Autor Subiect: Totul despre rotile de iarna: pachete complete (jante otel + anvelope), modele de anvelope...  (Citit de 274359 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Pe zapada afanata, proaspata se descurca si  all season...
Pe gheata, doar cele cu crampoane fac fatza.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline enicky

Eu am folosit o perioada de 3 ani pe o Laguna 2(masina destul de joasa) Vredestein Quatrac 2
http://www.google.ro/search?q=vredestein+Quatrac+2&hl=ro&prmd=ivns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIycf9ncGayQIVa_xyCh3B_QRo#mhpiv=5
Pe scurt, am "arat" in zapezi adevarate, n-am ramas la semafor ca nu puteam pleca de pe loc, raspundeau foarte bine la franari....vara alergam cu masina pe autostrazi...etc, fara sa simt ca am anvelope nasoale. Super incantat de ele. Ah...de ceva ani, pe Terios merg cu A/T-uri de la Bridgestone...peste tot si oricand.
http://www.google.ro/search?q=bridgestone+dueller+A/T&hl=ro&prmd=ivns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMI8JqlnsKayQIVAc9yCh0hZQ4S#mhpiv=2
            In primul link vezi graficul de test Quatrac (era bine daca puteai sa-l stergi in prealabil  :D ) la 'E' aderenta esti norocos !
            Rog un moderator sa schimbe titlul topicului in : Totul despre "rotile" all season... 
            In sofat sau conducerea unei masini (depinde fiecare ce este, sofer sau conducator auto!) un factor f. important, uneori chiar hotarator in evitarea unui eveniment, este  prevederea ! Pe scurt : sa prevad ce va face auto din fata mea(mai ales daca nu smnalizeaza), sa prevad ca pietonul care fuge pe trotuar imi va sari in fata, sa ma gandesc ca poate, cine stie, voi fii nevoit sa circul 100 sau 500m sau 1km pe zapada si nu pe "negru" cum se autolinistea un coleg mai inainte. Si pt. un accident nu e nevoie de 100m de zapada sau gheata, ajung si 20 !
            Si niciodata sa nu spui : " mie n-are cum sa mi se intample" adica , niciodata sa nu spui niciodata. Rezerva de putere a masinii(cei 120 cp) nu-i folosesti zilnic, dar intr-o situatie grea te pot ajuta. Nu iti ei masina de 5 stele ca iti trebuie zilnic (stelele NCAP :) ) ,o singura data daca te ajuta, e suficient, ai scapat cu viata !
           Asa si cu gumele all season, sunt ok, iti faci treaba cu ele, dar, dece sa stai cu gandul la ...graficul ala: pe ploaie am aderenta A , ii dau talpa, opaaaa, ninge, am aderanta C, usurel,  uraaa, e negru pe jos.... Oare o viata de om nu face nici 500 de euro, cat 4 cauciucuri? Poate un coleg sa gandeasca:  "asta e cu drobul de sare", dar ar fii naspa sa stai intr-un pat alb si sa te gandesti ca, poate, daca aveai alte gume stateai in patul de acasa ! Bafta !
« Ultima Modificare: 19.Nov.2015, 10:23:13 a.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
Nu șterg nimic, atâta timp cât am fost utilizator si in general testele nu se pupa cu practica. M-a întreb ce cota au avut in teste Nankangurile SW 7, de iarna, care au fost testate prin zăpezile prinse la Întâlnirile de iarna prin Harghita.

