dedicate, atunci intreb si eu: De ce nu microbuz in loc de autotrism? De ce nu auto in clasa mare in loc de clasa mica?

Pentru ca nu am nevoie de una, ci de cealalta ....!
« Ultima Modificare: 20.Nov.2015, 12:18:18 p.m. de NicNic »
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: shpeedy

Offline Bar

La bugetul meu, am alocat :
- 400 lei anvelopa Dunlop Winter Sport 5 205/60r16 ( nu Vitara ), data lansare pe piata 2015, bineinteles DOT 2015.
- 170 lei janta tabla
- 240 lei senzor original VDO
Total 810 lei roata.

Daca luam cauciuc pe 17", pretul acestuia era cat, impreuna, cauciucul de 16" + janta tabla. Am platit in plus doar senzorii, dar si acestia se amortizeaza in timp.

• X

Offline mpamfil

Nu e vorba de bani, diferenta intre jante 16" + cauciucuri dedicate + senzori  fata de CrossClimate de 17" cred ca e de maxim 500 de lei, e vorba de comoditate, m-am saturat de carat, depozitat  si alte aspecte pe care le necesita schimbarea de 2 ori pe an a anvelopelor.
  • Suzuki Vitara S 1.4 AT AllGrip Bright Red

Offline shpeedy

Daca ar fi sa extrapolam intrebarea de ce anvelope all-season si nu dedicate, atunci intreb si eu: De ce nu microbuz in loc de autotrism? De ce nu auto in clasa mare in loc de clasa mica?

Pentru ca nu am nevoie de una, ci de cealalta ....!

Corect!!! Ceea ce-ti iei trebuie sa raspunda cat mai bine destinatiei tale de utilizare.  :good:
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

The following users thanked this post: mpamfil