0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
Citat din: Sony din 22.Mai.2009, 04:51:49 p.m.La xenon fasciculul luminos se termina brusc. Dincolo de el nu mai distingi nimic. Din cate stiu, doar laserul se termina "brusc", iar lumina de xenon nu e laser. Faptul ca lumina este foarte puternica da senzatia ca se termina brusc.
La xenon fasciculul luminos se termina brusc. Dincolo de el nu mai distingi nimic.
La lumina puternica irisul se inchide, la lumina slaba se deschide pentru ca mai multa lumina sa ajunga pe retina si sa putem vedea si in semiobscuritate.
Avantaj xenon: deja ai irisul micsorat, deci orice faruri din sens opus deranjeaza mult mai putin decat atunci cand ai irisul deschis larg, intrucat ochiul este deja adaptat la lumina puternica, nu mai ai efectul de orbire pe moment. Exemplu clar: un far (xenon) aprins ziua (aproape) nu deranjeaza, pe cand noaptea te orbeste.
Citat din: Sony din 22.Mai.2009, 04:51:49 p.m.Un far bate pe faza lunga intre 140 m si 200 m. La o viteza de 120 km/h inseamna ca avem vizibilitate pentru 4-7 secunde, ceea ce este foarte putin. Exemplul dat e contraargument de fapt. Daca un far cu xenon bate 140-200m cu lumina puternica si uniforma pe toata distanta si ai timp de reactie 4-7secunde cum afirmi, hai sa ne imaginam un far cu halogen care bate tot 140-200m dar cu lumina scazand treptat, ceea ce ar insemna ca lumina buna am pe la 70-100m..in restul distantei cam stai incruntat sa deslusesti vreo mogaldeata prin semiobscuritate, deci secundele de reactie ar fi cam la jumate in cel mai rau caz tot 4-7s, presupunand ca farul cu halogen bate cu mult mai mult decat unul cu xenon.
Un far bate pe faza lunga intre 140 m si 200 m. La o viteza de 120 km/h inseamna ca avem vizibilitate pentru 4-7 secunde, ceea ce este foarte putin.
Din punct de vedere legal n-am avut nicio problema, arata-mi politist care sa te opreasca daca lumineaza farurile alb....ca ala stie ce ai tu sub capota, sau are vreo competenta autorizata de a da verdicte de mecanica si lumina... poate la ITP spun aia ceva, dar banul misca orice....
As fi optat, sincer, pentru becuri halogen mai puternice, insa alea degaja mai multa caldura si topesc oglinda in timp, pe cand un xenon degaja mai putina temperatura luminand foarte bine in comparatie cu sistemul clasic.
Si acum sa fim realisti....intre durerea mea, daca as face accident din cauza unor panarame de becuri de fabrica, si cele 2 secunde de orbire usoara a unuia mai sensibil la ochi noaptea. prefer sa ma doara bizonic in cot, ca pe banii mei fac ce vreau numai sa fiu in siguranta!!!