Sent from my iPad using Tapatalk
Go Terios!!!:)

Offline mpamfil

@enicky, lucianer nu face decat sa argumenteze ca pana si niste anvelope cu clasa E de aderenta fac fata daca conduci prudent, iar noi ceilalti vb de niste cauciucuri cu valente si de vara si de iarna cu clasa A de aderenta, continental-urile de vara cu care vine masina nu au clasa A de aderenta, sunt multe cauciucuri de iarna care nu au clasa A de aderenta, nici macar Hankook  W320, legat de ce zici tu ca pe zapada afanata se descurca orice, nu stiu cum sa iti zic dar daca nu ai cauciucuri cu tinte pe zapada inghetata sau pe polei nu se descurca nici un cauciuc de iarna.
  • Suzuki Vitara S 1.4 AT AllGrip Bright Red

Offline enicky

Nankangurile de care zici tot intre E si G se situau, ca probabil dupa dupa E-G vin cele de vara ! Si faptul ca ai fost un utilizator nu e meritoriu, e un act de curaj cel mult ! Ti-ai inchipuit vreodata sa mergi pe zapada cu niste pantofi care au jumatate de talpa cu striatii si jumatate fara, inclusiv calcaiul ? Evident ca nu, si evident ca zici "nu-i totuna".
   E optiunea ta, nu ti-o contest, pt ca traim intr-o tara libera, dar nici tu nu ai dreptul sa spui ca e ok.  :good:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline mpamfil

Daca legal are dreptul sa le puna pe masina, are si dreptul sa spuna ca sunt ok, tu nu ai dreptul sa spui altora ce drepturi au : 
        " E optiunea ta, nu ti-o contest, pt ca traim intr-o tara libera, dar nici tu nu ai dreptul sa spui ca e ok ".

Adevarul e undeva la mijloc, nu detine nimeni adevarul absolut asa ca nu mai incerca sa impui parerea ta ca adevar absolut.
« Ultima Modificare: 19.Nov.2015, 10:51:23 a.m. de mpamfil »

Offline enicky

@mpamfil nu stiu daca ai inteles bine punctul meu de vedere : eu prefer cauciucurile specializate pe sezon, si doar am mentionat in ce conditii si cu ce riscuri le poti folosi si pe cele all season.

Offline enicky

Daca legal are dreptul sa le puna pe masina, are si dreptul sa spuna ca sunt ok, tu nu ai dreptul sa spui altora ce drepturi au. Si adevarul e undeva la mijloc, nu detine nimeni adevarul absolut asa ca nu mai incerca sa impui parerea ta ca adevar absolut.

Citez din postarea mea : "  E optiunea ta, nu ti-o contest, pt ca traim intr-o tara libera, dar nici tu nu ai dreptul sa spui ca e ok. "
         Ori nu ai citit tot, ori n-ai inteles nimic !

Offline mpamfil

Tocmai din postarea ta, ai spus ca nu are dreptul sa spuna ca sunt ok, tocmai ca dupa 3 ani de folosire are si cunostintele si dreptul sa spuna ca sunt ok, tu daca nu ai folosit acele cauciucuri nu ai dreptul sa le spui altora ca parerea ta e mai buna, el nu a contestat ca e mai bun un cauciuc de iarna de calitate decat un all-season, a spus doar ca in folosire normala sunt niste cauciucuri care isi fac treaba bine fara limitari ca cele presupuse de tine, simplu.

Reciteste toata conversatia de la ce i-ai raspuns lui lucianer si vedem cine ce n-a inteles.
« Ultima Modificare: 19.Nov.2015, 10:57:05 a.m. de mpamfil »

Offline Catalln

Nu vreau sa va stric apele :)  dar treaba cu legal / ilegal are doua componente care trag aproape diametral opus:  tehnicul si economicul (adevarat ca din "lupta" celor doua avem parte de progres). Tehnic o anvelopa de vara are anumite valente in timp ce cele de iarna au altele din acest motiv orice hibrid va face rabat ori intr-o parte ori in alta. Având presiune din partea economica se fac anumite artificii atunci cand se dau aceste "calificative " dar tehnic A de la o anvelopa hibrid nu este egal cu A de la anvelopa de iarna sau de vara. Tehnic si economic  o anvelopa hibrid e OK pt zone acolo unde nu avem diferente semnificative intre vara si iarna. In rest totul e marketing.
E o parere a cuiva care se loveste zilnic de legislatie / economie si care provine din tehnic, rog nu dati cu pietre.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la