Autor Subiect: Becuri Philips  (Citit de 30252 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline andrei_a9

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 264
Re: Becuri Philips
« Răspuns #20 : 11.Mai.2009, 07:04:10 p.m. »
dar fata de cele stock sunt super  :D

te rog nu mai cita integral mesajul imediat anterior. multumesc.
« Ultima Modificare: 11.Mai.2009, 09:55:03 p.m. de hugbear »

Offline radu-sx4

• Full Member
  • Mesaje postate: 198
  • Gen: Bărbat
  • EX-SX
« Răspuns #21 : 12.Mai.2009, 07:23:19 p.m. »
va recomand un kit xenon pt. diferente clare....

Offline hodoroncktronck

« Răspuns #22 : 19.Mai.2009, 02:53:53 p.m. »
Lumina de xenon nici nu se compara cu cea de halogen. Se vad bine in orice conditii, inclusiv pe ploaie, cad cu halogenele ai impresia ca farurile sunt murdare sau mergi cu proiectoarele de ceata, ca sa nu zic ca mergi cu pozitiile:D.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI, 7-DCT - 2019
Ford Focus 1.8 TDCI - 100CP - 2005
ex: Suzuki IGNIS 1.5 GS AWD - 99CP - 2004

Offline anyd

• Hero Member
  • Mesaje postate: 732
« Răspuns #23 : 19.Mai.2009, 08:28:25 p.m. »
Sunt bune niste xenoane, dar preturile sunt pe masura si am inteles ca pica mai repede ca alte... (sau depinde de marca?...)

Offline BXXENL

« Răspuns #24 : 21.Mai.2009, 10:43:11 a.m. »
Un kit bixenon il gasesti incepand cu 320 lei. Si ai garantie un an si la bec si la balast. Problema e ca sunt ilegale.
  • SX4 1.5
Alex

Offline sx4alex

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 256
« Răspuns #25 : 21.Mai.2009, 09:27:20 p.m. »

Din cate am citit pe aici cele mai multe voturi se indreapta spre NightGuide . Ceva pareri si despre VisionPlus si XtremePower?

SX4 4wd GLX Sunlightcooper primul din Targoviste :D

Offline Sony

« Răspuns #26 : 22.Mai.2009, 04:51:49 p.m. »
X-treme Power folosesc eu pe faza lunga si mi se par super. Lumineaza mai intens, iar pata luminoasa este maricica. Inainte am avut Vision Plus care nu m-au impresionat si pe care le-am dat jos a doua zi.

Lumina de xenon nici nu se compara cu cea de halogen. Se vad bine in orice conditii, inclusiv pe ploaie, cad cu halogenele ai impresia ca farurile sunt murdare sau mergi cu proiectoarele de ceata, ca sa nu zic ca mergi cu pozitiile:D.

Nu este chiar asa. La xenon fasciculul luminos se termina brusc. Dincolo de el nu mai distingi nimic. La halogen fasciculul luminos se termina gradual, iar ochiul poate distinge detalii la distanta mai mare. Unii constructori prefera xenon pe faza scurta, iar pe lunga xenon si halogen simultan. Lumina de xenon fiind mult mai puternica forteaza irisul conducatorului auto sa se deschida mai mult si astfel ochiul nu mai distinge detaliile din semiobscuritatea de dincolo de fasciculul luminos. Un far bate pe faza lunga intre 140 m si 200 m. La o viteza de 120 km/h inseamna ca avem vizibilitate pentru 4-7 secunde, ceea ce este foarte putin. De aceea este important sa distingem dincolo de fasciculul luminos, dar xenonul nu ne lasa.
Legat de vizibilitatea pe ploaie, nu ai dreptate. Atat pe ploaie cat si pe ceata halogenul este net superior xenonului. De aceea este o prostie imensa sa iti montezi xenon in proiectoare.

Alt aspect care trebuie mentionat este acela ca lumina xenonului este de multe ori deranjanta pentru cei care vin din sens opus, mai ales daca farul este murdar. Insa multor posesori de xenoane montate pe bordura li se falfaie de cei deranjati de maretele lor faruri.
Ma distreaza Muppetsii! :)

Offline radu-sx4

• Full Member
  • Mesaje postate: 198
  • EX-SX
« Răspuns #27 : 22.Mai.2009, 11:53:05 p.m. »
Eu nu prea cred faza cu fasciculul si ochjul lui peste prajit, am xenon reglat bine ca sa nu chiorasca pe ceilalti si diferentele sunt clare in favoarea oricarui alt dispozitiv luminos in afara halogenului. Dupa ce era sa intru in sant din cauza becurilor stok. am atrecut pe philips extreme power, still not enough....then xenon.....feels like safety!!!! Try first, then talk!!!

Offline Sony

« Răspuns #28 : 23.Mai.2009, 09:49:54 a.m. »
radu-sx4, zona aia luminata de xenon in fata masinii ne creaza senzatia ca farurile lumineaza foarte mult, insa nu prea ne dam seama ca peste cei 150-200 metri luminati de faruri nu prea mai distingem decat alte lumini. Am faruri cu xenon din fabrica, dar imi dau seama ca asta nu e solutia perfecta.

P.S.: Rog moderatorul sa mute topicul acesta la Diverse deoarece este valabil pentru toate modelelele.
Ma distreaza Muppetsii! :)

Offline pentium3d

• Full Member
  • Mesaje postate: 193
  • SX4 4WD GS / SX4 S-Cross 1.4 AllGrip Passion
« Răspuns #29 : 23.Mai.2009, 10:55:10 p.m. »
La xenon fasciculul luminos se termina brusc. Dincolo de el nu mai distingi nimic.

Din cate stiu, doar laserul se termina "brusc", iar lumina de xenon nu e laser. Faptul ca lumina este foarte puternica da senzatia ca se termina brusc.

Lumina de xenon fiind mult mai puternica forteaza irisul conducatorului auto sa se deschida mai mult si astfel ochiul nu mai distinge detaliile din semiobscuritatea de dincolo de fasciculul luminos.

La lumina puternica irisul se inchide, la lumina slaba se deschide pentru ca mai multa lumina sa ajunga pe retina si sa putem vedea si in semiobscuritate.
Avantaj xenon: deja ai irisul micsorat, deci orice faruri din sens opus deranjeaza mult mai putin decat atunci cand ai irisul deschis larg, intrucat ochiul este deja adaptat la lumina puternica, nu mai ai efectul de orbire pe moment. Exemplu clar: un far (xenon) aprins ziua (aproape) nu deranjeaza, pe cand noaptea te orbeste.

Un far bate pe faza lunga intre 140 m si 200 m. La o viteza de 120 km/h inseamna ca avem vizibilitate pentru 4-7 secunde, ceea ce este foarte putin.

Exemplul dat e contraargument de fapt. Daca un far cu xenon bate 140-200m cu lumina puternica si uniforma pe toata distanta si ai timp de reactie 4-7secunde cum afirmi, hai sa ne imaginam un far cu halogen care bate tot 140-200m dar cu lumina scazand treptat, ceea ce ar insemna ca lumina buna am pe la 70-100m..in restul distantei cam stai incruntat sa deslusesti vreo mogaldeata prin semiobscuritate, deci secundele de reactie ar fi cam la jumate in cel mai rau caz tot 4-7s, presupunand ca farul cu halogen bate cu mult mai mult decat unul cu xenon.

Cred ca ai dreptate cu xenon si ceata/ploaia. N-am avut ocazia sa merg cu o masina cu far xenon pe timp de ploaie/ceata, insa tinand cont de fizica, o lumina alba si puternica nu penetreaza la fel de bine ceata ca o lumina galbena si mai slaba.  Practic mergand cu sx4 pe o ceata ff densa si noaptea, vedeam mai bine cu faza scurta decat cu faza lunga sau cu proiectoarele. Explicatia, ceata se comporta asemenea unui reflector.

In concluzie, eu consider ca xenon-ul este superior luminii halogen in noptile senine si inferior halogenului in noptile cu ploaie/ceata.

On topic acuma:  nici eu nu-s multumit de becurile stock, chiar mi se par chioare. N-am inteles de ce ar fi ilegale xenoanele, asa cum zicea cineva pe aici?
Oameni suntem toti. OAMENI sunt putini.