Autor Subiect: Totul despre rotile de iarna: pachete complete (jante otel + anvelope), modele de anvelope...  (Citit de 274449 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Apropos de " deaia ai creier in cap "  sa vedem pe strada cate masini au inca anvelope de vara ("nu-i zapada=nu ma amendeaza") , si suntem la 1 decembrie si poate ninge in orice noapte, deci nu toti folosesc ce au in cap (daca au).
    Afara de faptul ca am invatat ce fac in panta (cobor!) si ce fac in rampa(urc!) , ca eu stiam doar de vale si deal , si multumesc lui D-zeu, nu mi s-a intamplat sa urc o vale sau sa cobor la deal :-)), as fii vrut sa stiu daca lanturile au un sistem de reglaj dupa marimea rotii . N-am avut lanturi niciodata, dar cred ca ar trebui sa aiba. Poate colegul @rex stie de la ale lui. Multumesc!
« Ultima Modificare: 30.Nov.2015, 03:51:33 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline rexkrokiDAU

Eu vroiam doar să spun că mulțumită sistemului 4x4 și a anvelopelor de iarnă nu am avut nevoie de lanțuri, am urcat și am coborât fără probleme peste tot pe unde am circulat. :)

Offline enicky

Am avut lanțuri la SX4 și nu a trebuit sa le folosesc nici o dată. E bine totuși sa fie acolo în caz ca poliția te trage pe dreapta, cum se întâmplă uneori la urcarea spre Ranca. Dar o  pereche e arhisuficient. :)
              Am inteles perfect, dar ma gandeam daca de ex. scrie pe ele pt. ce marime de anvelope se pot folosi ?
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
Sunt facute pentru o gama de dimensiuni si scrie pe cutie. Uite exemplu:

P.S. Astea sunt lanturile de la fosta mea masina. Sunt "virgine", neavand niciodata nevoie de ele in 8 ani. Au fost ca o asigurare CASCO pe care o platesti dar iti doresti sa nu ai niciodata nevoie ea.
Cum la Vitara nu se potrivesc, ar cam fi cazul sa le pun pe bursa. Cred ca sunt bune pentru Swift-uri.

Sent from my SM-T705 using Tapatalk
« Ultima Modificare: 30.Nov.2015, 05:26:17 p.m. de yeti »
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline rexkrokiDAU

Scuze, nu știu unde ma gândeam. Colegul @yeti a elucidat misterul. :)

Offline fireburn

Salut.
Si eu am o pereche de lanturi (pentru 2 roti, ca sa ne intelegem) pe care le port in fiecare iarna in portbagaj, fara sa le fi folosit vreodata.
Lanturi + lopata + lichid parbriz, asa.....just in case :)
Nici de lopata nu am avut nevoie decat de vreo 2-3 ori in 6 ierni.

Lanturile sunt pe dimensiuni de roti si se monteaza pe rotile tractoare.

Offline rexkrokiDAU

Eu mai am și o pătură pe lângă cele de mai sus. :)

Offline fireburn

Noi avem vreo 7-10 grade acum :)

O alta varianta de lanturi, care se monteaza foarte usor:

Offline rexkrokiDAU

La mine sta toată iarna în mașină, nu se știe când e nevoie de ea. :)

Offline hugbear

Dacă tot vorbim de variante:

1. Interesant și practic, dar cam scump la $3/bucată (așteptăm clonele chinezești  :P):

2. Același principiu, mult mai scumpe și nu neapărat refolosibile:

3. DIY (periculos dacă se rupe și mușcă din conductele de frână):

4. Instalare facilă:

BONUS> Cum se instalează lanțurile de iarnă:
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon