Nu stiu de ce vorbiti de Duster si comparati cu Vitara.
Sunt din acceasi clasa dar se adreseaza persoanelor cu altfel de nevoi. Pt cine cumpara masina de nevoie. Cei ce cumpara de moft, vor cumpara dupa cum bate vantul ,vorbeste vanzatorul sau simt in pipi cum s-ar spune... Unii, si nu putini, la banii astia prefera un BMW cu 300000km dar BMW (este doar un exemplu, poate fi si alta marca ,dar gemana sa fie

)) ).....
Si nu uitati ca Vitara pregateste la farsit de 2018 un facelift sau un model nou.Mai ok de comparat doua masini noi din 2018 fata de una scoasa pe piata cu 4 ani inainte.
Eu am Dusterul vechi. foarte ok, spartan, 170000km din 2012. impecabil, acum ii schimb bascule fata si bielete... prima data si sunt atent cu zdranganitul.Masina buna la toate,dar pt oameni din categoria muncitori. Confort in scaune minimal....chestie schimbata la noul model.
consum super ok.-eu am diesel, culmea fara 4x4. m-am descuract iarna fara probleme cu aplomb si curaj si fara menajamente.Penalizat de 2x4 dar onorabil.
Cand am vrut inca o masina,normal ca m-am uitat la Dusterul nou.Am facut test drive, l-am luat la plimbare de la dealer....interventii de om care a cumparat mai mute dacia pt firma de-a lungul timpului....pt varianta Prestige am primit si discount 1000E, ceeea ce este chiar o exceptie, cand ei vand masinile cu asteptare 30-90 zile....
Ca sa fiu scurt cu povestea, masina fiind pentru familie-sotie si copii -astia toti au avut acces la testdrive -de la al cu tata-n gura pana la al de cativa ani si mofturos -cu tot ce se putea pana in 20.000E...si nu prea se putea altceva ,de retinut.
Doua scaune pt copii comod in spate,clima sau Ac automat obligatoriu, 4x4 , perioada de garantie,siguranta si buna la toate pt familie...At era ceva de luat in seama pt mers in Bucuresti, si duster....nimic.
A castigat detasat Vitatra, am si gasit una 2016, Luxus,cu ceva km,garantie si ok. Pretul pt ce dotari are, 75% din duster....deci avem vitara.
La final, concluzii :
Nu este pt mers pe camp . Acolo Duster
Este muuuult mai comod ca scaune si simpatic la interior-nu exceleaza la plastice , dar totusi sa nu uitam -nu este o masina premium....
Duster nou nu il bate la tinuta de drum....cumva nu se aseaza mai bine ca-i mai inalt,dar raspunde mai bine,mult mai bine la inghitit denivelari datorita suspensiei spate mult mai desteapta. Am testat coborarea de pe Podul Grant spre gara.sunt 2 denivelari acolo ,pe curba care spun totul despre setarea unei suspensii....au plusuri si minusuri dar si o diferenta de 4 ani.
Costuri intretinere cred eu acum ca mici.....am avut un Grand Cherokee super masina dar ...service, service, service...si niste preturi....plus un consum mediu din 2 cifre ,locuind in Bucuresti.
Pana una alta nu-mi pare rau ca am luat Vitara. Si tribul de femei este incantat de cum arata , optiuni si look fata de Duster. Eu parca mai regret putin capacitatile 4x4 dar incerc sa ma tratez cu un Jimny viitor. Macar va fi x2 putirinta la offroad.
Dar asta-i alta poveste.Din categoria 4x4 este viata mea in ultimii 10-12 ani.
Sper ca nu v-am plictisit prea mult